Hoe vaak moet u uw wifi-router upgraden?

0
68
Jason Fitzpatrick/How-To Geek

U moet uw router elke 3-5 jaar upgraden om toegang te krijgen tot nieuwe Wi-Fi-technologie, verbeterde hardware en consistente beveiligingsupdates.

Niemand verspilt graag geld en het is gemakkelijk om de wifi-router van je huis te negeren tot hij van ouderdom sterft. Maar er zijn veel goede redenen om uw router vóór die tijd te upgraden. Laten we eens kijken hoe vaak u moet upgraden.

Inhoudsopgave

Dit is waarom u uw wifi-router moet upgraden
Nieuwe wifi-routers krijgen jarenlange beveiligingsupdates en ondersteuning
Nieuwe wifi-routers kunnen al uw apparaten aan
Nieuwe wifi-routers bieden dekking van muur tot muur
U moet uw wifi upgraden Router om de 3-5 jaar

Dit is waarom u uw wifi-router moet upgraden

Laten we, voordat we de tijdschema's voor het vervangen van routers bespreken, eerst bespreken waarom het de moeite waard is om de eenvoudige wifi-router te upgraden. In de technische wereld zijn er vaak duidelijke en gemakkelijk te begrijpen cruciale momenten waarop upgraden gewoon voor de hand lijkt te liggen met duidelijke, tastbare voordelen.

Bijvoorbeeld de sprong van standaard mobiele telefoons naar smartphones hadden een duidelijk voordeel. Hetzelfde geldt voor de sprong van tv's met standaarddefinitie naar modellen met hoge definitie. Die veranderingen waren gemakkelijk te begrijpen en met eigen ogen te zien.

Zelfs het upgraden van een oude smartphone naar een nieuwere is gemakkelijk te rechtvaardigen als je kijkt naar het grotere, helderdere scherm, de verbeterde batterijduur en de snelle laadtijden van apps. Het zijn de dingen onder de motorkap die gemakkelijk over het hoofd worden gezien, zoals de verbeterde Wi-Fi-radio in de telefoon.

Dit is precies waarom slechte Wi-Fi-routers vaak aan hun lot worden overgelaten stof voor jaren en jaren, terwijl al het andere in huis om hen heen wordt opgewaardeerd. Maar er zijn tal van (vaak genegeerde) tekenen dat u uw wifi-router moet upgraden. Hier zijn enkele dwingende redenen waarom uw oude router al lang toe was aan een update.

Nieuwe wifi-routers krijgen jarenlange beveiligingsupdates en ondersteuning

Oude routers krijgen geen beveiligingsupdates. Welke beveiligingsfouten er nog zijn wanneer de laatste update wordt uitgebracht, zullen aanwezig zijn tot de dag dat de router definitief wordt uitgeschakeld.

En het is niet alleen wifi-beveiliging waar u zich zorgen over moet maken, hoewel een upgrade naar WPA3, de beste wifi-beveiliging die je op dit moment kunt gebruiken, is altijd fijn.

Voor de meeste huishoudens is de Wi-Fi-router een alles-in-één netwerkapparaat dat zowel het Wi-Fi-toegangspunt als de beveiliging en routering van het hele netwerk afhandelt. Dus als je router serieus verouderd is met niet-gepatchte kwetsbaarheden, hoef je je geen zorgen te maken over het buurkind dat je wifi steelt en films torrent. Het is ook de internetkant van de router, wat uiteindelijk een groter probleem is, aangezien de potentiële aanvaller niet eens binnen het bereik van uw wifi-router hoeft te zijn om problemen te veroorzaken.

Mensen zouden net zo geschrokken en bezorgd moeten zijn over de kwetsbaarheden van oude Wi-Fi-routers als over de kwetsbaarheden van oude Wi-Fi-camera's.

Nieuwe Wi-Fi-routers kunnen al uw apparaten aan

Je huis heeft waarschijnlijk meer apparaten dan toen je de router kocht. De tijd dat het gemiddelde huis een laptop en misschien een vroege smartphone had die verbinding maakte met wifi, is voor de meeste mensen voorbij.

