Amritpal Singh sak | Plan lagt for 2 uker siden: Mann møtte Shah for sentrale styrker, ventet på at G20-møtene skulle avsluttes

0
44

Myndighetene ryddet dekkene for politiaksjoner mot Waris Punjab De-sjef Amritpal Singh for mer enn fjorten dager siden, og politiet utarbeidet en grundig plan for å arrestere ham underveis Rampura Phul, der den selvutnevnte predikanten hadde planla en funksjon lørdag, en dag etter at tre G20-møter ble avsluttet i Amritsar.

Den 28. februar søkte Punjab-regjeringen 120 selskaper av sentrale styrker for staten fra Union Ministry of Home Affairs. Kilder sa at de hadde en plan for å iverksette umiddelbare tiltak mot Amritpalhvis støttespillere hadde stormet Ajnala politistasjon nær Amritsar 23. februar for å frigjøre en av hans medarbeidere fra varetekt.

Anbefalt for deg

  • 1Rush for å studere i utlandet: Hva tallene sier om indiske studenter, deres preferanser
  • 2En søt eksporthistorie: Hvordan Indias sukkerforsendelser til verden øker
  • 3Vårbjørnhunder knyttet til koronaviruspandemien: Hva er disse dyrene?

Les også |Crackdown on Waris Punjab De: Sikkerhetsteppe over Punjab når politiet nærmer seg Amritpal, 78 holdt

Men regjeringen, sa kilder, bestemte seg for å vente med tanke på at det var G20-møter fra 15. til 17. mars i Amritsar, og den ønsket at disse skulle komme over. Ytterligere to møter om fødsel er planlagt til søndag og mandag i Amritsar.

3. mars møtte Punjabs sjefsminister Bhagwant Mann Unionens innenriksminister Amit Shah. Rett etter møtet ble rundt 2430 personell fra sentrale væpnede politistyrker, inkludert åtte selskaper fra Rapid Action Force, sendt til staten. Regjeringen uttalte at de sentrale styrkene ble utplassert med tanke på Hola Mohalla-festivalen under Holi. Alle øyne var rettet mot Hola Mohalla-festivalen – det var forventet at Amritpal kunne bli arrestert under festivalen. I mellomtiden ga Amritpal en uttalelse om at han ikke fryktet arrestasjon.

Ikke gå glipp av |I politiets aksjon mot Amritpal ser den drepte sangeren Sidhu Moosewalas far plan om å sabotere sønn’ s barsi

Fredag ​​begynte regjeringen å gjøre sitt grep. Det ble bestemt at mobile internettjenester skal suspenderes i delstaten fra lørdag middag. Ytterligere sjefsekretær (hjem) Anurag Verma ga ordre om dette fredag ​​selv. Innenriksministeren ga ordrene og sa at politidirektøren hadde gjort ham oppmerksom på at «visse deler av samfunnet sannsynligvis vil true den offentlige orden ved å oppfordre til vold, også ved å ty til utbredt vold med sikte på å brenne og forårsake spenninger i samfunnet, hindringer eller skade på personer, fare for menneskeliv og eiendom, forstyrrelse av offentlig fred og ro og dermed truende offentlig sikkerhet og offentlig orden i staten.»

Les også |Waris Punjab. nedbryting; Internett stengt i tilstand

Bestillingen opplyste at alle mobile internetttjenester inkludert 2G, 3G, 4G, 5G, CDMA, GPRS, alle SMS-tjenester unntatt banktjenester og mobillading, og alle dongletjenester som tilbys på nettverk, vil bli midlertidig suspendert fra lørdag middag til søndag middag.

Etter planen skulle sikkerhetspersonell i stort antall bli utplassert langs en rute som Amritpal skulle ta. Ruten vil gå gjennom åtte distrikter – Amritsar, Tarn Taran, Ferozepur, Faridkot, Moga, Muktsar, Jalandhar og Bathinda. Kilder sa at dette ville gi et inntrykk av at det var en vanlig sikkerhetsøvelse som Amritpal måtte passere.

Annonse Les også |Ghosts of Punjab’s Past: For å krympe plass for Amritpals, må staten og sentrum samarbeide, alle parter må jobbe for å bevare freden

Han skulle bli arrestert i Mehatpur på Jalandhar-Moga-veien. Assistentene hans, som reiste i to forskjellige biler, ble imidlertid arrestert og Amritpal, som satt i et tredje kjøretøy, en Mercedes, klarte å unngå politiet.

«Alle utgangspunktene til Amritsar, Jalandhar, Moga og Ferozepur ble forseglet. Det var stor sikkerhet overalt. Amirtpals landsby Jullupur Khera i Amritsar ble omgjort til en kantone. Foruten politi, har også paramilitære styrker og RAF vært utplassert der. Det er umulig for Amritpal å komme inn i landsbyen hans,” sa kilder.

Waris Punjab De |Hva er oppdraget til dette antrekket, som ble fløt av Deep Sidhu og nå ledet av Amritpal Singh?

Seksjon 144 i CrPC er pålagt i distriktene, som forbyr samling av personer. «Det er en enorm bandobast. Det er vanskelig å unnslippe», sa en kilde.

Les også

Amritpal Singhs medarbeidere arrestert: Hvem er denne radikale sikhens 'predikant'…

Værbjørnhunder knyttet til koronaviruspandemien: Hva er disse dyrene?

700 indere i Canada står overfor utvisning på grunn av falske tilbudsbrev på college: H…

Den sanne historien bak Rani Mukherjees siste film 'Mrs Chatterjee vs Nor… Annonse

«Hele operasjonen ble holdt skjult. Det sterke politiets tilstedeværelse ble videreført som normalt da Amritpal måtte ta seg av to funksjoner på lørdag og søndag, henholdsvis ved Rampura Phul og Muktsar,” sa kilden og la til at politiet jaget Amritpal.

© The Indian Express (P) Ltd