Varun Gandhi zegt nee tegen het prestigieuze Oxford Union-debat: wat is deze instelling?

0
35

BJP-parlementslid Varun Gandhi afgeslagen een uitnodiging van de Oxford Union, UK, om deel te nemen aan een debat over de prestaties van de door Narendra Modi geleide regering.

Varun noemde de uitnodiging “een teken van grote eer”, en zei dat “voor een gewone burger van een grote democratie, deelname aan dergelijke evenementen een kleine bijdrage kan zijn om het debat mogelijk te maken en het niveau van het debat te verhogen” — maar weigerde nog steeds deel te nemen.

Aanbevolen voor jou

  • 1Waarom het meeste plastic niet kan worden gerecycled
  • 2Amritpal-zaak | Twee weken geleden opgesteld plan: Mann ontmoette Shah voor de centrale strijdkrachten, wachtte tot de G20-bijeenkomsten waren afgelopen.
  • 3Mijn broer, ken je Naatu? Kent u ook de vele woorden die Engels te danken heeft aan Indiase talen?

Varun zei dat dergelijke kwesties “binnen India” aan de orde moesten worden gesteld, en dat hij geloofde dat het een onderwerp was “met een vooraf bepaalde conclusie”. Hij zei ook dat er in het land voldoende mogelijkheden waren om over de kwestie te spreken.

Dit komt als congreslid Rahul Gandhi — Varun’s neef — krijgt nog steeds kritiek van de BJP vanwege zijn opmerkingen over de Indiase democratie tijdens een bezoek aan het VK eerder deze maand.

Op vrijdag (17 maart) werden beide Huizen van het parlement verdaagd tot maandag, omdat de patstelling over de eis van de regeringspartij om de schorsing van het congresparlement voortduurde.

Congresparlementslid Shashi Tharoor en minister van Financiën van Tamil Nadu, Palanivel Thiaga Rajan hebben eerder op het forum gesproken. De West-Bengaalse eerste minister Mamata Banerjee zou de Oxford Union in 2020 toespreken, maar het evenement werd uitgesteld vanwege onvoorziene “omstandigheden”.

Wat is het Oxford Union-debat?

p>

De uitnodiging aan Varun werd gestuurd door het kantoor van Matthew Dick, president van de Oxford Union, om te spreken over de motie 'This House Believes Modi's India is on the Right Path'.

Advertentie

Dergelijke debatten worden regelmatig georganiseerd bij de vereniging, waarvan het lidmaatschap beschikbaar is voor studenten van de universiteit, haar medewerkers en alumni.

Op haar website omschrijft de vakbond zichzelf als de “meest prestigieuze debatvereniging ter wereld”. Er wordt ook verwezen naar de traditie van vrijheid van meningsuiting, die ook het thema is van de viering van het tweede eeuwfeest in 2023.

Er staat dat in het begin van de negentiende eeuw studentleden van de Universiteit van Oxford beperkt in de zaken die ze konden bespreken. Tegen het einde van 1822 kwamen 25 jonge mannen tegen deze regels in opstand en stelden een reeks regels op die een nieuwe samenleving zouden besturen en in maart 1823 werd de 'United Debating Society' geboren.

Advertentie

Het allereerste debat werd gehouden over een kwestie uit de politieke geschiedenis van Engeland: “Was de revolutie onder Cromwell toe te schrijven aan het tirannieke gedrag van Charles, of aan de democratische geest van die tijd? p> Ook in Explained |Hoe reist u met uw huisdier in Indiase treinen: hier zijn de regels en kosten

Zelfs toen het aantal leden in de loop van de tijd groeide, keurde de universiteit haar bestaan ​​​​af. Een gebrek aan mechanismen voor debatten betekende ook onderbrekingen en twijfelachtige kwaliteit van debatonderwerpen. In 1825 werd de United Debating Society ontbonden, maar twee dagen later werd de Oxford Union Society “herboren” — en is sindsdien blijven bestaan.

In 1963 werden vrouwen toegelaten; in 2022 werd een debat gehouden met alleen vrouwelijke sprekers.

Waarom wordt het als prestigieus beschouwd?

De Unie is een van de vroegste voorbeelden van debatten die op een formeel podium op een universiteit zijn toegestaan. Gezien het prestige dat met Oxford wordt geassocieerd, begon het debat de deelname te zien van gerenommeerde persoonlijkheden uit verschillende politieke ideologieën en een reeks gebieden – wetenschappen, kunst, politiek en meer.

Opmerkelijke sprekers tijdens het debat over de jaren omvatten de Amerikaanse presidenten Ronald Reagan, Jimmy Carter en Bill Clinton, burgerrechtenleider Malcolm X, de Nobelprijswinnaars de Dalai Lama en Moeder Teresa, en wetenschappers Albert Einstein en Stephen Hawking.

Advertentie

Video's van deze debatten worden over de hele wereld bekeken. De toespraak van Tharoor in 2015, waarin hij pleitte voor de motie over waarom Groot-Brittannië herstelbetalingen verschuldigd is aan India, ging destijds viraal in India.

Maar het debat was ook controversieel. In 2007 werd de Holocaustontkenner David Irving uitgenodigd, een beslissing die leidde tot protesten en sit-ins.

Advertentie

Wat is het formaat van de debatten?

Volgens de website van de Oxford Union, worden hun debatten elke donderdagavond gehouden tijdens het schooljaar. Gastsprekers zullen voor of tegen een vooraf bepaalde motie pleiten.

Advertentie

De eerste spreker opent het debat en stelt de andere deelnemers voor. De eerste spreker voor de oppositie zal dan de eerste spreker introduceren en de zaak voor de oppositie openen. Bij een debat zijn meestal drie tot vier sprekers aan elke kant betrokken, die elkaar afwisselen om hun zaak te presenteren.

Het resultaat van het debat wordt bepaald door het aantal personen dat de kamer verlaat door door de deuren te lopen die zijn gemarkeerd met 'Ayes' of 'Noes', vergelijkbaar met stemmen in de Tweede Kamer. Leden kunnen op elk moment tijdens het debat een spreker uitdagen door een “punt van informatie” naar voren te brengen, hoewel het aan de individuele spreker blijft om dit te accepteren.

Lees ook

Amritpal Singh's 039;s medewerkers aangehouden: Wie is deze radicale Sikh 'predikant'… -airport-1200.jpg?resize=450,250″ />

700 Indiërs in Canada dreigen te worden uitgezet wegens valse aanbiedingsbrieven: H…

Arrestatiebevel tegen Poetin: Welke bevoegdheden heeft het ICC tegen de R…

Het waargebeurde verhaal achter Rani Mukherjee's nieuwste film 'Mrs Chatterjee vs Nor…

Leden worden ook aangemoedigd om hun mening te uiten door korte “toespraken op de vloer” wanneer het debat open is voor het publiek.