Slik reiser du med kjæledyret ditt på indiske tog: Her er reglene og kostnadene

0
72

En nylig tweet fra jernbaneminister Ashwini Vaishnaw, som viser en passasjer som reiser i et tog med hunden sin i det luftkondisjonerte rommet, gikk viralt. Opprinnelig delt av brukeren på Instagram, hvor den fikk millioner av visninger, ble den senere delt på Twitter.

Sa ministeren mens han retweetet en passasjers originale tweet, og sa “Indian Railways til din tjeneste 24/7”. En stor del av nettsamtalene som fulgte etter tweeten var nettbrukere som reagerte med vantro på at hunder kunne reise med langdistansetog.

Kan passasjerer reise med kjæledyr på indiske tog?

Air India og, i det siste, Akasa Air kan tillate å frakte hunder på innenlandsflyvninger, men Indian Railways er fortsatt det ubestridte toppvalget blant kjæledyreiere til å reise med kjæledyrene sine. Data viser at rundt 2500 kjæledyr reiser med tog hver måned på Indian Railways.

Anbefalt for deg

  • 1Hvorfor det meste av plast ikke kan brukes resirkulert
  • 2Amritpal-etui | Plan lagt for 2 uker siden: Mann møtte Shah for sentrale styrker, ventet på at G20-møtene skulle avsluttes
  • 3Min bror, kjenner du naatu? Vet du også de mange ordene engelsk skylder indiske språk?

Stasjonstjenestemenn sier at det er greit å ha med seg identifikasjonsdokumentene til passasjeren, som en kopi av Aadhaar-kortet og vaksinasjonsbeviset til kjæledyret. (Fotokreditt: Abantika Ghosh) Valper og kattunger som kan passe inn i en kjæledyrkurv, kan fraktes av passasjerer i alle klasser etter betaling av vanlige bestillingsgebyrer. (Fotokreditt: Abantika Ghosh)

Hvordan kan kjæledyr tas med på tog?

Jernbanen tilbyr en rekke alternativer for transport.

Hunder kan bestilles i ‘hundeboksene’ med togvakten i pakkebiler knyttet til de fleste tog, med forbehold om tilgjengelighet. Tilgjengeligheten av slike hundebokser i et tog kan sjekkes på forhånd fra pakkekontoret til utgangsstasjonen.

Alternativt kan valper og kattunger som kan passe inn i en kjæledyrkurv, bæres av passasjerer i alle klasser etter betaling av de vanlige bestillingskostnadene. Anklagene finner du på Indian Railways nettsted.

Best of Explained

Klikk her for mer

Hva er hva man bør og ikke må gjøre ved å reise med kjæledyr?

Hunde-/katteeiere kan bare reise sammen med kjæledyrene sine i AC First Class, men det er visse betingelser.

Jernbanereglene sier at kun når hele kabinen med fire køyer eller en kupé med to køyer (som betyr et sett) av én nedre køye og én øvre køye) bestilles av den dyreeiende passasjeren på en enkeltbillett etter betaling av vanlige bestillingsgebyrer, kan kjæledyret reise inne i toget.

Annonse

Bestillingskostnadene beregnes av pakkekontoret basert på kjæledyrets vekt og reiseavstanden. I tilfelle av billetter på venteliste, kan passasjerer be om tildeling av en slik fire-køyers hytte eller en to-køyes kupé for transport av kjæledyr, til den lokale avdelingens jernbanesjefs kontor eller daglig leders kontor, på forhånd. Adressene er tilgjengelige på nettsiden.

Les også |PAN-kort-Aadhaar-kobling: Hvorfor det er obligatorisk; hva skjer hvis du ikke

Siden det ennå ikke er noen mulighet for passasjeren å informere Railways mens hun bestiller billetten at hun vil ha med seg et kjæledyr, sier tjenestemenn at når de får vite om det, tar de det behørig hensyn mens de tildeler køyer. Men hvis en eksklusiv kupé eller en hel hytte ikke kan tildeles, må passasjeren få en skriftlig innsigelse fra medpassasjerer i kabinen for å frakte kjæledyret.

Med tanke på formalitetene involvert, mener tjenestemenn. råder passasjerer som har med kjæledyr å komme til stasjonen noen timer i forveien for å være klare i tide til avgang.

Annonse

Stasjonstjenestemenn sier at det er greit å ha med seg identifikasjonsdokumentene til passasjeren, som en kopi av Aadhaar-kortet og vaksinasjonsbeviset til kjæledyret.

I første AC eller første klasse, maksimalt antall hunder som kan bestilles med en passasjer er ikke mer enn antall passasjerer. Med andre ord, én passasjer kan bare bære én hund.

Hva koster det?

Hunden som bæres i en hundeboks belastes Rs 30 per kg per kjæledyrhund, og når transportert i AC første klasse og første klasse med en passasjer belastes det 60 Rs per kg per hund.

Hunder er ikke tillatt å bære i AC2 tier, AC 3 tier, AC Chair Car, Sleeper Class og Second Class avdelinger. Valper/kattunger som kan bæres i kurv kan bæres av eiere i alle klassene etter bestilling med pakkekontoret.

Fraktkostnadene på 20 Rs per kg belastes for valper og kattunger. I et bestemt tog er det bare én hundeboks og kun én hund er booket per tog etter først-til-mølla-prinsippet.

Les også

Amritpal Singhs medarbeidere arrestert: Hvem er denne radikalen Sikh 'predikant'…

700 indere i Canada blir deportert på grunn av falske brev til høyskoletilbud: H…

Arrestordre mot Putin: Hvilke krefter har ICC mot R…

Den sanne historien bak Rani Mukherjees siste film 'Mrs Chatterjee vs Nor…Reklame

Det er ingen mulighet for forskudd bestilling av hunder. Hunder låses inne i hundeboksene i nærvær av eieren som er ansvarlig for å mate hunden underveis.