Home Norsk Splittet av Senas, koblet sammen av MIDC-rekke: Uddhav-lojalisten Subhash Desai og 'opprørers' sønn Bhushan

Splittet av Senas, koblet sammen av MIDC-rekke: Uddhav-lojalisten Subhash Desai og 'opprørers' sønn Bhushan

0

Da sønnen Bhushan Desai sluttet seg til Maharashtras sjefsminister Eknath Shinde-ledede Shiv Sena mandag, forsøkte Subhash Desai, en nær medhjelper til eks-CM Uddhav Thackeray og tidligere industriminister, å stille opp med en modig ansikt og sa at sønnens trekk var “smertefullt” for ham, men det ville ikke gjøre noen forskjell for den Uddhav-ledede Shiv Sena (Uddhav Balasaheb Thackeray).

«Sønnen min har ikke vært aktiv i Shiv Sena eller politikk. Derfor vil hans tilslutning til et parti ikke ha noen effekt på Shiv Sena (UBT). Min lojalitet til Shiv Sena, ærverdige Balasaheb, Uddhav saheb og Matoshree i mer enn fem tiår vil forbli urokkelig… Jeg kommer til å fortsette arbeidet mitt sammen med mange andre Shiv Sainiks til fullstendig rettferdighet blir servert og Shiv Sena gjenvinner sin tidligere ære, ” sa Subhash.

Anbefalt for deg

  • 1Dialog med kristne for å fortsette, åpen for samtaler med muslimer i Kerala: RSS
  • 2Båndene med AIADMK er anstrengt, BJP’s Annamalai gir dem enda et rykk: Fortell partiet, la oss kjempe alene
  • 3‘Bhakshak i hvit t-skjorte prøver å være demokratiets rakshak’: BJP tar et sveip mot Rahul Gandhi, ‘cautions’ media mot ‘narrativer’

En veteran fra Sena-lederen, Subhash, 80, er kjent for å være en nær løytnant av Thackerays. Han hadde vært medarbeider til Bal Thackeray siden sistnevnte grunnla Sena på sekstitallet.

Les også |Utsettelse av Uddhav-regjeringen: Høyesterett sier trusler, dissens kan ikke være grunnlag for at guvernøren kan kalle en gulvtest

Subhash er blant de sjeldne gamle Sena-lederne som klarte å beholde sin posisjon i den indre kretsen av Uddhav da han tok kontroll over partiet for mer enn et tiår siden. Kjent som strateg, var han en av få ledere fra Senas gamle garde, som klarte å holde seg relevant og nær Uddhav etter Bal Thackerays bortgang i november 2012.

A tre ganger MLA, Subhash har ikke vunnet noe forsamlingsvalg siden 2009, men han ble fortsatt innsatt som Sena-minister og tildelt den avgjørende industriporteføljen i BJP-Sena-regjeringen i løpet av 2014-2019, så vel som i den forrige Uddhav-ledede Maha Vikas Aghadi (MVA) regjering.

Subhash kommer fra Goregaon, ansett for å være blant Sena-festningene, og tapte valget i 2014 fra valgkretsen til BJPs Vidya Thakur, da begge partiene hadde konkurrert mot hverandre. Den Uddhav-ledede Sena fikk deretter Subhash valgt som MLC, selv om partiet utpekte ham som en av sine nominerte i kabinettet, ledet av BJPs Devendra Fadnavis, som industriminister.

En lavprofilert forretningsmann, Bhushan, i slutten av 40-årene nå, er ikke kjent for å være aktiv i politiske eller sosiale sfærer. Han driver to selskaper, hvorav det ene er knyttet til næringsmiddelindustrien og det andre til infrastruktur.

Annonse Express View |Uddhavs utfordring

Bhushan figurerer imidlertid på nettstedet til Goregaons Prabodhan-organisasjon, der navnet hans er nevnt som et eksekutivkomitémedlem uten fotografi. Prabodhan ble grunnlagt av Subhash Desai.

Bhushan var også i nyhetene for noen år siden etter at han kjøpte en leilighet verdt Rs 33 crore i et Juhu-høyhus i Mumbai.

