Wat we spelen: alle 'schurkachtige' bordspellen

0
71
Sarah Chaney/Review Geek

Hoewel de regels enigszins verschillen tussen Disney-, Marvel- en Star Wars Villainous-spellen, is het uitgangspunt hetzelfde. Elke slechterik heeft zijn eigen unieke doel dat hij moet behalen om het spel te winnen, en wie het eerst zijn doel bereikt, is de winnaar!

Ik herinner me dat ik Disney Villainous zo vaak op de plank passeerde toen ik op zoek was naar een nieuw bordspel. Om welke reden dan ook, de game leek me nooit super aantrekkelijk. Tenminste, totdat ik de kans kreeg om Star Wars Villainous te reviewen. Daarna ging ik naar buiten en kocht alle Villainous-bordspellen.

De eerste Disney Villainous-game die in juli 2018 werd uitgebracht, kwam met zes klassieke schurken om te spelen: Captain Hook, Jafar, Maleficent, Prince John, Hartenkoningin en Ursula. Vanaf vandaag zijn er vijf uitbreidingen voor Disney Villainous, elk met in totaal drie nieuwe personages. Je kunt de uitbreidingen alleen spelen of alle Disney Villainous-spellen verzamelen voor in totaal 21 speelbare schurken.

Toen, twee jaar later, bracht Ravensburger de basiseditie van Marvel Villainous uit, met vijf speelbare schurken: Thanos, Hela, Ultron, Taskmaster en Killmonger. Een nieuwe uitbreiding met drie schurken voor de Marvel-serie is net een paar weken geleden uitgebracht. Dit geeft Marvel Villainous in totaal twee uitbreidingen met drie schurken en één uitbreiding met één schurk – allemaal samen 12 speelbare schurken.

Ravensburger lijkt het geweldig te vinden om twee jaar na elkaar grote toevoegingen aan de Villainous-franchise te lanceren. In 2022 debuteerde Star Wars Villainous met vijf legendarische schurken: Darth Vader, General Grievous, Moff Gideon, Kylo Ren en Asajj Ventress. Er zijn nog geen uitbreidingen uitgebracht of aangekondigd voor Star Wars Villainous, maar er zijn zoveel geweldige schurken om uit te kiezen in het Star Wars-universum.

Op dit moment bezit ik elk basisspel en elke uitbreiding, behalve de twee meest recent uitgebrachte uitbreidingen voor Marvel Villainous. Mijn verzameling begon met Star Wars Villainous. Omdat ik zo van het spel hield, kocht mijn man me vorig jaar de basis Disney Villainous en twee uitbreidingen voor mijn verjaardag. Vanaf daar kostte het me slechts een paar maanden om alles te verzamelen wat momenteel beschikbaar was.

Ik heb het spel maar een paar keer gespeeld met groepen van vier personen. Meestal speel ik gewoon in een spel voor twee spelers tegen mijn man. We hebben ons allebei door alle speelbare schurken heen gewerkt, en voor het grootste deel zijn ze allemaal super uniek om te spelen.

Video afspelen

Uitleggen hoe je Villainous in detail moet spelen, is een te lang proces om hier op in te gaan, maar je kunt de video hierboven bekijken of mijn Star Wars Villainous-recensie bekijken voor een schriftelijke uitleg. Maar hier is de kern.

GERELATEERDReview Star Wars Villainous: een van mijn nieuwe favoriete bordspellen

Elke persoon kiest een schurk om te spelen, en elke schurk heeft een uniek doel dat moet worden bereikt om het spel te winnen. Prins John moet bijvoorbeeld 20 Power-tokens verzamelen om te winnen, terwijl Captain Hook Peter Pan moet verslaan op de Jolly Roger-locatie op zijn bord. Andere spelers kunnen je plannen in de war sturen met Fate-kaarten, dus je pad om te winnen is niet altijd duidelijk.

De regels in Marvel en Star Wars Villainous zijn vergelijkbaar, maar niet precies hetzelfde. Elke slechterik heeft nog steeds een uniek doel om te behalen om te winnen, maar er zijn extra tokens, Fate-kaarten of regels om de boel op te schudden en elke set Villainous-spellen van elkaar te scheiden. Marvel en Star Wars Villainous zijn iets moeilijker te leren dan Disney Villainous.