Nu is het niet ongebruikelijk dat elke persoon in een huishouden meerdere wifi-apparaten heeft en dat het huis zelf meerdere apparaten heeft (slimme wifi-thermostaten, slimme luidsprekers, slimme stekkers, slimme apparaten voor thuisgebruik en meer). allemaal de hele tijd online.

Niet elk apparaat in het moderne huis heeft honger naar bandbreedte (hoewel veel wel), maar ze hebben allemaal een consistente en stabiele verbinding nodig. Wat heb je aan slimme wifi-beveiligingscamera's of slimme sloten als ze constant uit het netwerk vallen?

Nieuwe wifi-routers bieden dekking van muur tot muur

Het beperkte bereik van oudere wifi-routers was niet echt een probleem als je waarschijnlijk geen apparaten gebruikte die buiten hun bereik lagen. Als je router maar genoeg bereik had om een ​​deel van de eerste verdieping van je huis te bestrijken, dan zou je het waarschijnlijk gewoon doen en je laptop in de keuken of woonkamer gebruiken in plaats van boven in bed.

Maar nu hebben mensen overal in huis apparaten die betrouwbare internettoegang nodig hebben (zoals smart-tv's en slimme luidsprekers). En mensen willen hun apparaten overal in huis en zelfs in hun tuin gebruiken. Ik kan niet voor iedereen spreken, maar wifi-dekking van muur tot muur (en zelfs van huis tot huis) is een must voor mij. Als ik thuis of in de tuin ben, wil ik verbonden zijn met mijn wifi.

Updaten naar een nieuwere wifi-router, met name een mesh-systeem met meerdere toegangspunten, is de enige manier om dat voor elkaar te krijgen als u een oudere wifi-router met onvoldoende vermogen heeft.

U moet uw wifi-router elke 3-5 jaar upgraden

Het is één ding om de voordelen van het upgraden van uw router te benadrukken, maar hoe vaak moet u dit doen? Elk jaar upgraden zou overdreven en een gedoe zijn. Upgraden wanneer u al zo lang een router heeft dat deze geen beveiligingsupdates krijgt en uw nieuwste apparaten steeds van het netwerk verwijdert, duurt te lang.

We raden je aan om je wifi-router elke 3-5 jaar te upgraden. Aan de korte kant is drie jaar lang genoeg voor stapsgewijze verbeteringen aan bestaande Wi-Fi-standaarden en hardware. Als je een huis hebt met veeleisende gebruikers en veel apparaten, en je wilt de meest recente routerhardware en -software, dan is een update om de drie jaar een goed plan.

Op het langere termijn is vijf jaar ongeveer de lengte van elke Wi-Fi-generatie. U moet uw router minimaal om de vijf jaar bijwerken om ervoor te zorgen dat u nog steeds zowel beveiligings- als levenskwaliteitsupdates krijgt die prestatiefouten verhelpen en functies verbeteren.

Na ongeveer vijf jaar is het te verwachten dat uw router niet meer regelmatig updates ontvangt (als hij die al ontvangt). Zowel de hardware als de mogelijkheden van de router zullen ontbreken in vergelijking met nieuwere apparatuur.

Laten we ter wille van het argument eens kijken naar een theoretisch pad voor het updaten van wifi-routers in de afgelopen decennia om te benadrukken hoe zelfs perfect goede bovenfrezen lang in de tand worden en uiteindelijk moeten worden vervangen.

Het is 2005. Je hebt onlangs een laptop met Wi-Fi gekocht en je wilt wat spelen met een paar vroege Wi-Fi-producten. U koopt de eerbiedwaardige Linksys WRT54G-router samen met miljoenen andere mensen over de hele wereld. Het is een geweldige kleine 802.11b/g (Wi-Fi 3)-router en kan de bescheiden eisen van uw huishouden aan.

