“Rahul Gandhi permanent del av anti-nasjonalistisk verktøysett”: JP Nadda om kongresslederens uttalelser i Storbritannia

0
90

Setter en ny salve mot Rahul Gandhi over hans ‘demokrati’ uttalte i Storbritannia, BJP-president JP Nadda anklaget fredag ​​kongresslederen for å angripe Indias suverenitet, og sa at han har blitt en “permanent del” av “anti-nasjonalistisk verktøysett”. Som svar anklaget INC-president Mallikarjun Kharge: “Kan Rahul Gandhi noen gang være anti-nasjonal? Er folk som debatterer om demokrati anti-nasjonale?”

I en videomelding sa han: «Det er uheldig at Kongresspartiet hengir seg til anti-nasjonale aktiviteter.» Etter å ha blitt avvist gjentatte ganger av nasjonen, har Rahul Gandhi nå blitt en permanent del av dette anti-nasjonalistiske verktøysettet.”

Anbefalt for deg

  • 1Madhya Pradesh: Hveteprisene faller under MSP på baksiden av støtfangende avlinger, FCI-avlastning på det åpne markedet
  • 2Sårt av suksessen til Indias demokrati og institusjoner, noen mennesker angriper det: PM Modi
  • 3Collegium beste system vi har utviklet for utnevnelse av dommere: CJI D Y Chandrachud

“Å be om innblanding i Indias interne saker fra et annet land er et angrep på Indias suverenitet. Jeg vil spørre Rahul Gandhi hva som er hans intensjoner bak å oppfordre Europa og Amerika til å blande seg inn i Indias innenrikssaker,” sa han og la til: “(Han) fornærmet India, dets parlament, folk på fremmed jord. Det er å styrke de som jobber mot land.”

Nadda trakk en parallell med Indias fremmedgjorte nabo, Pakistan, og spurte: “Hvorfor snakker George Soros og Rahul Gandhi samme språk? Hvorfor snakker Pakistan og kongressen på lignende måte?”

I sin tale som utløste alarmer om et pågående “angrep på indisk demokrati” ved Cambridge Universitys Judge Business School i februar, hadde Gandhi understreket: «For det første er dette vårt problem. Det er et internt problem. Det er et indisk problem, og løsningen kommer innenfra. Det kommer ikke utenfra. Omfanget av indisk demokrati betyr imidlertid at demokrati i India er et globalt offentlig gode. Det påvirker langt lenger enn våre grenser. Hvis det indiske demokratiet kollapser, får demokratiet på planeten etter mitt syn et svært alvorlig, muligens dødelig slag. Så det er viktig for deg også.”

Les mer |Rahul Gandhis teller: Om jeg får lov til å snakke eller holde kjeft er en prøve på demokratiet

BJP-presidenten bestridte dette og spurte: “Rahul Gandhi, hva er intensjonen din når du krever at et annet land griper inn i Indias interne saker?”. Han la til at kongressen har blitt “gjentatte ganger avvist av folket” og uttalte, “i dag er det ingen som lytter til partiet ditt i landet, og publikum stoler ikke på deg. Dette er grunnen til at partiet ditt nesten har blitt utslettet.”

I mellomtiden har safranpartiet iverksatt tiltak for å suspendere ham fra Lok Sabha hvis han ikke ber om unnskyldning for talen hans i huset, fortel kilder til Indian Express.

Annonse Les mer |BJP flytter til få Rahul Gandhi suspendert fra Lok Sabha, politiet sender ham varsel

På bakgrunn av BJPs økende press for å be om unnskyldning, sa Gandhi torsdag at han ikke kom med noen “anti-India”-bemerkning og at han ville tale i parlamentet, hvis tillatt.

Som reaksjon på utviklingen på fredag ​​sa Kharge: «De (BJP) selv er anti-nasjonale. De deltok aldri i Indias frihetsbevegelse. Og de kaller andre anti-nasjonale. De gjør dette for å avvike fra spørsmål om arbeidsledighet og inflasjon. Kan Rahul Gandhi noen gang være anti-nasjonal? Er folk som debatterer om demokrati anti-nasjonale? Jeg fordømmer JP Naddas uttalelse. Hvorfor gir de ikke Rahul Gandhi en sjanse til å tale i parlamentet?”

Les også

Ungdom i Bilaspur faller i hjel mens han filmer Instagram-rulle med venner

Få dommere en del av 'anti-India-gjengen' prøver å snu rettsvesenet mot regjeringen…

EAM S Jaishankar sier situasjonen med Kina er skjør, farlig i Hima…

Standoff blir dypere: BJP sier at Rahul Gandhi er en del av verktøysettet, kongressen ser pl…

Kongressleder Shashi Tharoor tok også opp Naddas uttalelse på fredag ​​og oppfordret folk til å flytte utover “alt dette tu tu main main” og fokusere på problemene landet står overfor. Han la til at parlamentsmedlemmet ikke på noe tidspunkt ba fremmede land om å gripe inn i Indias demokrati.