Kjent for å operere bak kulissene, hadde Bhushan vært på radaren til den daværende hovedopposisjonen BJP under MVA-regimet. BJP pleide da å påstå at Bhushan var skuddet i industriavdelingen ledet av faren.

Annonse

Omtrent tre måneder etter at den ble dannet etter sammenbruddet av Uddhav-regjeringen, i september 2022, ble Eknath Shinde-Devendra Fadnavis-regjeringen holdt seg over 191 Maharashtra Industrial Development Corporation (MIDC) landtildelinger gjort under MVA-regimetda Subhash var industriminister. Mens den nye dispensasjonen senere opphevet oppholdet, ble det da sagt at regjeringen undersøkte påståtte uregelmessigheter i disse landtildelingene.

Under vintersesjonen i delstatsforsamlingen i desember 2022 var BJP MLA Atul Bhatkhalkar blant regjeringspartiets MLAer som hadde reist kravet om å etterforske Bhushan.

“Rundt 4 14 000 kvadratmeter land i MIDC reservert for industriell brukble ombygd til boligformål, noe som er ulovlig. Det kostet 3109 millioner Rs for statskassen, som er markedsverdien av disse landene. Dette ble gjort under Covid-19-perioden da folk søkte etter senger, oksygen og remdesivir. Vi krever en henvendelse mot Bhushan Subhash Desai, som gjorde dette. Det bør undersøkes om pengene som er involvert i dette nådde Matoshri?» Bhatkhalkar hadde da påstått mens han snakket med journalister utenfor forsamlingen.

Bhatkhalkar sa også at den nåværende industriministeren Uday Samant hadde kunngjort at han vil undersøke saken. Samant er en av nøkkelhjelperne til CM Shinde, hvis opprør styrtet Uddhav-regjeringen med støtte fra BJP.

Men, knapt tre måneder senere, ble Bhushan med på scenen med CM Shinde og tok en safranflagg da sistnevnte ønsket ham velkommen inn i partiet hans.

Annonse

“Da han (Bhushan) så det konstruktive og progressive arbeidet vi gjør, sluttet han seg til oss. Alle har sin egen mening. Han ble med oss ​​på egen hånd. Det var ikke noe press på ham, sa Shinde på pressekonferansen.

På sin side sa Bhushan: «Det er Shinde som tar frem Balasahebs tanker og drømmer. Jeg stoler på ham og jeg har erfart hvordan han fungerer. Jeg har tatt avgjørelsen etter å ha sett ham og blitt inspirert av hvordan han virket.»

Annonse

På spørsmål om det var noe press på ham da han møtte anklager om korrupsjon i MIDC da faren var industriminister, Bhushan sa at det var hans “personlige valg” å bli med i Shinde Sena.

Nå skjøt imidlertid Uddhav Sena salver mot Bhushan og Shinde-Fadnavis dispensasjon over MIDC-rekken.

Annonse

Sena (UBT) MLA og Uddhav’s sønn, Aaditya Thackeray, i en tilslørt referanse til MIDC korrupsjonsanklagene mot Bhushan sa: «De som ønsker å gå til vaskemaskinen for å rense seg, må gå. Men Subhash Desai er fortsatt med oss ​​og vil ikke forlate oss uansett. Bhushan var ikke med oss, og han kan bli med hvem han vil.»

Les også

Modi regjeringsforslag fast, M K Stalin stjeler en marsj, frokostopplegg sho…

På nett trolling av CJI DY Chandrachud: 13 opposisjonsledere skriver til Pre…

I Karnataka legger Sri Ram Sene til BJP-problemene når den arkiverer PIL for CBI-sonde…

Løkens lange marsj fortsetter, denne gangen roer Maharashtra-regjeringen

Enda en Uddhav Sena MLA, Vaibhav Naik, sa, & #8220;Bhushan må være under press, da det kan bli satt i gang etterforskning mot ham for å ha misbrukt farens tjeneste for seg selv. Han jobbet ikke for partiet eller Sena-parlamentsmedlemmer.”