Is ChatGPT Plus het geld waard?

0
94
Hannah Stryker/Review Geek

ChatGPT is misschien wel een van de meest gehypte stukjes technologie in de geschiedenis. Gebruikers kunnen verhalen, scripts, gedichten en liedjes maken — of praat gewoon met de zeer geavanceerde AI die het aandrijft. Terwijl ChatGPT gratis is, is er een “Plus” versie beschikbaar — maar is het de $ 20 per maand waard die OpenAI vraagt?

Om daar achter te komen, besloot ik het zelf eens te proberen. Ik werkte ook aan een artikel over de mogelijkheid om een ​​roman te schrijven met AI — en dat zou waarschijnlijk een “professionele” versie van ChatGPT als zoiets bestond, dus het leek me een ideale reden om afstand te doen van $ 20 van mijn eigen zuurverdiende geld. Helaas waren de resultaten behoorlijk teleurstellend.

Inhoudsopgave

Wat ChatGPT zegt dat je krijgt
De meeste voordelen zijn nutteloos
Er zijn nog steeds grenzen
Andere “gratis” modellen zijn binnenkort beschikbaar
$ 20 is veel in abonnementsvoorwaarden
Zoals de zaken er nu voor staan, hoeft u zich geen zorgen te maken

Wat ChatGPT zegt dat je krijgt

OpenAi

U geeft niet zomaar $ 20 af. OpenAI biedt enkele voordelen voor Plus-leden. Volgens de website zijn de belangrijkste functies van Plus-leden “Algemene toegang tot ChatGPT, zelfs tijdens piekmomenten” “Snellere responstijden,” en “Prioriteitstoegang tot nieuwe functies en verbeteringen.” Je ondersteunt ook het concept en houdt de “gratis” versie gratis als resultaat.

Wat er niet in staat, is dat je toegang hebt tot oudere builds van ChatGPT. Dit is slechts een enkele “erfenis” bouwen op dit moment — maar het zal de huidige build van ChatGPT bevatten zodra GPT4 het volledig overneemt van 3.5 en latere builds daarbuiten. Dit is eigenlijk een handige functie. Zoals vaak het geval is met software die nog in ontwikkeling is, kunnen dingen drastisch veranderen. Als een update een functie verwijdert die u leuk vond, kan Plus deze op een dag misschien voor u terugkrijgen. Ze hadden deze functie op de lijst met opsommingstekens moeten plaatsen omdat de andere functies teleurstellend zijn. Zoals de zaken er nu voorstaan, is het nog steeds moeilijk om verschillen tussen versies te vinden, en die verschillen kunnen te maken hebben met hoe mensen dingen waarnemen. Dit zal in de loop van de tijd veranderen.

De meeste voordelen zijn nutteloos

Sinds “Plus,&# 8221; Het is me al verschillende keren gelukt om tijdens piekmomenten in te loggen. Dit is erg handig als je ChatGPT moet gebruiken en absoluut niet kunt wachten tot het wat rustiger wordt. Naast deze functie is het onwaarschijnlijk dat u iets anders opmerkt.

In termen van “snellere reactietijden,” Ik heb eerlijk gezegd geen verschil opgemerkt tussen de gratis en premium-versies. Ik twijfel er niet aan dat een man van OpenAI zou kunnen opduiken met een laboratoriumjas, een klembord en een erg nasaal accent, om te zeggen: “Nou akshully, onze gegevens laten zien dat de reacties gemiddeld 1,2 seconden sneller zijn met Plus.” Dat is een stijging van ruim 400%*” Maar de waarheid is dat je het niet merkt. Je krijgt een snelle reactie op je prompt, een trage, of hij blijft ongeveer 30 seconden hangen voordat hij reageert, net als de gratis versie.

De vroege toegang tot nieuwe functies kan zijn vruchten afwerpen, maar het is nog vrij vroeg. ChatGPT Plus’ eerste feature preview, waarmee mensen toegang krijgen tot een versie van GPT-4, onlangs gelanceerd — waardoor Plus eigenlijk enigszins los staat van gratis. De preview is vrij beperkt; je krijgt slechts 100 op GPT-4 gebaseerde berichten per vier uur, je kunt geen afbeeldingen uploaden of maken en veel gebruikers proberen nog steeds uit te zoeken wat nu eigenlijk beter is. Ik kan me voorstellen dat wanneer zaken als beeld- en audio-ondersteuning worden toegevoegd, Plus-gebruikers die ook als eerste zullen krijgen, samen met uitgebreide toegang. Als je echt een AI-enthousiasteling bent die alles zo snel mogelijk moet proberen, dan kan dit de doorslag geven. Als je alleen suikervrije koekjesrecepten wilt lezen die zijn geschreven in de stijl van Barry Manilow-liedjes, dan heb je deze functie niet nodig.

*Geen werkelijke cijfers. Die heb ik verzonnen voor die grap.

Er zijn nog grenzen

Dit was voor mij tegelijkertijd het meest irritante en schokkende deel van ChatGPT Plus. Met reguliere ChatGPT kunt u van tijd tot tijd worden buitengesloten. Als uw prompts te krachtig zijn, krijgt u een bericht dat er te veel zijn verzonden en dat u over een uur terug moet komen.

