Manipur CM N Biren Singh zweert hard op te treden tegen drugssmokkelaars en papaverboeren

0
66

De premier van Manipur, N Biren Singh, waarschuwde vrijdag de smokkelaars en degenen die betrokken zijn bij de papaverteelt, in een poging de drugshandel in toom te houden, voor hard optreden als ze hun illegale activiteiten niet beëindigen.

De verklaring van de eerste minister kwam nadat eerder op de dag twee mensen met 20,27 kg maanzaad waren gearresteerd in het dorp Old Boljang in het district Kangpokpi. Vier in Myanmar gemaakte motorfietsen zonder kenteken en twee enkelloops kanonnen werden ook teruggevonden bij de beklaagden. Ambtenaren vernietigden ook papaverplantages op ongeveer 10 hectare in de heuvelruggen grenzend aan het oude dorp Boljang als onderdeel van de 'War on Drugs'-campagne van de deelstaatregering, aldus bronnen.

Aanbevolen voor jou

  • 14 Assam ambtenaren geschorst wegens MPLAD-fonds ‘onregelmatigheden’
  • 2Tripura lanceert eerste outlet van Van Dhan Vikas Kendra
  • Directeur-generaal van 3BSF bezoekt Tripura, ontmoet regionale commandant van BGB

De minister-president zei dat de inbeslagname van de in Myanmar gemaakte fietsen leidt tot het vermoeden dat Myanmarese onderdanen ook actief betrokken kunnen zijn bij de misdaad in de staat.

Singh zei dat een gezamenlijk team van Manipur Police, Narcotic and Affairs of Border (NAB), Manipur Rifles (MR) India Reserve Battalion (IRB) en Forest Department de papaverplantages in de heuvelruggen vernietigde, maar niemand vond in het dorp aan de dag. De CM zei dat er pogingen worden gedaan om het dorpshoofd en anderen die betrokken zijn bij de papaverteelt te arresteren.

Singh zette vraagtekens bij het motief van de overtreders om door te gaan met de illegale handelingen, ondanks het feit dat de regering een 'War on Drugscampagne met de steun van het publiek. Singh zei dat iedereen die het sociale kwaad aanmoedigt, zelfs op sociale media, ook te maken krijgt met actie. De regering zal koste wat het kost geen compromissen sluiten in de “War On Drugs”-campagne, zei hij.

Lees ook

Tripura wordt als eerste gelanceerd outlet van Van Dhan Vikas Kendra

Directeur-generaal BSF bezoekt Tripura, ontmoet regionale commandant BGB

Agartala-Bangladesh-Kolkata spoorlijn operationeel binnen dit jaar…

Samenvatting 2017: Vijf films over het Noordoosten waar je nog nooit van hebt gehoord, maar die…

' De in 2021 gelanceerde campagne War on Drugs gaat de goede kant op met de steun van het volk, maatschappelijke organisaties, dorpshoofden, MLA's, ministers, onder andere, zei CM Singh.