Congres bereidt eerste lijst voor Karnataka voor, geen woord over Kolar-zetel voor Siddaramaiah

0
66

Het congres zal waarschijnlijk de eerste lichting van ongeveer 90 kandidaten aankondigen voor de peilingen van de Karnataka Assembly die samenvallen met het Ugadi-nieuwjaarsfestival van de staat op 22 maart, meldden senior leiders van de partij zaterdag na terugkeer in Bengaluru na vergaderingen van de centrale verkiezingscommissie en de screeningcommissie in Delhi.

Een andere indicatie die uit de vergaderingen kwam, was dat de voormalige hoofdminister van Karnataka, Siddaramaiah, misschien niet het teken krijgt om te strijden vanuit de Kolar-zetel in het zuiden van Karnataka, waar hij graag naar op zoek is op.

Aanbevolen voor jou

  • 1In het verkiezingsseizoen in Karnataka blijft de dood van Tipu Sultan een gespreksonderwerp terwijl de BJP vasthoudt naar ‘Vokkaliga stamhoofden’ verhaal
  • 2Dagen nadat hij zich terugtrok uit het Kuki-wapenstilstandspact, ontmoette Manipur CM Amit Shah om de situatie op de grond te bespreken
  • 3SP nationale uitvoerende vergadering eindigt, Akhilesh Yadav neemt opnieuw een uithaal naar het Congres

Lees ook |In Karnataka, Sri Ram Sene draagt ​​bij aan BJP-ellende terwijl het PIL indient voor CBI-onderzoek in MLA-omkopingszaak

DK Shivakumar, hoofd van het Congres Karnataka, de leider van de wetgevende macht Siddaramaiah en partijvoorzitter Satish Jarkiholi, die deel uitmaakten van de vergaderingen in Delhi, zeiden dat de eerste lijst kiesdistricten zou bevatten waar geen geschillen zijn over kandidaten.

Zei Shivakumar. Vice-president van het congres, Rahul Gandhi, zal op 20 maart een bezoek brengen aan Karnataka voor een jongerenbijeenkomst en de lijst zou waarschijnlijk twee dagen later worden vrijgegeven. Siddaramaiah, die specifieker was over de lijst die op 22 maart wordt vrijgegeven, zei: “Laat me duidelijk zijn, op de stoelen waar niet meer dan één kandidaat is, zijn de kandidaten goedgekeurd.” ongeacht of deze een MLA van het congres hebben of niet.”

Jarkiholi, die vanuit Delhi terugkeerde naar Belagavi, zei dat ongeveer 120 namen definitief waren, maar dat de eerste lijst er slechts 90 zou bevatten. zei hij.

Must Read |Terwijl Karnataka naar de stembus gaat, zijn er lessen uit het verleden: de opkomst van de BJP, de stevige greep van Cong

Terwijl Jarkiholi meningsverschillen suggereerde over ongeveer zes zittende MLA's van het Congres, en zei dat de partij zou beslissen “op basis van enquêtes en meer meningen” over hen, ontkende Shivakumar dit. “Meldingen van weigering van tickets voor veel zittende MLA's zijn vals. Twee MLA's hebben gezegd dat ze niet zullen betwisten, degenen die niet graag willen betwisten, hebben anderen als kandidaten aangewezen. Al onze MLA's hebben hard gewerkt en zichzelf georganiseerd. Alle zittende MLA's worden gesteund,” Zei Shivakumar.

Ondanks zijn bewering, wordt aangenomen dat er meningsverschillen zijn over verschillende zittende MLA's, zoals Akhanda Srinivasmurthy (Bengaluru's Pulakeshinagar-zetel), die wordt gezien als gesteund door Siddaramaiah en tegengewerkt door Shivakumar, afgezien van ten minste één andere Siddaramaiah-loyalist uit Bengaluru. .

Advertentie moet gelezen worden |BJP verandert van koers in Old Mysuru, verlaagt de druk op JD(S), verdubbelt op Congress

Een grotere zorg voor Siddaramaiah zou de suggestie van de centrale leiding en Rahul Gandhi kunnen zijn dat hij de Kolar-zetel opgeeft van waaruit hij wil strijden. Hoewel er geen officieel woord was, gaven Siddaramaiah's eigen opmerkingen en die van anderen aan dat niet alles volgens plan was verlopen voor de voormalige CM.

Gevraagd naar de kwestie, zei Siddaramaiah: &#8220 ;De beslissing moet worden genomen door het opperbevel of Rahul Gandhi. Ik heb het aan het opperbevel overgelaten. Ze hebben mijn naam nog niet gezuiverd… Als het opperbevel zegt dat ik moet vechten vanuit Badami, dan zal ik vechten vanuit Badami. Als ze Varuna zeggen, dan is het Varuna, en als ze Kolar kiezen, is het Kolar. Voor zover ik weet, zullen ze me niet vragen om vanaf twee stoelen te strijden.”

Lees ook |Topzware BJP probeert het gewicht, touw in staatseenheden te spreiden

Tegelijkertijd onderstreepte Siddaramaiah dat hij geen problemen verwachtte met de kandidatuur van zijn zoon Yathindra uit Varuna, het familiedeelgemeente waar de laatstgenoemde won in 2018. “In Varuna is er alleen de kandidatuur van Yathindra. Hij zou natuurlijk vrijgesproken worden,” Zei Siddaramaiah.

