Beskyttet vitne avslørte at PFI planlegger å “føre krig” mot regjeringen: NIA-anklager

0
84

I sin innspilte uttalelse for sorenskriveren har et av NIAs beskyttede nøkkelvitner, som en gang var medlem av kjerneteamet til Popular Front of India (PFI), hevdet at alle arresterte medlemmer av forbudt antrekk ble lært at i tilfelle forstyrrelser fra Pakistan, ville den indiske hæren være opptatt i nord, og med PFIs trening kan de fange Sør-India og bevege seg mot nord, har sonderingsbyrået sagt i sitt anklager, inngitt i en domstol i Delhi.

Samtalearket, inngitt mot 19 seniorledere av PFI i forbindelse med kriminell konspirasjon rettet mot å destabilisere og splitte landet, sier at under drakten til en sosiopolitisk bevegelse, satt PFI sammen en “høyt motivert , trent og hemmelighetsfull elitestyrke for å oppnå sitt voldelige langsiktige mål om å etablere islamsk styre i India innen 2047.

Anbefalt for deg

  • 1Chhattisgarh tenåring skriver styreeksamen med venstre ben, har som mål å bli skolelærer
  • 2Jammu & Kashmir får første FDI-prosjekt etter opphevelse av artikkel 370
  • 3Ingen vil bli spart: J-K-politiet i saken om svindel som utgir seg som PMO-tjenestemann

Les også |PFI hadde team for å drepe mål , utføre ordre fra sin parallelle domstol: NIA

NIA, som i fjor raidet 39 lokaler knyttet til PFI og arresterte en rekke embetsmenn i gruppen, stilte 19 personer som anklaget, inkludert 12 medlemmer av det nasjonale eksekutivrådet (NEC), grunnleggende medlemmer og seniorledere i PFI. NEC er PFI’s øverste beslutningstakende arm.

PFI som organisasjon har også blitt anmeldt i saken. Blant de som er navngitt i den er PFI-leder O M A Salam, nestleder EM Abdul Rahiman, nasjonalsekretær V P Nazaruddin og NEC nasjonal generalsekretær Anees Ahmed.

I siktebrevet deres sa etterforskningsoffiseren (IO) at detaljert undersøkelse av beskyttede vitner har avslørt at PFI hadde utviklet strategier for å implementere deres langsiktige mål om å etablere et islamsk kalifat ved å styrte den demokratisk valgte regjeringen gjennom væpnet opprør. «Et av de beskyttede vitnene sa at i Tharbiyath-sesjoner holdt av den siktede, ble det nevnt at i tilfelle forstyrrelser fra Pakistan, ville den indiske hæren være opptatt i nord, og med PFIs trening kunne de fange søren og bevege seg mot Norden. Dette indikerer PFIs intensjon om å føre krig mot India og å styrte den demokratisk etablerte regjeringen, heter det i anklageskriftet.

Les også |Kerala HC opphever ordre fra guvernør på universitetet

“PFI rekrutterte i all hemmelighet menn og organiserte våpentrening over hele landet for å reise en “hær” som var villig og klar til å føre krig mot sentralregjeringen,” ifølge anklageskriftet. «Et av nøkkelelementene i den planlagte strategien deres var å markere viktige ledere for organisasjoner som misliker (av) PFIs ideologi, inkludert hinduistiske organisasjoner. De foretok sin profilering og [planla å] myrde dem gjennom sine treffstyrker/serviceteam for å skape en felles kile mellom samfunnene.”

Under etterforskningen lastet NIA ned videoer fra PFIs offisielle kontoer på YouTube og fant ut at de siktede personene, som er NEC-medlemmer, tydelig kunne sees henvende seg til store forsamlinger av mennesker. “De provoserte dem mot sentralregjeringen ved feilaktige tolkninger av regjeringens politikk for å skape hat mot hele statsmaskineriet, Høyesterett og Høyesterett og oppfordret folkemengden til vold mot personer som tilhører en bestemt religiøs eller politisk gruppe,” anklager.

Annonse Les også |Sekulært muslimsk forum kritiserer ledere av IUML, Jamaat-e-Islami for å “latterliggjøre” LHBTQIA+ fra fellesskapet

“Det ble observert i en av videoene at OMA Salam har oppfordret muslimer til ikke å glemme Babri Masjid-spørsmålet, og hevdet at de ikke fikk rettferdighet selv fra Høyesterett,” har NIA uttalt. “Han oppfordret muslimer til å fortsette å kjempe, og dette var ment å provosere deres religiøse følelser i et spørsmål som har blitt avgjort rettslig av landets høyesterett.”

Les også

Crackdown on Waris Punjab De: Sikkerhetsteppe over Punjab som politiet stenger.. .

Bilaspur-ungdom faller i hjel mens han filmer Instagram-rulle med venner

Noen pensjonerte dommere en del av 'anti -India gjengen' prøver å gjøre rettsvesenet til…

76 prøver av ny Covid-variant XBB1.16 funnet i India: INSACOG-data

“NEC-medlemmer av PFI ble funnet å være involvert i å arrangere midler for organisering av våpentreningsleirer, kjøp av våpen og målrettede drap. Siden antrekket ble dannet i 2006, har PFI-kadre vært involvert i en rekke drap og voldelige angrep i landet, inkludert de fra ledere av organisasjoner som er i strid med PFI om religiøse ideer og tro, sa NIA i en uttalelse.

© The Indian Express (P) Ltd