G20: Andre turismebanetreff for å fokusere på eventyrsport

0
84

Det andre møtet for turisme under Indias G20-presidentskap – som skal holdes i Vest-Bengals Siliguri og Darjeeling den første uken i april – vil fokusere på potensialet til eventyrturisme. Det første møtet i arbeidsgruppen for turisme som ble holdt på Gujarats Rann of Kutch forrige måned, fokuserte på arkeologisk og landlig turisme.

“De fem prioriterte områdene – grønn turisme, digitalisering, ferdigheter, reiselivs- og mellomstore bedrifter og destinasjonsstyring – ble introdusert av India i arbeidsøkten og ble godkjent av alle G20-medlemmer, inviterte land og internasjonale organisasjoner,” sa Union Tourism Secretary Arvind Singh til The Indian Express, og la til at alle delegatene ga positive tilbakemeldinger.

Anbefalt for deg

  • 1Initierte prosess for å trekke tilbake kommunikasjon ved betaling av OROP-kontingent i 4 omganger: Govt to SC 
  • 2Søkte ikke utenlandsk intervensjon: Rahul forsvarer sitt ‘demokrati under angrep’ bemerkning på Par-panelmøte
  • 3 Vokt dere for anti-India-krefter som orkestrerer skadelige fortellinger: Dhankhar

Det andre møtet i arbeidsgruppen for turisme vil bli holdt fra 1. til 3. april, hvor delegatene vil diskutere dypere og bredere aspekter ved gruppens fem prioriteringer, sa han. Det første møtet tilbød en omvisning på Harappan-området i Dholavira, i tråd med temaet arkeologisk turisme, det andre møtet inkluderer en dagslang omvisning i Darjeeling, sa tjenestemenn.

Med en presentasjon fra FNs verdensturismeorganisasjon og intervensjoner fra G20-troikaen (India, Indonesia og Brasil), er arbeidsøkten rettet mot å fullføre det første utkastet til resultatet, sier tjenestemenn. Utkastet vil bli tatt i betraktning under ministermøtet for turisme, som skal holdes i Goa i juli, og senere, G20-toppmøtet i Delhi i september, sa Singh.

Hovedattraksjonen vil være Darjeeling Himalayan Railway, også kjent som 'Toy Train Ride', som starter fra Ghum, Indias høyeste jernbanestasjon i en høyde av 2258 meter, til Batasia Loop, som tilbyr utsikt over Kanchenjunga-toppen, sier tjenestemenn. si. Delegatene vil også bli tatt med for tesmaking og måneskinnsplukking av teblader for å promotere temerket Darjeeling, som ble gitt den første GI-beskyttelsen i India i 2004. De vil også besøke Raj Bhavan, sommerresidensen til guvernøren i Vesten. Bengal.

Høydepunktet på det tre dager lange arrangementet vil være en visning av produkter fra Himalayan Mountaineering Institute og en utstilling for å fremme bærekraftig praksis under eventyrturisme ved Darjeeling's Mall Road.

Singh sa at turistdepartementet er vertskap for et sidearrangement om “eventyrturisme som et redskap for å oppnå bærekraftige utviklingsmål”, som også vil se deltakelse fra embetsmenn for Adventure Tour Operators Association of India. Et heldagsarrangement har blitt organisert for innenlandske interessenter og statlige myndigheter for å vurdere måter å forsterke eventyrturismen i India, la han til.

Les også

Snakk mot Waris Punjab De: Sikkerhetsteppe over Punjab når politiet stenger …

Jammu & Kashmir får første FDI-prosjekt etter opphevelse av artikkel 370

< /figur>76 prøver av ny Covid-variant XBB1.16 funnet i India: INSACOG-data

Noen få pensjonerte dommere en del av 'anti-India-gjengen' prøver å gjøre rettsvesenet til et…Annonse

Delegatene vil også bli presentert en rekke ett-distrikt-ett-produkt. Den inkluderer et sett med treugle fra Burdwan-distriktet, et sett med lommetørklær fra Malda, en dhokra fiskekrok fra Bankura og attar (parfyme) fra Kalimpong.

© The Indian Express (P) Ltd.