Moeten we ons zorgen maken over de laatste ronde van de H3N2-griep? Niet echt

0
81

Tegenwoordig worden we bestookt met een verbijsterende reeks alfanumerieke tekens: H3N2, H2N2, H1N1 en natuurlijk het onvergetelijke SARS-CoV-2. Deze combinaties zijn complex genoeg om te dienen als zeer veilige wachtwoorden om de besturingssystemen van ons lichaam binnen te dringen, ons in slaap te wiegen, ons te terroriseren met déjà vu of mogelijk zelfs al het bovenstaande. Moeten we ons zorgen maken?

Griepvirussen bestaan ​​minstens sinds 6000 v.Chr. naast de mensheid in China, met Griekse geschriften uit de vijfde eeuw v.Chr. die ziektebeschrijvingen aangeven die overeenkomen met griep. Het griepvirus werd echter pas in 1931 voor het eerst ontdekt door Richard Shope als oorzaak van varkensgriep, een nieuwe varkensziekte in die tijd. In 1933 werden influenza A-virussen geïdentificeerd als verantwoordelijk voor menselijke infectie, en in de daaropvolgende jaren werden meerdere subtypes ontdekt. Influenza B werd ontdekt in 1940, en daarna werden Influenza C en D geïdentificeerd.

Aanbevolen voor jou

  • 1Hoe deze yoga asana's kunnen u helpen PCOD te overwinnen en geboortecomplicaties te voorkomen
  • 2Heeft cafeïne invloed op de bloedsuikerspiegel? Een arts pakt een nieuwe studie uit over de effecten van cafeïnegehalten op lichaamsvet, risico's op diabetes op de lange termijn

De moeder van alle pandemieën, de Spaanse griep van 1918-1919, werd veroorzaakt door zo'n virus. Het resulteerde in meer dan 100 miljoen doden, het equivalent van 480 miljoen doden vandaag. De Aziatische grieppandemie van 1957-1958 veroorzaakt door het H2N2-virus resulteerde in meer dan twee miljoen doden, het equivalent van ongeveer 7,5 miljoen doden vandaag. De Hong Kong-grieppandemie van 1968, veroorzaakt door het H3N2-virus, resulteerde in meer dan een miljoen doden. De varkensgrieppandemie van 2009, veroorzaakt door het H1N1-virus, resulteerde in een half miljoen doden. We zijn maar al te bekend met de aanhoudende COVID-19-pandemie veroorzaakt door het SARS-CoV-2-virus, die al tot ongeveer acht miljoen doden heeft geleid. Al deze virussen zijn gemuteerd tot minder dodelijke avatars, die over de hele wereld rondzwerven, resulterend in miljoenen infecties en meer dan een miljoen doden per jaar. Dus waarom zouden we ons geen zorgen maken?

Ten eerste zijn dit allemaal verzwakte virussen met verschillende gradaties van besmettelijkheid maar zeer lage sterftecijfers. Vervolgens is de RT-PCR-test nu geavanceerd genoeg geworden om deze virussen te detecteren. Ten derde hebben we effectieve vaccins. Ten vierde hebben we een aantal dingen uit ervaring geleerd.

Eind december 2022 en begin januari 2023 werd in India een uitbraak van een luchtweginfectie met symptomen van verkoudheid, keelpijn, koorts en vermoeidheid opgemerkt. Op 4 maart kondigde de Indian Council of Medical Research (ICMR) aan dat de ziekte was veroorzaakt door het influenzavirus subtype H3N2, een virus gemaakt van de N2 van het H2N2-virus uit 1957 en de H3 van het aviaire influenza A-virus.

>

COVID-19 wordt, zoals we maar al te goed weten, veroorzaakt door het SARS-CoV-2-virus. De symptomen van alle griepvarianten en die van COVID-19 komen redelijk overeen. Ze omvatten koorts, verstopte neus, keelpijn, vermoeidheid en hoofdpijn. Er zijn kleine variaties in de overheersing van symptomen en in herstelperiodes variërend van één tot twee weken. Laboratoriumonderzoek met de nieuwe RT-PCR-testen is noodzakelijk voor een nauwkeurige diagnose om de genetische of moleculaire elementen van het virus te lokaliseren. Testen helpt zeker op epidemiologisch niveau om de prevalentie van ziekten te volgen en te volgen, maar is van minimaal belang bij het opstellen van het behandelplan van een individu.

We hebben op dit moment naast SARS-CoV-2 te maken met zeker vier, mogelijk nog meer griepvirussen. Ze zijn allemaal besmettelijk en verspreiden zich via druppeltjes. Daarom is de preventie van ze allemaal vergelijkbaar. Voorzorgsmaatregelen die tijdens de COVID-19-pandemie als slogans weerklonken, pleiten voor herstel. Het gebruik van maskers, hand- en ademhalingshygiëne en social distancing zijn de beste maatregelen om de verspreiding van alle vier de virussen tegen te gaan. Ik heb het maskeren en handhygiëne nog niet opgegeven, tot groot vermaak van veel van mijn vrienden en sommige collega's. Nogmaals, noem het geluk, genen, vaccinatie, geschikte protocollen of combinaties daarvan, maar ik ben in al die jaren gespaard gebleven van COVID-19 en griep.

Advertentie Dr Parikh op H3N2

Wat doet men bij ziekte anders dan de voor de hand liggende medische consultatie? Bedrust, isolatie, hydratatie, ventilatie en symptomatische behandeling van koorts, keelpijn, pijn in het lichaam, hoesten en andere symptomen. Ziekenhuisopname kan worden overwogen, zo niet beter, binnen 7-10 dagen en wordt door de arts noodzakelijk geacht. Maar tenzij er een secundaire bacteriële infectie is, absoluut geen antibiotica. Zeker niet die aanbevolen door de vriendelijke buurtapotheek! Antibiotica werken niet op virussen. Aan de andere kant doen ze ongelooflijk sinister werk door antibioticaresistentie te bevorderen, wat uitgroeit tot een monumentaal probleem in de gezondheidszorg. Vermijd ze, tenzij uw arts dit noodzakelijk acht. Indien geïndiceerd, is bekend dat antivirale middelen zoals Tamiflu het herstel vergemakkelijken.

Lees ook

Wei-eiwit: kan het je helpen gewicht te verliezen, cholesterol te verlagen en m…

Beïnvloedt cafeïne de bloedsuikerspiegel? Een arts pakt een nieuwe studie uit over de eff…

Kan traplopen de bloedsuikerspiegel onder controle houden, het risico op een hartaanval verminderen & help ons…

Wereldslaap Dag: Hebben Indiase kinderen slaaptekort? Hoeveel uur duurt het…

Men kan het niet helpen zich af te vragen of Heer Gautam Boeddha misschien de stormloop van meerdere virussen had voorzien toen hij pleitte voor het gouden middenpad? Tussen roekeloosheid en buitensporige voorzichtigheid, onaangetaste bravoure en paralytische angst, durf en verlegenheid ligt onze redding.

© IE Online Media Services Pvt Ltd