Vijf jaar later is het 2010. Je hebt meer wifi-apparaten in huis en in 2008 is 802.11n (Wi-Fi 4) uitgebracht. Wi-Fi 4 introduceert een groot aantal verbeteringen, waaronder snelheid verhoogt, groter bereik en grotere Wi-Fi-kanaalbreedte. Wi-Fi 4 was ook de eerste generatie Wi-Fi die MIMO (Multiple-Input and Multiple-Output) ondersteunde voor efficiëntere verbindingen. Je upgradet dus naar een Wi-Fi 4-router.

Vijf jaar later is het 2015. 802.11ac (Wi-Fi 5) is een jaar uit en omvat snellere en talrijkere ondersteuningen verbindingen, verbeterde MIMO, inclusief vroege ondersteuning voor Multi-User MIMO (MU-MIMO), en beamforming voor verbeterde dekking. Dat zijn allemaal behoorlijk goede updates en u upgradet uw Wi-Fi-router.

Vijf jaar later is het 2020. Op dit moment is Wi-Fi 5 zes jaar oud, kwam Wi-Fi 6 uit in 2019 en is Wi-Fi 6E aangekondigd. Wi-Fi 6 is een grote stap voorwaarts ten opzichte van Wi-Fi 5 en omvat verbeteringen in de manier waarop Wi-Fi 5-apparaten worden behandeld op het Wi-Fi 6-netwerk, samen met verbeteringen voor native Wi-Fi 6-apparaten en de nadruk op superieure ervaring in high-density Wi-Fi-omgevingen. Er kan gemakkelijk worden beweerd dat Wi-Fi 6 de eerste Wi-Fi-generatie is die is ontworpen met het slimme huis en dat “iedereen heeft een tablet, telefoon en laptop” woonomgeving met hoge dichtheid in gedachten. Het bevat ook de eerste grote update van Wi-Fi-encryptie in 16 jaar: WPA3.

Dus op dit moment, begin 2023, wanneer we dit artikel schrijven, als je een oude 802.11n (Wi-Fi 4) of 802.11ac (Wi-Fi 5) router gebruikt, kun je Er blijft ongeveer een decennium aan Wi-Fi-verbeteringen op tafel liggen, en uw thuisnetwerk en algehele Wi-Fi-ervaring zullen er waarschijnlijk onder lijden. Dit is het perfecte moment om uw router te upgraden naar een Wi-Fi 6- of Wi-Fi 6E-model en te genieten van een moderne wifi-ervaring uit het 2020-tijdperk.

The Best Wi-Fi Routers of 2023 Best Wi-Fi Router Overall ASUS AX6000 (RT-AX88U) Amazon

$ 246,00
$ 349,99 Bespaar 30%

Beste budgetrouter TP-Link Archer AX3000 (AX50) Amazon Beste Goedkope Router TP-Link Archer A8 Amazon

$53.99
$79.99 Bespaar 33%

Beste Gaming Router ASUS GT-AX11000 Tri-Band Router Amazon

$341.99
$ 449,99 Bespaar 24%

Beste mesh wifi-router ASUS ZenWiFi AX6600 (XT8) (2 stuks) Amazon

$ 349,99
$ 399,99 Bespaar 13%

Beste Budget Mesh Router TP-Link Deco X20 Amazon

$143.98
$ 179,99 Bespaar 20%

Beste modemroutercombinatie NETGEAR Nighthawk CAX80 Amazon

$ 443,46
$ 499,99 Bespaar 11%

Beste VPN-router ExpressVPN Aircove Amazon

$ 189,90
 

Beat Travel Router TP-Link AC750 Amazon

$ 39,99
 

Beste wifi 6E-router ASUS ROG Rapture GT- AXE11000 Nu winkelen LEES VOLGENDE

  • › Hoe speel je Xbox-games op je pc
  • › Hoe u uw Apple Music Replay kunt vinden
  • › De Windows 0xc00000e5-fout oplossen
  • › Stop met het gebruik van je telefoon voor slaapgeluiden
  • › Hoe u UFC 286 Edwards vs. Usman live online kunt bekijken
  • › Windows 11 geeft u meer controle over standaardapps