Zeker, aangezien de premium-versie prioritaire toegang belooft, zal deze vervelende barrière zijn verwijderd, toch? Fout. Het is er nog steeds, zij het moeilijker te raken. U kunt OpenAI contant betalen, maar een persoon die drie of meer gratis accounts heeft geregistreerd, heeft een hoger toegangsniveau dan u.

Het verwarrende hiervan is dat het niet lijkt alsof het verwijderen van deze limiet lastig zou zijn voor ChatGPT. Echt onbeperkte toegang zou ook een van de dingen zijn die de moeite waard zijn om voor te betalen. Maar het bedrijf heeft een van de grootste beperkingen op het platform behouden voor zijn premium gebruikers.

Er waren ook suggesties dat de verouderde versie van ChatGPT waartoe je toegang hebt via Plus gemakkelijker te jailbreaken is met zaken als een DAN-prompt, aangezien OpenAI zijn filters voortdurend verbetert op basis van gebruikersinvoer – hoewel ik dit niet vond het geval zijn voor de “standaard” versie gebaseerd op GPT 3.5. Het is echter zeker moeilijker om GPT-4 te kraken, dus jailbreakers zullen binnenkort blij zijn met de mogelijkheid om dingen terug te draaien. Het is onwaarschijnlijk dat OpenAI ook een ongecensureerde versie van ChatGPT aan Plus-gebruikers zal aanbieden, hoewel dit een populaire functie zou zijn. Als opmerkingen op Reddit iets zijn om voorbij te gaan, zouden veel mensen graag meer dan $ 20 per maand betalen voor “ChatGPT Unchained.

Overig “Gratis” Modellen zijn binnenkort beschikbaar

Microsoft

ChatGPT was misschien op verschillende manieren baanbrekend, en het is zeker de meest gehypte AI-chatbot die ik me kan herinneren. Maar het is niet zo uniek als het lijkt. Veel grote technologiebedrijven onderzoeken of ze een vergelijkbaar platform willen ontwikkelen of werken gewoon samen met OpenAI. Ondanks een moeilijke start heeft Google onderweg zijn eigen kijk op ChatGPT, terwijl Microsoft heeft besloten de tussenpersoon in het proces uit te schakelen.

Bing's aankomende chatbot, eigendom van Microsoft, is in feite een aangepaste versie van ChatGPT. Je kunt het manipuleren om even gekke dingen te doen, of je kunt het gewoon gebruiken voor saaie dingen zoals recepten en sollicitatiebrieven. Het is ook beperkt tot tien berichten tegelijk. Daarna moet je het gesprek wissen en opnieuw beginnen. ChatGPT heeft een grotere geheugenlimiet en u hoeft niets te wissen. Het is momenteel onduidelijk of dit verband houdt met de testfase of een limiet is die we zullen zien nadat Bing Chat volledig is uitgerold. Dit is precies wat we nu weten, en dit alles bevindt zich nog in de beginfase van ontwikkeling. Geef het een jaar en je hebt waarschijnlijk keuze te over als het gaat om AI-chatbots.

Er kan zelfs een punt zijn waarop u zoiets krachtigs als ChatGPT lokaal kunt hosten. Dit is momenteel niet mogelijk vanwege de enorme hoeveelheid VRAM die AI's met grote taalmodellen nodig hebben. Maar net als bij andere dingen zal de hardware waarschijnlijk verbeteren en zullen de vereisten waarschijnlijk afnemen naarmate de technologie verbetert. Er zullen uiteindelijk een aantal ongelooflijk krachtige open-source AI's beschikbaar zijn, waaronder een die momenteel wordt geproduceerd door Amazon. Als iets open source is en u het lokaal uitvoert, is het gratis en blijft het voor altijd gratis.

$20 is veel in abonnementsvoorwaarden

Abonnementsdiensten zijn absoluut overal, en sommige zijn redelijk goed. Wat prijzen betreft, bevindt ChatGPT Plus zich aan de top. Het kost dezelfde prijs als een jaar Adobe Creative Cloud en lang niet zo nuttig. Het is ook duurder dan elke reguliere streamingdienst en muziekdiensten zoals Spotify. Het is slechts iets goedkoper dan het YouTube Premium-gezinsabonnement na prijsverhoging, en YouTube kreeg veel kritiek omdat het een prijskaartje van meer dan $ 20 vaststelde.

Waarde is een subjectief iets, maar al deze diensten bieden in ieder geval iets. ChatGPT Plus geeft je niets anders dan de mogelijkheid om af en toe voor de wachtrij te springen. Dat is misschien iets van $ 5 waard, maar zoals de zaken er nu voorstaan, is $ 20 op het randje van belachelijk.

Zoals de zaken er nu voorstaan, zou u niet de moeite moeten nemen

OpenAI

Verderop is de premium-service van ChatGPT misschien wel het geld waard. Het zou misschien beter uitpakken dan zijn broer Bing, alle beperkingen zouden kunnen worden verwijderd en we zouden een aantal coole extra functies kunnen zien. Een prijsdaling kan ook een verstandig idee zijn, of op zijn minst een uitbreiding van wat de $ 20 u oplevert. Als ze er een heleboel Dall-E-credits in stoppen, is het misschien verleidelijker.

Maar voor nu, tenzij je absoluut een afgezwakte versie van GPT-4 moet gebruiken, moet je echt je geld. De gratis versie gedraagt ​​zich op dezelfde manier, dus blijf daar bij of kies een van de vele alternatieven die de komende maanden waarschijnlijk opduiken.