In Karnataka draagt ​​Sri Ram Sene bij aan de BJP-ellende terwijl het PIL indient voor CBI-onderzoek in MLA-omkopingszaak

0
62

In toenemende problemen voor Karnataka BJP MLA Madal Virupakshappa, een naaste medewerker van partijveteraan en ex-eerste minister B S Yediyurappa, heeft de rechtse partij Sri Ram Sene een proces van algemeen belang (PIL) aangespannen bij het Hooggerechtshof van Karnataka, op zoek naar een CBI-onderzoek naar een omkopingszaak waarbij hij en zijn zoon Prashanth Madal betrokken waren.

Dit omkopings- en corruptieschandaal heeft de regerende BJP in ernstige verlegenheid gebracht in de aanloop naar de verkiezingen voor de Karnataka-vergadering. in mei. Het werd in politieke kringen gezien als een gevolg van factionalisme in de staat BJP.

Aanbevolen voor jou

  • 1Kerala kerk klaar om te steunen BJP, maar op één voorwaarde: Centrale steun voor rubberboeren
  • 2Geen 'buitenfestivals' toegestaan, knikje vereist voor religieuze activiteiten: Dictaat van het Bastar-dorp met een meerderheid van de stammen leidt tot ruzie
  • 3Kiren Rijiju laakt opmerking over rechters: 'Minister van Justitie praat als een outlaw'

Sri Ram Sene staat erom bekend gemeenschappelijke polariserende kwesties aan de orde te stellen en moreel toezicht uit te oefenen op interreligieuze relaties in Karnataka.

De Sene diende vrijdag de PIL in bij het hooggerechtshof en de zaak moet nog worden behandeld door de rechtbank. De rechtse groep eiste een CBI-onderzoek in haar pleidooi en beweerde “vooringenomenheid” van de staatspolitie van Lokayukta door af te zien van het arresteren van de regerende partij MLA en hem een ​​anticiperende borgtocht te laten krijgen.

Wet uitgelegd | Wat is borgtocht vóór arrestatie, toegekend aan Karnataka BJP MLA Madal Virupakshappa in corruptiezaak?

Virupakshappa, 72, is de hoofdbeklaagde in de omkopingszaak waarin Prashanth, een chief accounts officer bij de Bengaluru Water Supply and Sewerage Board, op 2 maart werd gearresteerd door de Lokayukta-politie terwijl hij steekpenningen van Rs 40 lakh ontving van de eigenaar van een particulier bedrijf om contracten af ​​te sluiten voor de levering van grondstoffen aan het door de staat gerunde Karnataka Soaps and Detergents Limited (KSDL), waarvan de MLA toen voorzitter was. Een bedrag van Rs 6,10 crore in contanten werd in beslag genomen uit het huis van Virupakshappa, terwijl Rs 2,02 crore werd teruggevorderd uit het bezit van Prashant.

Virupakshappa verkreeg anticiperende borgtocht van het hooggerechtshof een paar dagen nadat de politie van Lokayukta een zaak tegen hem had geregistreerd in de omkopingszaak en arresteerde Prashanth, waarna hij ontslag nam als hoofd van de KSDL.

Virupakshappa werd in 2020 aangesteld als voorzitter van de KSDL nadat Yediyurappa in juli 2019 de CM werd voor een nieuwe termijn. bedrijven die betrokken zouden zijn bij het betalen van steekpenningen om contracten te verkrijgen voor de levering van grondstoffen aan KSDL. De zakenman legde onderhandelingen over de betaling van steekpenningen vast met een camera op zijn smartwatch.

Advertentie Lees ook |Omkopingsschandaal zet KSDL, Mysore Sandal Soap in de schijnwerpers

De president van Sri Ram Sene, Pramod Muttalik, kondigde onlangs zijn plan aan om het op te nemen tegen de staatsminister van Energie en de belangrijkste BJP-leider Sunil Kumar Karkala in de Karkala-zetel in het gemeentelijk gevoelige kustgebied van Karnataka in Dakshina Kannada in de komende peilingen van de Assemblee.

< p>In het verleden had Muttalik gedreigd het op te nemen tegen senior BJP-leiders zoals Pralhad Joshi in de Lok Sabha-peilingen.

Muttalik zou vóór de Lok Sabha-verkiezingen van 2014 worden opgenomen in de BJP-groep, die echter op het elfde uur werd afgewezen na een interne mening dat zijn strafblad en schrille Hindutva-referenties de partij zouden kunnen schaden.

Advertentie Political Pulse | BJP-leiders geven toe 'beschaamd' te zijn over welkom bij MLA in Lokayukta-zaak

De Sene's PIL bij het hooggerechtshof is ingediend namens de voorzitter van de districtseenheid van Davangere, Manikanta K, met toestemming van Muttalik.

“Verdachte nr. 4 is de MLA van de regerende partij en de daaropvolgende gebeurtenissen van niet-arrestatie van beschuldigde nr. 4, hoewel hij volgens zijn eigen verklaring thuis beschikbaar was en hem in staat stelde borgtocht veilig te stellen, de verandering van opsporingsambtenaren leidt tot twijfel bij het grote publiek over de manier waarop het onderzoek wordt uitgevoerd en toont aan dat het onderzoek bevooroordeeld is en het vertrouwen van de mensen in de instelling is verzwakt, vandaar dat indiener in deze zaak CBI-onderzoek vraagt, ” aldus de petitie van de Sene.

De outfit, die wordt gezien als gelieerd aan de ideologie van de Sangh Parivar, heeft gezegd dat het “geen persoonlijk belang heeft bij deze rechtszaak en niet wordt geleid door eigen gewin”, bewerend dat “er geen ander motief is dan algemeen belang bij het indienen van deze petitie.

Lees ook

BJP probeert AAP uit te smeren, maar niet veel tranen voor Sisodia

Omstreden AAP-regering in Punjab krijgt adempauze met operatie Amritpal, zet.. .

'Een poging om te intimideren': congresdampen als de politie van Delhi de residentie bereikt…

Kiren Rijiju ontkent opmerking over rechters: 'Law Minister praat als…

Volgens de Sene's petitie wil het “het vertrouwen van de burgers van het land en de staat vergroten in de strijd tegen corruptie en voor eerlijk en transparant onderzoek en ook het vertrouwen van het publiek vergroten in het rechtssysteem dat de politie van de staat omvat 8221;. Het pleidooi van de outfits luidt: “Corruptie is een bedreiging in de samenleving. Het is een misdaad zonder slachtoffers. De samenleving als geheel is het slachtoffer van deze misdaad.”