Saudi-Iran-avtale for regional stabilitet, påvirker ikke Delhi-interesser: Irans utsending

0
73

En dag etter at India sa at Delhi alltid tok til orde for dialog og diplomati som en måte å løse forskjeller på, sa den iranske utsendingen i New Delhi at Saudi-Arabia-Iran-avtalen ikke burde være en bekymringssak for India, siden pakten vil gi regional stabilitet og tjene Delhis interesser også.

Den iranske ambassadøren i India, Iraj Elahi, sa fredag: «Jeg tror den (avtalen) ikke bør være en bekymring for India. Det ville være til fordel for India siden det ville hjelpe og intensivere stabiliteten og freden i den persiske gulf-regionen.»

Anbefalt for deg

  • 1Dumka Litteraturfestival: Vinner av den internasjonale Booker-prisen Geetanjali Shree sier opplyste fester i små byer er svært viktig
  • 2Ingen spørsmål om press… domstoler som stadig holder myndighetene til ansvar, sier CJI
  • 3Crackdown on Waris Punjab De: Sikkerhetsteppe over Punjab mens politiet nærmer seg Amritpal, 78 holdt

“Så det ville være til fordel for India til tross for det som har blitt gjort ved mekling av Kina,” sa han.

Elahi sa at fred og stabilitet i Gulf-regionen også vil være til fordel for den indiske diasporaen, i tillegg til å resultere i større økonomisk engasjement som vil inkludere Indias handelsbånd med forskjellige land i regionen.

I henhold til avtalen kunngjorde Iran og Saudi-Arabia forrige uke den fullverdige gjenopprettingen av sine diplomatiske forbindelser, syv år etter at de kuttet båndene etter en bitter bråk. Talsperson for utenriksdepartementet, Arindam Bagchi, sa torsdag: “Vi har sett rapportene i denne forbindelse. India har gode relasjoner med ulike land i Vest-Asia. Vi har dype vedvarende interesser i den regionen. India har alltid gått inn for dialog og diplomati som en måte å løse forskjeller på. og De forente arabiske emirater (UAE).

«Vi ser frem til investeringer ikke bare fra Saudi-Arabia, men også fra UAE. Vi mener at regionen er i et kritisk punkt. Hele regionen – Iran, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og forskjellige arabiske stater – har nå forståelse for at det vil være fordelaktig for dem å bygge bro over gapet seg imellom og planlegge for fremtiden,” sa han.

Annonse

«Saudi-Arabia har en enorm økonomi. Det er medlem av G20 og har nok penger til å investere i Iran, men det er for tidlig å dømme saken, sa Elahi.

På Chabahar-havnen sa utsendingen at Iran tror at den indiske regjeringen har en positiv tilnærming til den. «Selvfølgelig er det mangler fra begge sider. Vi forstår den indiske regjeringens vilje overfor Chabahar. Vi tror at Chabahar ikke bare er et økonomisk spørsmål, sa han. Ambassadøren sa at det er behov for å se på Chabahar havneprosjektet som et strategisk engasjement og ikke bare som et økonomisk partnerskap.

Les også

Crackdown on Waris Punjab De: Sikkerhetsteppe over Punjab som politiet stenger…

Bilaspur-ungdom faller i hjel mens de filmer Instagram-rulle med venner

Noen få pensjonerte dommere en del av 'anti-India-gjengen' prøver å gjøre rettsvesenet til…

Sårt av suksessen til Indias demokrati og institusjoner, angriper noen mennesker…

Den iranske ambassadøren Elahi søkte også gjenopptakelse av importen av råolje fra India fra Iran, mens han siterte at New Delhi ikke ga etter under press fra vestmaktene for å ikke fortsette innkjøp av petroleumsprodukter fra Russland etter Ukraina-krisen. «…India har en kraftig økonomi. Så India kunne lett motstå press fra USA og Vesten, sa han.

© The Indian Express (P) Ltd