Forklart: Historien og betydningen av pavens eiendeler, som nå legges ut på auksjon

0
42

En kasse og en hodekappe i silke båret av pave Frans, lederen av den katolske kirke og suveren i Vatikanstaten siden 2013, selges av en anonym avsender på auksjonsplattformen Heritage Auctions.

Tomten er signert av paven med en svart tusj og er satt for salg, fra $25 000. Budene inviteres til 16. juli.

Anbefalt for deg

  • 1Rahul Gandhi-kontrovers: Hva er regel 357 i regler og prosedyrer og oppførsel i Lok Sabha
  • 2Henging, eller noe annet? Før SC kommer endelig en sak rundt dødsstraff
  • 3IMF-redningen for Sri Lanka igjennom: hva er bakgrunnen, hva skjer nå?

Båres vanligvis av paven utenom liturgiske funksjoner, ser vi på plaggets historie og betydning, og de tidligere tilfellene da pave Frans donerte eiendelene sine til veldedighetsauksjoner.

Opp for auksjon< /p>

Lottdetaljene til auksjonariusen nevner at cassock er laget av “superfin luksus merinoull” levert av Holland og Sherry i Savile Row, London. Den måler omtrent 56,5 tommer fra krage til fald og omtrent 21 tommer fra skulder til skulder, og er skreddersydd av “Mancinelli [Clero]”, en butikk ved siden av Vatikanstaten.

Selv om Ditta Annibale Gammarelli, etablert i 1798, er den offisielle skredderen av det pavelige kontoret, har Raniero Mancinelli designet plagg for tre paver og flere prester gjennom årene. Lotten er ledsaget av to pavelige sertifikater, hver signert av pave Frans’ privatsekretær, Don Fabio Salerno, bekrefter at både kasserollen og zucchettoen er signert av “Sua Santità Papa Francesco”.

Også i Explained |Håndverkstradisjonene bak statsminister Modis spesielle gaver til G7-ledere

Opprinnelsen og betydningen av cassock

En cassock er en lang ankellang kappe som historisk stammer fra tunikaen, tidligere båret under togaen i det gamle Roma og chitonen båret under himation i det gamle Hellas.

Annonse

Selv om det antas at tidlig Kristendommen ble ikke båret noe særpreget plagg av medlemmene av kirken, på det sjette århundre begynte de geistlige og adelen å kle seg i mer tradisjonell romersk klesstil, iført lang tunika og kappe. På 500- og 600-tallet antas det å ha sin opprinnelse i Frankrike.

Det fjerde Laterankonsilet i 1215 bestemte at geistlige må bære plagg lukket foran og fri for ekstravaganse med hensyn til lengde, for eksempel lange flytende kapper.

En prests kasse er vanligvis svart, selv om den er også hvit i tropisk klima. Biskoper bærer ofte lilla hylster og en kardinals kasse er rød.

Annonse

Det antas at skikken med at paven hadde på seg en hvit cassock dukket opp med St Pius V (leder for den katolske kirke fra 1566 til 1572), et medlem av Preacherordenen, som fortsatte å bære sin hvite dominikanske vane.

Båret i dag av geistlige over hele verden, kommer casocken i en rekke stiler og snitt. Blant annet pryder en romersk cassock oftest 33 knapper foran, symbolsk for alderen da Jesus Kristus ble korsfestet, mens en ambrosian cassock har bare fem knapper under halsen, med en ramme i midjen.

Best av Forklart

Klikk her for mer

Historie om zucchetto

Zucchettoen er ofte båret av pave Frans, og er en type rund kalot som uten tvil har sin opprinnelse i antikkens Hellas. I likhet med kasserollen skiller den presteskapet, og fargen på zucchettoen angir brukerens rangering. Mens den høyeste fargen er hvit, som bæres av paven, bærer kardinalene skarlagensrød, og biskopene bærer amaranth. Prestene og diakonene går i svart. Medlemmene med lavere rangering er ment å fjerne zucchettoen sin i nærvær av et medlem med høyere rangering.

Courgettoen er laget av silke og har åtte trekantede paneler sammen for å danne en sirkel. Paver, inkludert pave Benedikt XVI og pave Frans, har ofte gitt bort zucchettoen sin som et minnesmerke når de har fått en ny.

Annonse Ikke gå glipp av |De fire Buddha-relikviene som reiser til Mongolia som “statsgjest”, deres betydning

Tidligere auksjoner av pavens eiendeler

Eideler av pave Frans har blitt auksjonert tidligere også. Etter å ha blitt valgt av det pavelige konklavet i 2013, har pave Frans gjennom årene gitt støtte til flere veldedighetsauksjoner, og donert også eiendelene sine for å samle inn penger.

Annonse

I juni 2020 ble en racersykkel tilpasset med fargene til de pavelige statene (gul og hvit) og Argentina-flagget, donert til paven av sykkelverdensmesteren Peter Sagan, auksjonert for € 30 000 som en del av “We Løp sammen” auksjon.

I 2018 solgte RM Sotheby’s en spesiallaget Lamborghini Huracan RWD Coupe, signert av pave Frans, for € 715 000. Huracan ble bestilt av Automobili Lamborghini for paven, og ble presentert for ham i november 2017. Nok en tur av paven, en 1585-cc Harley-Davidson Dyna Super Glide, gitt ham av motorsykkelmerket i 2013, ble auksjonert for mer enn 200 000 pund i 2014.

Annonse

En firedørs kombi som ble brukt av pave Frans mens han besøkte New York i september i 2015, ble solgt for 300 000 dollar på en auksjon i 2016. En tilhenger av teknologi, paven' 8217;s Apple iPad hentet $30 500 på en auksjon i 2015. Enheten kom med graveringen «His Holiness Francisco. Servizio Internet Vatican, mars 2013» og et sertifikat signert av pavens personlige sekretær, Fabian Pedacchio Leaniz.