Terwijl Opp zich richt op het kies-en-kiesbeleid van Mamata boven 'besmette' TMC-leiders, maken partijleiders zich ongemakkelijk

0
26

De aanval van de oppositie op het Trinamool-congres vanwege aantijgingen over zijn topleiders en de arrestaties van verschillende oplichtingspraktijken begint effect te krijgen op de lagere echelons van de regerende partij. Een deel van de TMC-leiders vraagt ​​zich nu af waarom de partij een dubbel beleid heeft gevoerd voor haar gearresteerde leiders – een voor Anubrata Mondal en Manik Bhattacharya, een andere voor de rest, waaronder Partha Chatterjee, Kuntal Ghosh en Shantanu Banerjee.

Toen senior minister en TMC-zwaargewicht Partha Chatterjee afgelopen juli werd gearresteerd door het Enforcement Directorate (ED) wegens zijn vermeende betrokkenheid bij de “zwendel met schoolbanen”, had de partij en supremo Mamata Banerjee niet alleen afstand genomen van Chatterjee, maar ook snel verwijderd hem uit zijn ministeriële verantwoordelijkheden en schorste hem uit het partijlidmaatschap.

Aanbevolen voor u

  • 1Van Raghunath Bazar lopen naar Shivling offer, Mehbooba stapt op PDP-uitstapje naar belangrijke BJP-basis
  • 2Modi regeringsvoorstel loopt vast, M K Stalin steelt een mars, ontbijtschema levert grote winsten op
  • 3Wie is C T Ravi en waarom zijn aanval BS Yediyurappa prikt

Op dezelfde manier werden een paar dagen geleden jeugdleiders Kuntal Ghosh en Shantanu Banerjee door de TMC van school gestuurd in reactie op hun arrestaties door de CBI in verband met de zwendel met dezelfde schoolbanen.

In schril contrast hiermee, toen het CBI afgelopen augustus TMC Birbhum districtspresident en handhaver Anubrata Mondal aka Keshto arresteerde vanwege een geval van vermeende veesmokkel, kwam Banerjee naar voren om hem te steunen en de centrale agentschappen te bekritiseren vanwege hun “selectieve gerichtheid op de politieke rivalen van de BJP”. .

Tijdens een evenement van TMC-medewerkers in het Netaji Indoor Stadium in Kolkata, riep Banerjee hen op om Mondal een “heldhaftig welkom” te geven wanneer hij uit de gevangenis wordt vrijgelaten, en zei: “Als zij [BJP en het Centrum] deze maatregelen [CBI en ED invallen en arrestaties] hen zullen helpen twee parlementaire zetels uit West-Bengalen veilig te stellen, vergissen ze zich, “en voegde eraan toe:” Keshto is onwel. Bij elke verkiezing beperken ze zijn bewegingsvrijheid, denkend dat het hun vooruitzichten zal versterken. Degenen onder jullie die uit Birbhum zijn gekomen, moeten driemaal zo krachtig vechten tot Kesto terugkeert, en hem een ​​heldhaftig welkom heten als hij dat doet. Hij verdient het.”

Lees ook |‘Don’t want to join Congress programmes’: SP werpt licht op standpunt over Oppn-eenheid

De reden waarom Banerjee ervoor koos om uit te stappen om haar gewicht achter Mondal te werpen, was duidelijk. De niet-aflatende acties van de centrale agentschappen tegen senior TMC-leiders hebben de partijorganisatie pijn gedaan en het moreel van haar achterban aangetast. Mondal is een van de naaste luitenants van Banerjee, die niet alleen de Birbhum-sterke man van de partij is, maar ook de heerschappij voert over naburige districten.

Een senior TMC-leider zei: “Anubrata is een van onze oudste organisatoren. Onze partij wil hem niet kwijt. Didi had aanvankelijk gedacht dat hij binnen een maand of twee op borgtocht vrij zou komen. Nu ze beseft dat dit niet gebeurt, distantieert ze zich langzamerhand ook van hem. Maar vanwege politieke dwang wil ze hem nu niet schorsen.”

Advertentie

Maar dat is niet overtuigend genoeg voor een deel van de TMC-leiders, die zich nu afvragen waarom de partij de voormalige voorzitter van de School Service Commission, Manik Bhattacharya, niet heeft geschorst. Een senior TMC-leider zei: “De vuistregel van onze partij is om actie te ondernemen tegen degenen van wie centrale instanties enorme hoeveelheden onverklaard geld hebben teruggevorderd, omdat de optiek slecht is.” Maar tegen degenen die tot nu toe alleen worden beschuldigd door centrale instanties, zoals Manik, Anubrata en anderen, heeft de partij besloten langzaam te gaan en aanvankelijk alleen afstand te bewaren. Alleen als het nodig is, worden er disciplinaire maatregelen genomen.” Hij voegde eraan toe: “Het is ook waar dat als Manik Bhattacharya wordt geschorst of geschorst, hij verkiezingen zal uitvechten als een onafhankelijke, wat de partij niet wilde laten gebeuren.”Other Reads |Van de Urdu Press: Rahul Gandhi's UK theme song to Opposition faultlines to Saudi-Iran deal

De oppositie heeft de kans niet verspild en uithaalde naar de CM vanwege haar “bedrieglijke” standpunt over zwendelverdachten TMC-leiders. Samik Bhattacharya van de BJP zei: “Anubrata is de posterjongen en het masker van de TMC. Hij is gelijk aan de TMC. Ze zullen dus nooit een stap tegen hem ondernemen.

Lees ook

Online trollen van CJI DY Chandrachud: 13 oppositieleiders schrijven naar Pre.. .

'Intend to shut alle madrasa's: Himanta Biswa Sarma trekt Oppn-vuur >

Akhilesh Yadav in Bengalen, SP, TMC stuur bericht naar Cong: Don't act as Oppn…

Gesplitst door Senas, gekoppeld door MIDC-rij: Uddhav-loyalist Subhash Desai en &# 039;re…

CPI(M)-leider Sujan Chakraborty zei: “De TMC heeft eigenlijk niemand uitgezet. Zij [verdachte] zijn alleen geschorst. Bovendien kan de TMC Mondal niet eens schorsen, omdat ze bang zijn dat hij alles weet.