RBI-gouverneur Shaktikanta Das waarschuwt banken voor het ontstaan ​​van mismatches tussen activa en passiva

0
69

Reserve Bank-gouverneur Shaktikanta Das waarschuwde banken vrijdag voor elke opbouw van mismatch tussen activa en passiva, waarbij hij zei dat beide schadelijk zijn voor de financiële stabiliteit en liet doorschemeren dat de aanhoudende crisis in het Amerikaanse banksysteem lijkt te zijn voortgekomen uit dergelijke mismatches.

Toen hij vanavond de jaarlijkse herdenkingslezing van KP Hormis (oprichter van de Federale Bank) hield in Kochi, erkende de gouverneur snel en verzekerde hij dat de binnenlandse financiële sector stabiel is en de ergste inflatie ligt achter ons.

Aanbevolen voor u

  • 1UBS biedt aan om Credit Suisse te kopen voor maximaal $ 1 miljard: rapport
  • 2Hindenburg gevolgen: Adani Group schort werk aan Rs 34.900 crore petchem-project op
  • 3Betaalsysteembeheerders moeten zich concentreren op bestuur, risicobeheer: RBI-gouverneur

Te midden van de aanhoudende volatiliteit in wisselkoersen, vooral als gevolg van de buitensporige appreciatie van de Amerikaanse dollar, en de impact ervan op het vermogen van naties om de buitenlandse schulden af ​​​​te lossen, zei Das: “We hebben niets te vrezen aangezien onze externe schuld beheersbaar is en dus appreciatie van de dollar.” vormt voor ons geen enkel probleem.

Explained Economics |Hoe veilig is uw geld te midden van wereldwijde bankencrises

De gouverneur concentreerde zich het grootste deel van de toespraak op het Indiase G20-voorzitterschap en in deze context riep hij op tot meer gecoördineerde pogingen van de groep van de wereld’ s 20 grootste economieën om die landen te helpen met hoge externe schuldrisico's als gevolg van de stijging van de Amerikaanse dollar.

Hij zei ook dat de groepering klimaatveranderingsfinanciering moet verstrekken aan de meest getroffen landen op oorlogsbasis.
Over de bakcrisis in de VS, waarbij twee middelgrote banken (Silicon Valley Bank en First Republic Bank) met elk meer dan 200 miljard dollar aan balansen vorige week failliet gingen, zei hij dat de aanhoudende crisis het belang onderstreept van robuuste regelgeving die zich richt op duurzame groei en geen buitensporige opbouw, zowel aan de actiefzijde als aan de passiefzijde.

Explained Economics |De levenslijn van Credit Suisse en de impact ervan

Das zei, zonder de naam van de Amerikaanse bank te noemen, dat een van hen op het eerste gezicht onbeheersbare deposito's had die groter waren dan hun activa.

Lees ook

Hindenburg fallout: Adani Group schort werk aan Rs 34.900 crore petchem …

5 redenen waarom je één app nodig hebt voor al je dagelijkse bankzaken

Betalingssysteembeheerders moeten zich concentreren op governance, risicobeheer: RB…

Airtel neemt het op tegen Jio met onbeperkt 5G-dataaanbod

Das, die een openlijke criticus is van privé digitale stroom ies, zei dat de aanhoudende Amerikaanse bankencrisis ook duidelijk de risico's van private cryptocurrencies voor het financiële systeem aantoont.