Hoe u ongedierte uit uw voorraadkast kunt houden

0
68
VH-studio/Shutterstock.com

De lente brengt zonneschijn en bloemen, maar brengt ook ongedierte en insecten in huis. Als het erom gaat ongedierte uit uw voorraadkast te houden, is preventie de sleutel. Een beetje moeite en aandacht kan een grote bijdrage leveren aan het vermijden van de nachtmerrie van het vinden van insecten of muizen in uw opgeslagen voedsel. Hier zijn enkele tips en trucs om uw voorraadkast ongediertevrij te houden.

Inhoudsopgave

Houd het schoon
Gebruik de juiste opslagcontainers
Let op vervaldatums
Routeer uw voorraad
Houd het droog
Gebruik natuurlijke insectenwerende middelen
Dicht alle scheuren en spleten af
< /p>

Houd het schoon

Alena Ozerova/Shutterstock.com

De eerste en belangrijkste stap in het voorkomen van ongedierte in uw voorraadkast is om het schoon te houden. Kruimels, gemorst voedsel en voedselresten kunnen ongedierte aantrekken, dus zorg ervoor dat u uw voorraadkast regelmatig veegt en schoonveegt.

U moet ook controleren op tekenen van ongedierte, inclusief uitwerpselen of webben, en deze onmiddellijk opruimen. Als u een van deze aantreft, verwijder dan alle items die tekenen van besmetting vertonen, inclusief het voedsel en de verpakking.

Maak vervolgens uw voorraadkast grondig schoon met warm zeepsop en een ontsmettingsmiddel. Besteed speciale aandacht aan de gebieden waar je ongedierte hebt gevonden, evenals eventuele scheuren, spleten en hoeken waar ze zich kunnen verbergen.

Amazon Basics desinfecterende doekjes

Geweldig voor het desinfecteren van alle oppervlakken.

Amazon

$ 9,29
 

Gebruik de juiste opslagcontainers

Joni Hanebutt/Shutterstock.com

Het type opslagcontainer dat u gebruikt, kan een groot verschil maken bij het buiten de deur houden van ongedierte. Glazen, plastic of metalen containers met goed sluitende deksels zijn de beste keuze. Vermijd kartonnen dozen en papieren zakken, want ongedierte kan er gemakkelijk doorheen knagen.

Luchtdichte containers zijn de beste optie om ongedierte uit je voorraadkast te houden. Deze containers creëren een afsluiting die voorkomt dat ongedierte binnendringt en helpt om voedsel langer vers te houden. Zoek naar containers met afsluitbare deksels of nauwsluitende verzegelingen en zorg ervoor dat u ze gebruikt voor alle droge goederen, inclusief meel, suiker en ontbijtgranen.

PRAKI Luchtdichte voedselopslagcontainers Set met deksels

Deze zijn verkrijgbaar in meerdere maten voor al uw voorraadbehoeften.

Amazon

$ 39,99 < img src="http://www.lifesavvy.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />
 

Glazen potten zijn een andere goede optie voor het bewaren van droge goederen in uw voorraadkast . Ze zijn luchtdicht, gemakkelijk schoon te maken en zuinig.

16oz glazen potten met normale deksels< /h3>

Voor gebruik in de voorraadkast en in andere delen van je huis.

Amazon

$ 22,99
 

Let op vervaldatums

CalypsoArt/Shutterstock.com

Het controleren van houdbaarheidsdata is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van een gezonde en ongediertevrije voorraadkast. Wanneer voedsel over de datum is, kan het een broedplaats worden voor bacteriën en andere micro-organismen, die ongedierte zoals vliegen, mieren en knaagdieren kunnen aantrekken.

Naast het controleren van de houdbaarheidsdatum op verpakte goederen, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de versheid van fruit, groenten en andere bederfelijke artikelen. Overrijpe of bedorven producten kunnen ook ongedierte aantrekken en bijdragen aan een opeenhoping van vocht en schimmel in uw voorraadkast. Zelfs als u uw producten op het aanrecht of in de koelkast bewaart, kan het nog steeds ongedierte naar uw keuken en uiteindelijk uw voorraadkast lokken.

Sharpie 6 Pack 30101 Fine Point Permanent Marker Zwart

Label de vervaldatums duidelijker als ze moeilijk te lezen zijn op de verpakking.

Amazon

$7,99
 

Routeer uw aandeel

VH-studio/Shutterstock.com

Het roteren van uw voorraad is een eenvoudige maar effectieve manier om ervoor te zorgen dat uw voorraadkast georganiseerd en vrij van ongedierte blijft. Wanneer u nieuwe artikelen aan uw voorraadkast toevoegt, moet u deze achter de oudere artikelen plaatsen en de oudere eerst gebruiken.

GERELATEERDDe beste organisatoren van voorraadkasten

Dit helpt ervoor te zorgen dat je eten blijft vers en er gaat niets verloren. Het kan je ook helpen voorkomen dat je vervallen of oud voedsel moet weggooien, wat ongedierte kan aantrekken en een puinhoop in je voorraadkast kan veroorzaken. Het klinkt misschien als veel werk, maar het valt mee als je het na elke boodschappentrip doet.

