Tamil Nadu TNDGE plus twee examens 2023: Minister van Onderwijs vormt panel om toename van drop-outs te controleren

0
75

De minister van Onderwijs van Tamil Nadu, Anbil Mahesh, zat donderdag een vergadering voor om de reden te bespreken achter de toenemende uitval van studenten van de examencommissie. Deze keer komt 5,6 procent van de studenten in aanmerking om het examen van de staatsraad te schrijven voor Plus Two was niet verschenen voor de test.

Mahesh zei dat er een commissie zal worden samengesteld om de bezorgdheid over het toenemende aantal studenten uitvallers. “Normaal voeren we dergelijke vergaderingen met de chief education officers (CEO's) na de bestuursexamens. Maar dit jaar moeten we de vergaderingen houden terwijl de examens aan de gang zijn,” vertelde hij verslaggevers na de vergadering.

Assam copy interlink

Aanbevolen voor u

  • 1GATE COAP 2023-registraties beginnen; controleer hoe u zich kunt aanmelden
  • 2NEET UG 2023: MBBS uit Kirgizië – controleer geschiktheid, vergoedingen, hogescholen, beurzen
  • 3NATA 2023: COA verplaatst examen naar 21 april; registratie begint binnenkort

“Vandaag is er via een videopresentatie een overlegvergadering gehouden met de districtsdirecteuren van het onderwijs op het hoofdsecretariaat Namakkal Kavijnar Maligai,” hij twitterde. “We bespraken de presentielijst van de leerling bij het openbaar examen en het functioneren van de schoolbestuurscommissies.

De minister vertelde de media dat maar liefst 2.000-3.000 van dergelijke studenten uit de districten Salem, Dharmapuri, Krishnagiri en Dindigul dit jaar zijn gestopt met het examen. “Zodra het examen is afgelopen, gaan we zitten om dit probleem te bespreken. We hebben wat informatie van de officieren verzameld over waarom de studenten dit jaar mogelijk uit de besturen zijn gevallen en zullen een commissie vormen om het probleem op te lossen, & #8221; voegde hij eraan toe.

Lees ook |Tripura Class 10-examens beginnen met meer dan 38.000 kandidaten in 77 centra

Mahesh onthulde ook dat dit probleem het hele jaar door aan de orde kwam tijdens de examens en dat de autoriteiten niet alleen contact hadden opgenomen met ouders, maar ook advies hadden gegeven aan de bezorgde studenten. Het probleem blijft echter onopgelost omdat studenten blijven stoppen met de examens.

Daarnaast is de overheid ook een trainingsprogramma gestart gericht op het emotionele welzijn en de mentale gezondheid van studenten. “Maar liefst 1.15.000 studenten hebben hiervan geprofiteerd (trainingsprogramma) en gezien de respons en feedback op het initiatief hebben we nu besloten om het de komende jaren uit te breiden naar alle districten,” voegde de minister eraan toe.

Lees ook

'Studenten kunnen overweldigd raken': CBSE waarschuwt scholen om academisch…

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/03/IIT-Guwahati.jpg?resize=450,250" />JEE Advanced 2023: OCI/PIO-kandidaten hoeven niet te verschijnen voor JEE Main…

GATE 2023 Topper: Civiele Techniek AIR 1 Suban Kumar Mishra verliet corpora…

NEET UG 2023: NTA geeft opheldering voor SC, ST cut-off datum

De minister bezocht onlangs ook de Panchayat Union Primary School gelegen in Medavak, Chengalpattu District, die het grootste aantal leerlingen in Tamil Nadu heeft om de mogelijke verbeteringen te bespreken met leerlingen en docenten van de regio.

— met invoer van ANI

© IE Online Media Services Pvt Ltd