Tiener schiet naar verluidt moeder neer en doodt 2 agenten in West-Canada

0
67

Een 16-jarige verwondde zijn moeder met een vuurwapen en doodde vervolgens twee politieagenten voordat hij begin donderdag in het westen van Canada zelfmoord pleegde, zo vertelden ambtenaren aan The Associated Press.

Een politiefunctionaris en een Een hoge regeringsfunctionaris zei dat de mannelijke verdachte zijn moeder in Edmonton, Alberta, neerschoot en verwondde. De functionarissen spraken op voorwaarde van anonimiteit, aangezien ze niet bevoegd waren om in het openbaar over de kwestie te spreken.

Aanbevolen voor jou

  • 1Nieuw-Zeeland om TikTok te verbieden op apparaten die aan het parlement zijn gekoppeld
  • 2Kohinoor om te worden gecast als 'symbool van verovering' in nieuwe Tower of London-display
  • 3Emmanuel Macron schuwt parlement om Franse pensioenleeftijd te verhogen

Eerder zei de politiechef van Edmonton, Dale McFee, dat de twee agenten dodelijk waren neergeschoten toen ze rond 12.47 uur bij een flatgebouw aankwamen tijdens een binnenlands geschil. Hij zei dat er geen aanwijzingen waren dat de agenten konden terugschieten. McFee zei dat andere agenten die naar het appartement waren gestuurd, de jongeman dood aantroffen door een zelf toegebrachte schotwond. Hij had gezegd dat de schutter en de vrouw verwant waren zonder te zeggen hoe of hoe oud de verdachte was.

De chef zei dat de vrouw in levensgevaar verkeerde toen ze naar een ziekenhuis werd gebracht, maar later op de lijst werd gezet. in ernstige maar stabiele toestand.

McFee identificeerde de overleden officieren als Travis Jordan, 35, die al 8 1/2 jaar bij de Edmonton Force werkte, en Brett Ryan, 30, een officier voor 5 1/2 jaar. “Ik kan je niet vertellen hoe kapot we zijn van hun verlies”, zei McFee.

Ryan wordt herinnerd als een steunpilaar van de gemeenschap en een oude jeugdhockeyscheidsrechter. Darcy Carter, van de Spruce Grove Minor Hockey Association, zei dat de officier en zijn vrouw een kind verwachtten.

Ryan was paramedicus voordat hij politieagent werd en was gepassioneerd door zijn werk bij de politie, zei Carter. “Dat is iets dat ik nooit zal vergeten… alleen zijn gezicht lichtte op toen hij over zijn werk vertelde.”

Advertentie

Jordan werd herinnerd vanwege zijn vriendelijkheid. Jessica Shmigelsky zei dat ze naar haar werk reed na een zware lentesneeuwval in 2020 en dat Jordan haar aan de kant hield omdat haar sneeuwborstel niet werkte. Maar in plaats van haar een bekeuring te geven, maakte hij haar auto schoon, zei ze. “Hij deed zijn werk, en hij deed meer dan wat zijn werk werkelijk inhield”, zei Shmigelsky.

De Canadese premier Justin Trudeau betuigde op Twitter zijn condoleances en steun aan de agenten. dierbaren en collega's. “Elke dag brengen politieagenten zichzelf in gevaar om mensen te beschermen. Het nieuws dat twee politiemensen uit Edmonton?? agenten zijn gedood tijdens hun dienst herinnert ons aan die realiteit”, schreef Trudeau.

Lees ook

Pentagon toont beelden van vliegtuigen die brandstof dumpen op Amerikaanse drone

Geschiedenis van Islamabad – de hoofdstad die uit het niets is ontstaan

Winkeldief van Indiase afkomst veroordeeld voor meerdere fraudes door Britse rechtbank

Bakhmut: Waarom Rusland en Oekraïne zo hard vechten voor één kleine stad

Het zijn de eerste moorden voor de politie van Edmonton sinds 2015, toen agent Daniel Woodall, een onderzoeker van haatmisdrijven, werd neergeschoten meerdere keren tijdens het gebruik van een stormram om een ​​woning binnen te gaan. Een andere officier, Sgt. Jason Harley, werd geraakt door een kogel die zijn kogelvrije vesten doorboorde, maar overleefde. Daarvoor werd agent Ezio Faraone doodgeschoten toen hij in 1990 reageerde op een gewapende overval.