Xbox-games spelen op uw pc

0
65
Hannah Stryker/How-To Geek

Dit zijn je beste opties voor het spelen van Xbox-games op je pc:

  • Download een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement en installeer Xbox-poorten op je pc of stream Xbox-games vanuit de cloud
  • Stream vanaf je Xbox-console naar je pc
  • Gebruik een emulator

Je kunt nu veel Xbox-games op je pc spelen zonder een Xbox-console te bezitten. Alles wat je nodig hebt is de Xbox-app en een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement. Je kunt ook enkele Xbox-apps kopen die naar pc zijn overgezet, of een emulator proberen.

Inhoudsopgave

Hoe speel je Xbox Games op pc
Hoe annuleer je Xbox Game Pass op pc
Andere manieren om Xbox-games op pc te spelen

Hoe speel je Xbox-games op pc

De eenvoudigste manier om van Xbox-games op je pc te genieten, is door de Xbox-app op je Windows-computer te downloaden. Als u een Windows 11- of Windows 10-computer heeft, vindt u deze waarschijnlijk in het menu Start, aangezien deze vooraf is geïnstalleerd. Als je deze echter nog niet hebt, kun je de gratis Xbox-app voor je Windows-pc downloaden van de officiële Xbox-website. Houd er rekening mee dat deze app niet werkt op versies van Windows ouder dan Windows 10.

Vervolgens moet je Xbox Game Pass Ultimate aanschaffen. Dit abonnement is niet gratis, maar geeft je toegang tot honderden Xbox- en pc-games, waaronder enkele van de beste titels van de console. Je kunt dit abonnement kopen in de Xbox-app of op de Game Pass Ultimate-pagina op de Xbox-website. Daarna hoef je je alleen maar aan te melden bij de Xbox-app. Je kunt dus op twee manieren Xbox-games op je pc spelen.

Ten eerste kun je first-party Xbox-games downloaden en spelen die naar pc zijn overgezet. Je vindt alle beschikbare titels in de Xbox-app. Klik op “Winkel” en klik vervolgens op de game die je wilt kopen en downloaden. Zodra de download is voltooid, kunt u het spel openen en meteen beginnen met spelen op uw pc.

Ten tweede kun je Xbox-games vanuit de cloud streamen door op 'Cloud Gaming' te klikken. Hiermee worden Xbox-games gestreamd die op de servers van Microsoft worden uitgevoerd en kun je ze op je pc spelen, zelfs als je pc niet veel grafische pk's heeft. Je hebt een Xbox-controller nodig om te spelen

Ten derde kun je games van je Xbox naar je pc streamen, op voorwaarde dat je beide verbinding hebt met internet. In dezelfde Xbox-app die hierboven wordt weergegeven, vindt u, als zowel uw Xbox-console als pc zijn verbonden met internet, een pictogram voor uw Xbox-console in de linkerbovenhoek naast het belpictogram voor meldingen. Het heet “Consoles” als je er met je muis overheen beweegt.

Opmerking: Helaas werkt deze functie alleen met Xbox One-consoles en niet met nieuwere Xbox Series X of Xbox Series S consoles. Je kunt nog steeds games streamen die beschikbaar zijn in Cloud Gaming.

Klik op dit pictogram en selecteer je Xbox-console in het vervolgkeuzemenu. Je moet dan op de “X” knop op je Xbox om de verbinding te bevestigen. Zodra u dit doet, begint het scherm van uw pc weer te geven wat er op uw Xbox gebeurt. Je bent nu in de streaming-modus! Sluit je Xbox-controller aan en je bent helemaal klaar.

Xbox Game Pass Ultimate heeft ook andere geweldige voordelen – het bevat bijvoorbeeld Xbox Live Gold.

Hoe Xbox Game Pass op pc te annuleren

Om je Xbox Game Pass-abonnement (of een van zijn varianten) te annuleren, ga je eerst naar Microsoft's Services & Abonnementspagina. Zodra u bent ingelogd, zoekt u het abonnement dat u wilt opzeggen en klikt u op “Beheren.” In het menu Beheren is er een kopje met de naam “Betalingsinstellingen,” waaronder je de optie vindt om je abonnement op te zeggen.

Andere manieren om Xbox-games op pc te spelen

Naast het gebruik van de Xbox Game Pass Ultimate zijn er nog andere manieren om Xbox-titels op je pc te spelen. Je kunt bijvoorbeeld een emulator gebruiken om originele Xbox- en Xbox 360-games op je pc te spelen.

Als je een goede emulator nodig hebt, ga dan naar Xemu voor originele Xbox-games en Xenia voor Xbox 360-games. Helaas zijn er nog geen goede emulators voor Xbox One-games.

The Best Cloud Gaming Services in 2023 Best Cloud Gaming Service Overall Xbox Game Pass Ultimate Shop Beste gratis cloudgamingservice NVIDIA GeForce NOW Shop Beste cloudgamingservice voor klassieke titels PlayStation Plus-winkel Beste cloudgamingservice voor ervaren gebruikers Shadow Shop VOLGENDE LEZEN

  • › De Windows 0xc00000e5-fout oplossen
  • › Hoe u UFC 286 Edwards vs. Usman live online kunt bekijken
  • › Stop met het gebruik van je telefoon voor slaapgeluiden
  • › Windows 11 geeft u meer controle over standaardapps
  • › Microsoft Edge krijgt om de een of andere reden mogelijk een crypto-portemonnee
  • › Hoe u uw Apple Music Replay kunt vinden