Statsminister Modi: Hirse kan løse matkrisen, hjelpe motstandsdyktighet mot klimaendringer

0
38

Statsminister Narendra Modi sa på lørdag at India på samme måte har promotert hirse til global fordel, med henvisning til eksempler på Indias ledelse når det gjelder å gjøre yoga til et globalt fenomen og skape en global plattform for å presse solenergi.

Snakker på ‘Global Millets (Shree Anna) Conference’ sa han at hirse vil gi inntekter til småbønder i landet, løse problemer med matsikkerhet, dempe livsstilssykdommer og bidra til motstandskraft mot klimaendringer.

Anbefalt for deg

 • 1Ingen spørsmål om press… domstoler som stadig holder myndighetene til ansvar, sier CJI
 • 2Crackdown on Waris Punjab De: Sikkerhetsteppe over Punjab som politiet nærmer seg Amritpal, 78 holdt
 • 3Madhya Pradesh: Hveteprisene faller under MSP på baksiden av støtfangende avling, FCI-avlastning på det åpne markedet
 • < /ul>

  Modi sa at den globale merkevaren av hirse vil hjelpe Indias 2,5 crore små og marginale bønder som er avhengige av disse avlingene. Han sa at dette er første gang etter uavhengighet at regjeringen har tatt hensyn til problemene til småbønder på dette nivået. Foruten delegater fra land som Maldivene, Mauritius, Sri Lanka, Sudan, Surinam og Gambia, ble mer enn 75 lakh-bønder praktisk talt med på arrangementet, som ble holdt ved Indian Agricultural Research Institute i Delhis Pusa. Et minnesmerke og en mynt ble også lansert under arrangementet.

  Forklart |Det internasjonale hirseåret: hvordan Indias regjering kan markedsføre frokostblandingen i 2023

  Modi sa at Indias arbeid for å fremme hirse siden 2018 har ført til en økning i forbruket i 12 eller så hirsevoksende stater – forbruket økte fra 2 kg eller 3 kg per person per måned til 14 kg per person per måned. Han sa at det er satt opp mer enn 500 oppstartsbedrifter for hirseprodukter. Bønder’ organisasjoner og selvhjelpsgrupper kommer også frem i denne retningen, sa han.

  I 19 distrikter har hirseprodukter blitt valgt under ‘ett distrikt ett produkt’ ordningen til regjeringen.

  Ved å gå fra lokalt til globalt snakket statsministeren også om millets klimamotstandskraft. Han sa hirse kan vokse under ugunstige klimaforhold, trenger svært lite vann og kan dyrkes uten kjemikalier. “Dette betyr at hirse beskytter helsen til mennesker og landet,” sa han.

  Statsminister Narendra Modi taler til Global Millets (Shree Anna)-konferansen i Subramaniam Hall (PUSA), i New Delhi på lørdag. (ANI-bilde)

  Han sa også at hirse kan løse problemer i begge ender av spekteret – dens motstandskraft kan hjelpe land i det globale sør med å løse problemer med matsikkerhet for befolkningen deres, samtidig som de tar opp problemet med matvanerelaterte sykdommer som øker i det globale nord. Han sa at det høye fiberinnholdet i hirse hjelper til med å forebygge livsstilssykdommer. “Shree Anna tilbyr løsninger fra personlig helse til global helse,” sa han.

  Les også

  Noen få pensjonerte dommere er en del av 'anti-India-gjengen' prøver å gjøre rettsvesenet til…

  Bilaspur ungdom faller i hjel mens han filmer Instagram-rulle med venner

  Crackdown on Waris Punjab De: Sikkerhetsteppe over Punjab som politiets stengning…

  Collegiums beste system vi har utviklet for utnevnelse av dommere: CJI D …Annonse

  I tillegg til å gi Indias ekspertise innen hirse til verden, sa Modi at landet ønsker også å lære av andre land deres nyere løsninger. Han oppfordret de internasjonale delegatene til å skape en stabil mekanisme i denne retningen for å dele ideer og skape et felt for å markedsføre forsyningskjeder på tvers av land.

  © The Indian Express (P) Ltd.