Politie van Delhi bij de deur van Rahul, Cong zegt dat het 'vendetta is … truc om af te leiden van Adani'

0
43

DAGEN NA het op de hoogte brengen van senior congresleider Rahul Gandhi, op zoek naar informatie over de slachtoffers van seksueel geweld die hij noemde tijdens zijn Bharat Jodo Yatra in Kasjmir in januari, ontmoette een politieteam van Delhi hem op zondag in zijn woning hier.

>

Te midden van veel drama bereikte het team, geleid door de speciale commissaris van politie (Law and Order) Sagar Preet Hooda en DCP (New Delhi) Pranav Tayal, omstreeks 10.00 uur de woning van Rahul, waarna partijleiders en supporters zich buiten verzamelden in protest. Ongeveer twee uur later kreeg het politieteam eindelijk toegang.

Aanbevolen voor u

  • 1Tijdens het verkiezingsseizoen in Karnataka, Tipu Sultan&#8217 ;s dood blijft een gespreksonderwerp terwijl BJP vasthoudt aan ‘Vokkaliga stamhoofden’ verhaal
  • 2Dagen nadat hij zich terugtrok uit het Kuki-wapenstilstandspact, ontmoette Manipur CM Amit Shah om de situatie op de grond te bespreken
  • 3SP nationale uitvoerende vergadering eindigt, Akhilesh Yadav haalt opnieuw uit naar congres

Opinie |Sachin Rao schrijft | Bharat Jodo Yatra: voorbij de politiek van de dag, een mela die zaden plantte van een Idee van India

“We konden hem vandaag niet ondervragen. We hebben hem ontmoet en zullen zijn verklaring later opnemen. Hij was vandaag niet klaar, 'zei Hooda. Bronnen bij de politie zeiden dat Rahul om 8-10 dagen vroeg. tijd, waarbij hij zei dat hij alle informatie wilde verzamelen voordat deze werd verzonden.

Later op de avond stuurde hij een voorlopig antwoord op het politiebericht. Onder verwijzing naar bronnen zei een PTI-rapport dat Rahul in zijn antwoord van 10 punten niet heeft geantwoord op de inhoud, maar op het proces en de procedure die de politie in de zaak heeft gevolgd. Hij noemde het optreden van de politie “ongekend” en vroeg of dit iets te maken had met zijn standpunt dat zowel binnen als buiten het Parlement werd ingenomen over de Adani-kwestie, aldus het rapport.

“Hij heeft een voorlopig antwoord gestuurd waarin om meer tijd wordt gevraagd. Binnenkort krijgt de politie een gedetailleerd antwoord. We hebben ons afgevraagd waarom de politie er 45 dagen over deed om dit bericht te versturen? Doen ze dit vanwege de opmerkingen tegen Adani? We zullen ze in ieder geval helpen met het onderzoek”, zei een woordvoerder van het Congres.

Lees ook |Doel van Bharat Jodo Yatra is om de liberale, seculiere ethos van India te redden: Rahul Gandhi

Eerder, nadat het politieteam de deur van Rahul bereikte, spraken senior partijleiders Jairam Ramesh, Abhishek Singhvi, Pawan Khera en Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot een persconferentie toe. De partij zei dat de poging om Rahul te “intimideren” “riekt naar politieke vendetta” en beweerde een “truc om de aandacht af te leiden” van de Adani-kwestie.

Singhvi zei dat de politie in haar bericht van 16 maart details had gezocht over vrouwen die bij Rahul hadden geklaagd over huiselijk geweld, molestering en intimidatie. “Op 16 maart ging het politieteam tevreden terug, na te horen te hebben gekregen dat dergelijke details minimaal zeven tot tien dagen in beslag zullen nemen. En er was geen protest over die periode. Daarom waren we nog meer verbaasd toen twee dagen later hetzelfde politieteam, met wat extra personen, opnieuw landde met soortgelijke vragen en soortgelijke vragenlijst”, zei hij.

Advertentie

Singhvi zei dat het bericht van de politie van Delhi, “die lijkt te lijden onder een volledig gebrek aan jurisdictie”, betrekking heeft op een toespraak van Rahul in Srinagar op 30 januari, de laatste dag van zijn Bharat Jodo Yatra .

In zijn toespraak had Rahul gezegd: “Toen ik liep, waren er veel vrouwen die aan het huilen waren…Er waren er veel die me vertelden dat ze verkracht en misbruikt waren. Weinigen zeiden dat ze werden misbruikt door hun familieleden. Toen ik hen vroeg of ik het de politie moest vertellen, zeiden ze dat ik dat niet moest doen. Ze zeiden dat ze wilden dat ik het wist… niet tegen de politie zeggen. Ze zeiden dat ze meer problemen zullen krijgen. Dit is de realiteit van ons land.

