Hur man håller skadedjur borta från ditt skafferi

0
44
VH-studio/Shutterstock.com

Våren ger solsken och blommor, men den för också in skadedjur och insekter i ditt hem. När det gäller att hålla skadedjur borta från ditt skafferi är förebyggande nyckeln. Lite ansträngning och uppmärksamhet kan räcka långt för att undvika mardrömmen att hitta insekter eller möss i din lagrade mat. Här är några tips och tricks för att hålla ditt skafferi fritt från skadedjur.

Innehållsförteckning

Håll det rent
Använd rätt förvaringsbehållare
Var uppmärksam på utgångsdatum
Rotera ditt lager
Håll det torrt
Använd naturliga repellenter
Täta alla sprickor och springor
< /p>

Håll det rent

Alena Ozerova/Shutterstock.com

Det första och viktigaste steget för att förhindra skadedjur i ditt skafferi är att hålla den ren. Smulor, spill och matrester kan locka till sig skadedjur, så se till att sopa och torka av ditt skafferi regelbundet.

Du bör också kontrollera om det finns tecken på skadedjur, inklusive spillning eller nät, och rensa upp dem omedelbart. Om du hittar något av dessa, ta bort alla föremål som visar tecken på angrepp, inklusive maten och dess förpackning.

Rengör sedan ditt skafferi noggrant med varmt tvålvatten och desinfektionsmedel. Var särskilt uppmärksam på de områden där du hittade skadedjur, såväl som eventuella sprickor, springor och hörn där de kan gömma sig.

Amazon Basics desinficerande våtservetter

Utmärkt för att desinficera alla ytor.

Amazon

9,29 USD
 

Använd rätt lagringsbehållare

Joni Hanebutt/Shutterstock.com

Den typ av förvaringsbehållare du använder kan göra stor skillnad för att hålla skadedjur borta. Glas-, plast- eller metallbehållare med tättslutande lock är din bästa insats. Undvik kartonger och papperspåsar, eftersom skadedjur lätt kan tugga igenom dem.

Lufttäta behållare är det bästa alternativet för att hålla skadedjur borta från ditt skafferi. Dessa behållare skapar en tätning som förhindrar att skadedjur kommer in och hjälper till att hålla maten fräsch längre. Leta efter behållare med låsande lock eller tättslutande förslutningar och se till att använda dem för alla torrvaror, inklusive mjöl, socker och spannmål.

PRAKI lufttäta matförvaringsbehållare set med lock

Dessa finns i flera storlekar för alla dina skafferibehov.

Amazon

39,99 $ < img src="http://www.lifesavvy.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />
 

Glasburkar är ett annat bra alternativ för att förvara torrvaror i ditt skafferi . De är lufttäta, lätta att rengöra och ekonomiska.

16oz glasburkar med vanliga lock< /h3>

För användning i skafferiet och i andra delar av ditt hem.

Amazon

22,99 USD
 

Var uppmärksam på utgångsdatum

CalypsoArt/Shutterstock.com

Att kontrollera utgångsdatum är en viktig del för att upprätthålla ett hälsosamt och skadedjursfritt skafferi. När maten tar slut kan den bli en grogrund för bakterier och andra mikroorganismer, som kan locka till sig skadedjur som flugor, myror och gnagare.

Förutom att kontrollera utgångsdatum på förpackade varor är det också viktigt att vara uppmärksam på färskheten hos frukter, grönsaker och andra ömtåliga föremål. Övermogna eller bortskämda produkter kan också locka till sig skadedjur och bidra till en uppbyggnad av fukt och mögel i ditt skafferi. Även om du förvarar dina produkter på bänkskivan eller i kylen, kan det fortfarande locka skadedjur till ditt kök och, så småningom, ditt skafferi.

Sharpie 6 Pack 30101 Fine Point Permanent Marker Black

Etikettens utgångsdatum tydligare om de är svåra att läsa på förpackningen.

Amazon

7,98 USD
 

Rotera ditt lager

VH-studio/Shutterstock.com

Att rotera ditt lager är ett enkelt men effektivt sätt att se till att ditt skafferi förblir organiserat och fritt från skadedjur. När du lägger till nya föremål i ditt skafferi bör du placera dem bakom de äldre föremålen och använda de äldre först.

RELATERATDe bästa skafferiorganisatörerna

Detta hjälper till att säkerställa att din mat håller sig fräsch och att inget går till spillo. Det kan också hjälpa dig att undvika att behöva slänga utgången eller inaktuell mat, vilket kan locka till sig skadedjur och skapa en röra i ditt skafferi. Det kan låta som mycket jobb, men det är inte så illa om du gör det efter varje matresa.

