Tenåring skal ha skutt mor og drept 2 offiserer vest i Canada

0
30

En 16-åring såret moren sin med et skytevåpen og drepte deretter to politimenn før han tok sitt eget liv i det vestlige Canada tidlig torsdag, fortalte tjenestemenn til Associated Press.

En polititjenestemann og en senior myndighetsperson sa at den mannlige mistenkte skjøt og såret sin mor i Edmonton, Alberta. Tjenestemennene snakket på betingelse av anonymitet ettersom hver enkelt ikke var autorisert til å uttale seg offentlig om saken.

Anbefalt for deg

  • 1New Zealand å forby TikTok på enheter som er knyttet til parlamentet
  • 2Kohinoor for å bli kastet som 'symbol på erobring'’ i ny utstilling i Tower of London
  • 3Emmanuel Macron skyr parlamentet for å heve den franske pensjonsalderen

Tidligere sa politisjef i Edmonton, Dale McFee, at de to betjentene ble dødelig skutt da de ankom en leilighetsbygning på en samtale rundt 12.47. Han sa at det ikke var noen indikasjon på at offiserene var i stand til å besvare ilden. McFee sa at andre offiserer sendt til leiligheten fant den unge mannen død av et selvpåført skuddsår. Han hadde sagt at skytteren og kvinnen var i slekt uten å si hvordan eller oppgi den mistenktes alder.

Sjefen sa at kvinnen var i en livstruende tilstand da den ble fraktet til sykehus, men ble senere oppført på listen. i alvorlig, men stabil tilstand.

McFee identifiserte de avdøde offiserene som Travis Jordan, 35, som hadde vært i Edmonton-styrken i 8 1/2 år, og Brett Ryan, 30, en offiser i 5 1/2 år. “Jeg kan ikke fortelle deg hvor knuste vi er over tapet deres,” sa McFee.

Ryan blir husket som en søyle i samfunnet og en mangeårig hockeydommer i ungdomsligaen. Darcy Carter, fra Spruce Grove Minor Hockey Association, sa at offiseren og kona hans ventet barn.

Ryan var ambulansepersonell før han ble politibetjent, og var lidenskapelig opptatt av arbeidet sitt i politiet, sa Carter. “Det er noe jeg aldri vil glemme … bare ansiktet hans lyste opp når han snakket om jobben sin.”

Annonse

Jordan ble husket for sin vennlighet. Jessica Shmigelsky sa at hun kjørte til jobben etter et kraftig vårsnøfall i 2020, og Jordan trakk henne fordi snøbørsten hennes ikke fungerte. Men i stedet for å gi henne en billett, ryddet han av bilen hennes, sa hun. “Han gjorde jobben sin, og han gjorde mer enn det jobben hans egentlig innebar,” sa Shmigelsky.

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau tvitret sine kondolanser og støtte til offiserene’ kjære og kolleger. “Hver dag setter politifolk seg selv i fare for å holde folk trygge. Nyheten om at to “Edmonton-politiet” offiserer har blitt drept i tjenesten minner oss om den virkeligheten,” skrev Trudeau.

Les også

Pentagon viser opptak av fly som dumper drivstoff på amerikansk drone

Islamabads historie – hovedstaden som reiste seg ut av ingenting

Indisk opprinnelse butikktyv dømt for flere svindel av britisk domstol

Bakhmut: Hvorfor Russland og Ukraina kjemper så hardt for en liten by

Drapene er de første for Edmonton Police Service siden 2015, da konstabel Daniel Woodall, en hatkriminalitetsetterforsker, ble skutt flere ganger mens du bruker en slagram for å komme inn i en bolig. En annen offiser, Sgt. Jason Harley, ble truffet av en runde som penetrerte kroppsrustningen hans, men overlevde. Før det ble konstabel Ezio Faraone skutt til døden mens han svarte på et væpnet ran i 1990.