DecoBros Supreme Stackable Can Rack Organizer

Dit maakt het gemakkelijk om oude blikken naar voren te verplaatsen en nieuwe naar achteren.

Amazon

$24.97
$32.99 Bespaar 24%

Houd het droog

Alhim/Shutterstock.com

Vocht kan een verscheidenheid aan ongedierte aantrekken, waaronder mieren, kakkerlakken en knaagdieren, omdat het een broedplaats is voor bacteriën en vreemde geuren. Om je voorraadkast droog te houden, is het belangrijk om eventuele bronnen van vocht of waterschade in huis aan te pakken.

Begin met het controleren op lekken of waterschade in uw voorraadkast of omliggende gebieden, zoals de keuken of badkamer. Zelfs kleine lekkages kunnen een vochtige omgeving creëren die aantrekkelijk is voor ongedierte, dus het is belangrijk om ze zo snel mogelijk te verhelpen.

U kunt ook overwegen om een ​​ontvochtiger of vochtvanger in uw pantry of andere ruimtes die gevoelig zijn voor vocht. Deze apparaten kunnen helpen het vocht in de lucht te verminderen en een onherbergzamere omgeving voor ongedierte te creëren.

𝗩𝗮𝗰𝗽𝗹𝘂𝘀 Vochtabsorberende dozen (6 stuks)

Deze helpen je voorraadkast droog te houden.

Amazon

$ 21,99
$ 23,99 Bespaar 8%

Gebruik natuurlijke insectenwerende middelen

AmyLv/Shutterstock.com

De meeste mensen willen geen chemicaliën in hun voorraadkast spuiten, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Gelukkig zijn er veel natuurlijke afweermiddelen die insecten en muizen in de eerste plaats uit je voorraadkast kunnen houden.

Laurierblaadjes zijn bijvoorbeeld een geweldig natuurlijk afweermiddel voor mieren, omdat ze verbindingen bevatten die giftig zijn. aan de insecten. Leg een paar laurierblaadjes in je voorraadkast of op plekken waar je mieren hebt gezien, en vervang ze om de paar weken om de geur fris te houden.

Amazon Brand – Happy Belly Bay Leaves, Heel, 0,25 Ons

Houd mieren op afstand. (Begrepen?)

Amazon

$3,60
 

Kaneelstokjes zijn een ander natuurlijk afweermiddel dat mieren op een afstand kan houden. Je kunt kaneelstokjes in de buurt van je opgeslagen voedsel leggen of ze fijnmalen en het poeder langs de randen van je voorraadkast strooien.

McCormick-kaneelstokjes

Gebruik deze ook in kook- en sudderpotten.

Amazon

$10,05
 

Pepermuntolie is een ander geweldig natuurlijk afweermiddel voor insecten, met name spinnen en muizen. Meng eenvoudig een paar druppels pepermuntolie met water en spuit het rond de randen van uw voorraadkast en andere gebieden waar ongedierte waarschijnlijk binnendringt. Je kunt ook proberen wattenbolletjes gedrenkt in pepermuntolie in de buurt van je opgeslagen etenswaren te leggen om insecten af ​​te weren.

NaturoBliss Pepermunt Essentiële Olie

Geen spinnen meer in de voorraadkast.

Amazon

$11.99
$19.99 Opslaan 40%

Alle scheuren en spleten dichten

John Kasawa/Shutterstock.com

Het dichten van alle scheuren en spleten in je voorraadkast is een belangrijke stap bij het buiten de deur houden van ongedierte. Zelfs de kleinste openingen bieden gemakkelijke toegang voor insecten, knaagdieren en ander ongedierte. Om uw voorraadkast schoon te houden, is het essentieel om de tijd te nemen om uw voorraadkast zorgvuldig te inspecteren en eventuele gebieden te identificeren waar ongedierte mogelijk kan binnendringen.

Begin met het controleren rond deuren en ramen, want dit zijn veelvoorkomende toegangspunten voor ongedierte. Zoek naar gaten of openingen en dicht ze af met kit of tochtstrip.

Gorilla Waterproof Caulk & ; Afdichting 100% siliconenkit

Nuttig voor tal van huishoudelijke taken.

Amazon

$ 9,84
$10.99 Bespaar 10%

Het is ook belangrijk om de muren en het plafond van uw voorraadkast te controleren op openingen, omdat zelfs kleine scheuren of openingen een toegangspoort kunnen zijn voor ongedierte. Gebruik kit of gips om eventuele openingen af ​​te dichten en zorg ervoor dat u regelmatig controleert op nieuwe scheuren of openingen die in de loop van de tijd kunnen verschijnen.

Vergeet niet dat preventie de sleutel is als het erom gaat ongedierte uit uw voorraadkast te houden. Door deze tips en trucs te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw opgeslagen voedsel veilig is voor insecten, muizen en ander ongedierte. Met een beetje moeite en aandacht kun je een voorraadkast hebben die zowel georganiseerd als ongediertevrij is.