Must read |‘Er komt een tweede etappe van Bharat Jodo Yatra, met Rahul Gandhi:' KC Venugopal

Gehlot beweerde dat de politie werkte in opdracht van de hoogste BJP-leiding, “met een signaal van (minister van Binnenlandse Zaken) Amit Shah”. Hij zei dat Rahul had gedeeld wat hij tijdens de yatra had opgepikt in het “belang van de natie”. “Het optreden van de politie doet me denken aan de tijd van Indira Gandhi toen de Janata-partij aan de macht was gekomen en op een vergelijkbare manier handelde. Maar het volk nam wraak en Indira kwam in 1980 weer aan de macht. Wat er vandaag gebeurde, is niet gewoon. Laten we niet vergeten dat Hitler aanvankelijk ook erg populair was, en waar de mensen van Duitsland later mee te maken kregen, & #8221; zei hij.

Advertentie

“Wat de opperrechter van India ook zegt, iedereen weet dat de rechterlijke macht, inclusief de High Courts en hoger, onder druk staat,” zei Gehlot.

“De manier waarop ze zich gedragen is niet mogelijk zonder een signaal van bovenaf. Zonder de bevelen van Amit Shah en het ministerie van Binnenlandse Zaken zou de politie dit niet durven. zei Gehlot, eraan toevoegend dat de BJP een “slecht precedent schept dat hen uiteindelijk zal achtervolgen”.

“Als een vakbondsminister die Rajasthan bezoekt vandaag bepaalde beschuldigingen uit tegen de staat regering op het gebied van wet en orde, veiligheid van vrouwen, verkrachtingen, zal de politie van Rajasthan ze boeken?” vroeg hij.

Jairam Ramesh zei dat het “middenpad” bepleit door Shah om de parlementaire impasse te doorbreken was “onmogelijk” zolang de “politiek van bedreigingen, wraak en intimidatie voortduurt”. “Dit is een bewuste strategie om de aandacht van de mensen af ​​te leiden van de Adani-zwendel. Deze strategie is overgenomen door de regering-Modi sinds 16 oppositiepartijen de eis hebben ingediend om een ​​gemengde parlementaire commissie op te richten, sinds Rahul ongeveer 50 minuten sprak in Lok Sabha over Adani-zwendel. Ze verdraaien zijn opmerkingen in Cambridge, Londen en staan ​​hem niet toe te spreken, ondanks het feit dat hij de Spreker benadert,” zei hij.

Singhvi noemde het bericht 'bizar' en zei dat van geen enkele politieke leider die een campagne leidt, wordt verwacht dat hij onmiddellijk stopt en juridische stappen neemt op basis van interacties en klachten van mensen. “Daarom is het ons heel duidelijk dat dit riekt naar de ergste vorm van intimidatie van politieke vendetta's. De politiek van intimidatie door dreiging… Maar dit peilt naar de diepten van kleinzieligheid, zelfs volgens de sombere en bodemloze maatstaven van deze wraakzuchtige regering. zei hij.

Advertentie

Khera beweerde dat de politie hem probeerde tegen te houden toen hij de baan opging die naar de woning van Rahul leidde. “Toen ik ze vroeg onder welke regel, gaven ze toe. Maar wat gebeurt er in dit land? Is er een noodgeval of avondklok? Het is hun bedoeling om ons te intimideren, maar we laten ons niet intimideren,” zei hij.

De BJP weerlegde de beschuldigingen van het congres en zei dat de politie van Delhi alleen haar wettige plicht vervulde. Partijwoordvoerder Sambit Patra zei dat de politie informatie over dergelijke incidenten zou moeten hebben. 'Rahul Gandhi had beweerd dat hij vrouwen had ontmoet, die hem vertelden dat ze waren verkracht en misbruikt, maar geen gerechtigheid kregen. De politie van Delhi heeft om details gevraagd, maar Rahul wilde het niet vertellen. Ervan uitgaande dat hij toen niet loog, toont het zijn zwakke toewijding aan het waarborgen van gerechtigheid”, tweette Amit Malviya, het hoofd van de IT-afdeling van de partij.

Lees ook

Kiren Rijiju tekent luchtafweergeschut voor opmerking over rechters: 'Minister van wet praat als … ” />

Omstreden AAP-regering in Punjab krijgt adempauze met Amritpal-operatie, zet…

Kerala-kerk klaar om BJP te steunen, maar op één voorwaarde: centrale steun voor. ..

BJP-bod om AAP uit te smeren onhandig maar niet veel tranen vergieten voor Sisodia Advertentie

Ondertussen zei de speciale commissaris van politie Hooda tegen de media: “Een deel van de Bharat Jodo Yatra was ook in Delhi. Ik maakte deel uit van de aanwezige veiligheidstroepen. Aangezien Rahul verkrachting en molestering noemde, dachten we dat we juridische stappen moesten ondernemen en de slachtoffers moesten helpen. We hebben een vooronderzoek gedaan, maar er kwam niets uit. Dat was de tijd dat hij in het VK was. We wachtten tot hij terugkwam en benaderden hem vervolgens twee keer om ons te helpen met de zaak. Vandaag is de derde keer dat we contact met hem hebben opgenomen, maar we hebben nog geen reactie ontvangen. Vandaag zei hij dat hij tijd nodig heeft. We willen in deze zaak gewoon geen bewijs verliezen… we willen niet dat de slachtoffers nog meer misbruik ondergaan”.