Sarah Chaney/Review Geek

Ik heb genoten van het uitbreiden van mijn verzameling en het uitproberen van elke speelbare schurk (behalve die nieuwe vier schurken in de Marvel-serie). Ik heb niet echt een hekel aan het spelen van een van de schurken, maar ik heb zeker schurken die ik graag meer speel dan de anderen. Dit is hoe ik persoonlijk alle schurkenboxen die ik bezit rangschikte, van meest naar minst geliefd:

  • Disney: Perfectly Wretched (Cruella De Vil, Mother Gothel, Pete)
  • Star Wars: Power of the Dark Side (Asajj Ventress, Darth Vader, General Grievous, Kylo Ren, Moff Gideon)
  • Disney: Wicked to the Core (Dr. Facilier, Evil Queen, Hades)
  • Disney: Despicable Plots (Gaston, The Horned King, Lady Tremaine)
  • Marvel: Mischief & Malice (Loki, Madame Masque, M.O.D.O.K.)
  • Disney: The Worst Takes It All (Captain Hook, Ursula, Queen of Hearts, Jafar, Prince John en Maleficent)
  • Marvel: Infinite Power (Thanos, Hela, Ultron, Taskmaster, Killmonger)
  • Disney: Bigger and Badder (Lotso, mevrouw Mim, syndroom)
  • Disney: Evil Comes Prepared (Ratigan, Scar, Yzma)

Deze ranglijst wil niet zeggen dat er in sommige van de onderste vakken. Maar als ik de Villainous-spellen opnieuw zou kopen, zou ik het in deze volgorde doen, omdat ik de voorkeur geef aan bepaalde vakken in het algemeen voor de personagecombinaties.

GERELATEERDWat we spelen: de favoriete mobiele games van het Review Geek-team

Mijn favoriete personages uit de Disney Villainous-spellen zijn Cruella, Mother Gothel, Gaston, Lady Tremaine, Pete, The Evil Queen en Lotso. Van de Marvel-games ben ik een voorliefde voor Killmonger en Thanos. En 99% van de tijd kies ik Asajj Ventress als ik Star Wars Villainous speel, maar ik speel ook graag als Moff Gideon.

Cruella's doel is om 99 puppy's te vangen, wat je doet door tokens te verzamelen die tellen als 11 puppy's of 22 puppy's. Je hebt een pool met tokens waaruit je trekt om ze eerst op je schurkenbord te plaatsen, en vervolgens gebruik je speelbare kaarten en bondgenoten om je te helpen de puppy's te vangen. Andere spelers kunnen een Fate-kaart tegen je gebruiken om je proces om te keren en een of twee van je gevangen puppy-tokens terug te geven aan de pool. Cruella is moeilijk om mee te winnen als het een spel voor twee spelers is, maar ze is mijn favoriete schurk in grote groepsspellen.

Het doel van Lady Tremaine is om een ​​van haar dochters, Drizella of Anastasia, te trouwen met The Prince. Dit klinkt als een eenvoudig doel, maar je moet bepaalde kaarten in je kaartspel vinden om de balzaal te ontgrendelen, waar The Prince is. Dan heb je voor elke dochter twee bondgenootkaarten in je stapel: één met een normale jurk en één met een baljurk. Je moet eerst de regelmatig geklede Drizella of Anastasia vinden en spelen voordat je hun baljurkversie kunt spelen die nodig is om met de prins te trouwen.

Sarah Chaney/Review Geek

Ik heb zeker schurken waar ik vaker naar neig, wat betekent dat andere schurken soms lang niet gespeeld worden. Daarom gebruik ik graag een randomizer – zoals Villainous Picker – om willekeurig een personage te selecteren uit de vakken waaruit ik wil kiezen. Soms koppelt het een heel eenvoudig personage aan een ingewikkelder personage, maar het zorgt gewoon voor een interessant spel!

Je kunt Villainous-spellen persoonlijk vinden in winkels zoals Target, Walmart of Barnes & ; Edele. Of u kunt altijd naar Amazon gaan om waarschijnlijk de beste deal te vinden. De basisspellen kosten $ 39,99, maar je kunt ze vaak rond de $ 30 vinden. Vervolgens worden uitbreidingen met drie schurken verkocht voor $ 29,99, maar ik heb ze vaak rond de $ 25 zien zweven. Ik heb ook Villainous-games gezien in mijn openbare bibliotheek in Texas en Colorado, dus kijk zeker eens in je plaatselijke bibliotheek als je de game wilt bekijken voordat je een exemplaar voor jezelf koopt.

Ravensburger 'Villainous' bordspellen

Het originele 'Disney Villainous' spel is misschien wel de beste plek om te beginnen met het opbouwen van je verzameling, maar je kunt elk van de uitbreidingen als een op zichzelf staand spel spelen. Dus kies gewoon je favoriete schurken en ga vanaf daar!

Amazon