Advertentie

Hij voegde eraan toe dat hij in zijn “verkiezingsaanvraag” had verklaard dat hij de beslissing over zijn zetel aan het opperbevel had overgelaten. “Het is waar dat ik naar een huis in Kolar heb gezocht, maar we hebben geen eigendommen gekocht,” voegde hij eraan toe.

In 2018 had Siddaramaiah, toen de zittende CM, gestreden vanuit Chamundeshwari in de regio Mysuru en Badami in Bagalkot, en had hij de familiewijk Varuna in Mysuru overgelaten aan Yathindra. Siddaramaiah had verloren in Chamundeshwari en had slechts met een kleine marge gewonnen van Badami, hoewel Yathindra er doorheen was gevaren.

Siddaramaiah had ruim van tevoren aangegeven dat hij hoopte te strijden voor Kolar, ondanks scepsis over zijn vooruitzichten op een zetel die het congres in bijna drie decennia niet heeft gewonnen. Bronnen zeiden dat na een onderzoek de congresleiding tot de conclusie is gekomen dat de zetel niet veilig is voor de voormalige CM.

Politieke impuls |Kiran Kumar Reddy, naar de zijlijn van het Congres geduwd, stapt uit om nog een slagbeurt te spelen in de Andhra-politiek

Gevraagd naar de stoel voor Siddaramaiah, zei Shivakumar: “Opmerkingen over de beslissing over Kolar moeten worden gezocht bij Siddaramaiah zelf.” Jarkiholi zei: “De kwestie is tussen Siddaramaiah en het opperbevel.”

Jarkiholi zei dat partijleiders Siddaramaiah de Saundatti-zetel in Belagavi hadden aangeboden, maar hij was niet enthousiast. 'Er zijn stoelen in Zuid-Karnataka waar hij zich prettig bij voelt, en hij zal een geschikte vinden in Mysuru of Kolar,” zei hij.

Advertentie

De BJP en JD(S) waren er snel bij om Siddaramaiah te bespotten tijdens het congres, waardoor hij bleef hangen op een stoel die hij wilde. “Ik heb eerder ook gezegd dat Siddaramaiah alleen maar de indruk wekt dat hij vanuit Kolar gaat strijden. Ik heb eerder ook gezegd dat hij uiteindelijk uit Varuna zal strijden. Het lijkt erop dat wat ik zei waarschijnlijk zal uitkomen,” voormalig BJP CM B S Yediyurappa zei.

BJP nationaal algemeen secretaris C T Ravi zei: “Dit toont aan dat geen enkele stoel veilig is voor Siddaramaiah — Badami is niet veilig, Chamundeshwari is niet veilig en Kolar is niet veilig.”

Advertentie

“Iemand als Siddaramaiah zou in de wetgevende macht moeten zitten als oppositieleider om de regering te adviseren. Hij is een ervaren persoon. Het moet aan hem worden overgelaten om zijn stoel te bepalen, & #8221; JD(S)-staatspresident C M Ibrahim, een voormalige naaste medewerker van Siddaramaiah, zei.

Lees ook |Karnataka BJP-tickettumult woedt: ‘Bommai krijgt er misschien geen,’ zegt parlementslid; BSY yatra stopte

In andere aankondigingen zeiden de congresleiders dat ze verwachtten dat er binnenkort verschillende grote namen van de regerende BJP en de JD(S) zouden oversteken. “De modelgedragscode wordt mogelijk vanaf 27 maart van kracht. Daarna zien we mensen van andere partijen bij het congres komen. Velen hebben contact met de partijvoorzitter, de CLP-leider en het opperbevel,” Zei Jarkiholi.

Advertentie

Jarkiholi voegde eraan toe dat zijn onmiddellijke focus de Belagavi-bijeenkomst van Rahul zou zijn, waarbij het congres hoopte dat het de partij in het district zou stimuleren en zou helpen een meerderheid van de 18 zetels te behalen. De partij beschouwt Belagavi als cruciaal voor haar parlementaire verkiezingsprestaties.

De meest recente bijeenkomst in Belagavi was van Assam CM en de harde lijn Hindutva-stem van de BJP, Himanta Biswa Sarma, waar hij zei dat zijn regering van mening dat alle madrasa's moeten worden gesloten.

Lees ook

Kiren Rijiju trekt luchtafweergeschut voor opmerking over rechters: 'Minister van Justitie praat als…

Omstreden AAP-regering in Punjab krijgt adempauze met operatie Amritpal, zet.. .

Kerala kerk klaar om BJP te steunen maar op één voorwaarde: centrale ondersteuning voor…

Delhi politie bij Rahul deur, Cong zegt dat het 'vendetta… truc om af te leiden…

Jarkiholi zei dat dit niets anders was dan een verkiezingstruc . “Ze brengen alleen kwesties ter sprake voor peilingen. Wat is er gebeurd met de CAA-kwestie (de richtlijnen voor de wet moeten nog worden opgesteld door het Centrum, drie jaar nadat deze te midden van protesten werd aangenomen)? Ze brachten de kwestie ter stemming aan de orde. De BJP gaat niet in op de problemen die zij aan de orde stelt… Madrasa's bestaan ​​al heel lang en kunnen niet worden gesloten,” zei Jarkiholi.