'Rahul Gandhi permanent onderdeel van anti-nationalistische toolkit': JP Nadda over Britse opmerkingen van congresleider

0
71

Een nieuw salvo lanceren tegen Rahul Gandhi over zijn ‘democratie’ Opmerkingen in het VK, beschuldigde BJP-president JP Nadda vrijdag de congresleider van het aanvallen van de soevereiniteit van India, en zei dat hij een “permanent deel” van “anti-nationalistische toolkit”. In reactie daarop beschuldigde INC-president Mallikarjun Kharge: “Kan Rahul Gandhi ooit anti-nationaal zijn? Zijn mensen die debatteren over democratie anti-nationaal?

Nadda, die het Wayanad-parlementslid en zijn partij lastig viel, zei in een videoboodschap: “Het is jammer dat de congrespartij zich overgeeft aan anti-nationale activiteiten.” Na herhaaldelijk door de natie te zijn afgewezen, is Rahul Gandhi nu een permanent onderdeel geworden van deze anti-nationalistische toolkit.

Aanbevolen voor jou

  • 1Madhya Pradesh: Tarweprijzen dalen tot onder MSP vanwege recordoogst, FCI-openmarktlossing
  • 2Gekwetst door het succes van de Indiase democratie en instellingen, vallen sommige mensen het aan: PM Modi
  • 3Collegium beste systeem dat we hebben ontwikkeld voor de benoeming van rechters: CJI D Y Chandrachud

“Het vragen van inmenging in de interne aangelegenheden van India door een ander land is een aanval op de soevereiniteit van India. Ik wil Rahul Gandhi vragen wat zijn bedoelingen zijn om er bij Europa en Amerika op aan te dringen zich te mengen in de binnenlandse aangelegenheden van India,” zei hij, eraan toevoegend: '(Hij) beledigde India, zijn parlement, mensen op vreemde bodem. Het komt neer op het versterken van degenen die tegen het land werken.

Nadda trok een parallel met India's vervreemde buurland Pakistan en vroeg: “Waarom spreken George Soros en Rahul Gandhi dezelfde taal?” Waarom spreken Pakistan en het Congres op dezelfde manier?

In zijn toespraakdie alarm sloeg over een aanhoudende “aanval op de Indiase democratie” op de Judge Business School van de Universiteit van Cambridge in februari had Gandhi onderstreept: “Allereerst is dit ons probleem. Het is een intern probleem. Het is een Indiaas probleem en de oplossing zal van binnenuit komen. Het komt niet van buitenaf. Door de omvang van de Indiase democratie is de democratie in India echter een mondiaal publiek goed. Het raakt veel verder dan onze grenzen. Als de Indiase democratie instort, krijgt de democratie op de planeet naar mijn mening een zeer ernstige, mogelijk fatale klap. Dus het is ook belangrijk voor jou.

Lees meer |Rahul Gandhi's teller: Of ik mag spreken of mijn mond houden is een test voor democratie

De BJP-president betwistte dit en vroeg: “Rahul Gandhi, wat is uw bedoeling als u de tussenkomst van een ander land in de interne aangelegenheden van India eist?”. Hij voegde eraan toe dat het congres “herhaaldelijk door het volk is afgewezen” en verklaarde: “Vandaag luistert niemand naar uw partij in het land, en het publiek vertrouwt u niet.” Dit is de reden waarom uw feest bijna is weggevaagd.

Ondertussen heeft de saffraanpartij stappen ondernomen om hem van Lok Sabha te schorsen als hij zich niet verontschuldigt voor zijn toespraak in het Huis, vertelden bronnen aan The Indian Express.

Advertentie Lees meer |BJP verhuist naar krijg Rahul Gandhi geschorst van Lok Sabha, politie stuurt hem bericht

In de achtergrond van de toenemende druk van de BJP voor een verontschuldiging, zei Gandhi donderdag dat hij geen enkele “anti-Indiase” opmerking maakte en dat hij in het parlement zou spreken, indien toegestaan.

Kharge reageerde vrijdag op de ontwikkeling en zei: “Zij (BJP) zijn zelf antinationaal. Ze hebben nooit deelgenomen aan de vrijheidsbeweging van India. En ze noemen anderen anti-nationaal. Ze doen dit om af te wijken van kwesties als werkloosheid en inflatie. Kan Rahul Gandhi ooit anti-nationaal zijn? Zijn mensen die debatteren over democratie anti-nationaal? Ik veroordeel de verklaring van JP Nadda. Waarom geven ze Rahul Gandhi geen kans om in het parlement te spreken?

Lees ook

Bilaspur-jongere valt dood tijdens het filmen van een Instagram-reel met vrienden

Weinig rechters maken deel uit van 'anti-India bende' probeert de rechterlijke macht tegen de overheid te keren…

EAM S Jaishankar zegt situatie met China fragiel, gevaarlijk in de Hima…

De impasse neemt toe: BJP zegt dat Rahul Gandhi deel uitmaakt van toolkit, Congres ziet pl…

Congresleider Shashi Tharoor sprak vrijdag ook de verklaring van Nadda toe en drong er bij mensen op aan te verhuizen voorbij “dit alles tu tu main main” en focus op de problemen waarmee het land wordt geconfronteerd. Hij voegde eraan toe dat het parlementslid op geen enkel moment het buitenland heeft opgeroepen om in te grijpen in de Indiase democratie.