DecoBros Supreme Stackable Can Rack Organizer

Detta gör det enkelt att flytta gamla burkar fram och nya bakåt.

Amazon

24,97 USD
32,99 USD Spara 24 %

Keep It Dry

Alhim/Shutterstock.com

Fukt kan locka till sig en mängd olika skadedjur, inklusive myror, kackerlackor och gnagare, eftersom det ger en grogrund för bakterier och läckra lukter. För att hålla ditt skafferi torrt är det viktigt att ta itu med eventuella källor till fukt- eller vattenskador i ditt hem.

Börja med att kolla efter läckor eller vattenskador i ditt skafferi eller omgivande områden, som köket eller badrummet. Även små läckor kan skapa en fuktig miljö som är attraktiv för skadedjur, så det är viktigt att åtgärda dem så snart som möjligt.

Du kanske också vill överväga att använda en avfuktare eller fuktabsorbent i din skafferi eller andra områden som är utsatta för fukt. Dessa enheter kan hjälpa till att minska luftfuktigheten och skapa en mer ogästvänlig miljö för skadedjur.

𝗩𝗮𝗰𝗽𝗹𝘂𝘀 Moisture Absorber Boxes (6-pack)

Dessa hjälper till att hålla ditt skafferi torrt.

Amazon

21,99 USD
23,99 USD Spara 8 %

Använd naturliga repellenter

AmyLv/Shutterstock.com

De flesta människor vill inte spraya kemikalier i sina skafferier om de inte absolut måste. Lyckligtvis finns det många naturliga avstötningsmedel som kan hålla insekter och möss borta från ditt skafferi i första hand.

Lårblad är till exempel ett fantastiskt naturligt medel för myror, eftersom de innehåller föreningar som är giftiga. till insekterna. Placera några lagerblad i ditt skafferi eller i områden där du har sett myror, och byt ut dem med några veckors mellanrum för att hålla doften fräsch.

Amazon Brand – Happy Belly Bay Leaves, hela, 0,25 Ounces

Håll myror på avstånd. (Förstår det?)

Amazon

3,60 USD
 

Kanelstänger är ett annat naturligt repellent som kan hjälpa till att hålla myror på avstånd. Du kan placera kanelstänger nära din lagrade mat eller mala upp dem och strö pulvret runt kanterna på ditt skafferi.

McCormick Cinnamon Sticks

Använd dessa i matlagnings- och sjudgrytor också.

Amazon

10,05 USD
 

Pepparmyntsolja är ett annat bra naturligt medel för insekter, särskilt spindlar och möss. Blanda bara några droppar pepparmyntsolja med vatten och spraya det runt kanterna på ditt skafferi och andra områden där skadedjur sannolikt kommer in. Du kan också prova att placera bomullsbollar indränkta i pepparmyntsolja nära din lagrade mat för att stöta bort insekter.

NaturoBliss Peppermint Essential Oil

Inga fler spindlar i skafferiet.

Amazon

11,99 USD
19,99 USD Spara 40 %

Täta alla sprickor och springor

John Kasawa/Shutterstock.com

Att täta alla sprickor och springor i ditt skafferi är ett viktigt steg att hålla skadedjur borta. Även de minsta öppningarna kan ge enkel åtkomst för insekter, gnagare och andra skadedjur. För att hålla ditt skafferi rent är det viktigt att du tar dig tid att noggrant inspektera ditt skafferi och identifiera områden där skadedjur kan komma in.

Börja med att kolla runt dörrar och fönster, eftersom dessa är vanliga infartspunkter för skadedjur. Leta efter eventuella luckor eller öppningar och täta dem med tätning eller tätningslister.

Gorilla Waterproof Caulk &amp ; Seal 100% Silicone Sealant

Användbar för många hushållsuppgifter.

Amazon

9,84 USD
$10,99 Spara 10 %

Det är också viktigt att kontrollera väggarna och taket i ditt skafferi för eventuella öppningar, eftersom även små sprickor eller luckor kan ge en ingångspunkt för skadedjur. Använd tätning eller gips för att täta eventuella öppningar, och se till att regelbundet kontrollera om det finns nya sprickor eller luckor som kan uppstå med tiden.

Kom ihåg att förebyggande är nyckeln när det gäller att hålla skadedjur borta från ditt skafferi. Genom att följa dessa tips och tricks kan du säkerställa att din lagrade mat är säker från insekter, möss och andra skadedjur. Med lite ansträngning och uppmärksamhet kan du ha ett skafferi som är både organiserat och fritt från skadedjur.