TCS, Infosys har høyest eksponering mot amerikanske regionale banker: J P Morgan

0
30

Top indiske informasjonsteknologifirmaer Tata Consultancy Services og Infosys har den høyeste eksponeringen mot regionale banker i USA som er grepet av en finansiell uro, sa analytikere ved J.P.Morgan fredag.

Regionale banker i USA står for 2-3% av inntektene deres, sa J.P. Morgan i et notat, og la til at eksponeringen mot den nylig kollapsede Silicon Valley Bank kan være 10-20 basispunkter for TCS, Infosys og mindre rival LTIMindtree, med Tata konsernselskap i ledelsen.

Anbefalt for deg

  • 1Hindenburg-nedfall: Adani Group suspenderer arbeidet med petchem-prosjektet på Rs 34 900 crore li>
  • 2Betalingssystemoperatører må fokusere på styring, risikostyring: RBI-guvernør
  • 3Bahrain opptatt av UPI-kobling for raskere betalinger mellom land

Alle tre selskapene må kanskje sette til side avsetninger i fjerde kvartal på grunn av deres eksponering mot SVB, sa J.P. Morgan i et notat.

“Sammenbruddet av SVB, Signature Bank og bekymringer for likviditet på tvers USA og EU kan ytterligere myke opp teknologiutgifter til banker på kort sikt i løpet av et år med avtagende vekst i bankteknologibudsjetter,” J.P. Morgan, som har en “undervekt” vurdering på sektoren, sa.

Indias IT-industri står allerede overfor et utfordrende makroøkonomisk miljø i sine nøkkelmarkeder i Europa og USA, der teknologiutgifter minker på grunn av forsinkelser i beslutningstaking om langsiktige avtaler ettersom den pandemi-ledede økningen i etterspørselen avtok .

Bankkrisen kan forsinke oppstart av avtaler, påvirke inntektskonverteringer i løpet av de neste to kvartalene, og presse tilbake stenging av nye ordrer som kan skade inntektene de neste fire kvartalene, sa J.P. Morgan.

Indiske IT-firmaer henter hoveddelen av inntektene sine fra bank-, finans- og forsikringssektoren (BFSI).

Annonse

Innenfor BFSI er eksponeringen mot de amerikanske bankene i gjennomsnitt 62 % og Europa 23 %, sa J.P. Morgan.

Les også

5 grunner til at du trenger én app for alle dine daglige bankbehov

Betalingssystemoperatører må fokusere på styring, risikostyring: RB…

Hindenburg-nedfall: Adani Group stanser arbeidet med Rs. 34 900 crore petchem …

< /figure>Airtel tar imot Jio med ubegrenset 5G-datatilbud

LTIMindtree sa denne uken at de hadde ubetydelig eksponering mot amerikanske regionale banker, inkludert ng SVB.