PSU-werving via GATE-score: controleer geschiktheidscriteria, voordelen

0
77

PSU's of ondernemingen in de publieke sector bieden banen op officiersposities op basis van de Graduate Aptitude Test in Engineering (GATE)-score. Voor toelating tot MTech/ME-opleidingen wordt de toelatingstoets afgenomen, de uitslag van GATE 2023 wordt deze week bekend gemaakt. Uw scorekaart zal een belangrijke rol spelen bij de rekrutering van PSU's via GATE.

Elke PSU geeft afzonderlijk wervingsgegevens af, afhankelijk van de vereiste of vacature, en ze hebben hun eigen wervingsproces. Sommige PSU's organiseren een schriftelijke test of organiseren groepsdiscussies terwijl andere interviews afnemen.

Aanbevolen voor u

  • 1‘CET nog uit te voeren, 3 leden benoemd in NRA’: Regering vertelt Lok Sabha
  • 2REET 2023: RSMSSB geeft antwoordsleutels vrij voor niveau 1, 2; stappen om te downloaden
  • 3TNPSC Recruitment 2023: bijgewerkte examenkalender vrijgegeven; bekijk nieuw schema

Lees |GATE 2023 Economics (AIR 5) geeft de voorkeur aan toelating in JNU of DSE boven IIT

Kandidaten die beschikken over BTech /BE/BSc Engineering in de verwante discipline engineering komen in aanmerking voor deze functies.

Toelatingscriteria

Een geldige GATE-score in een relevante discipline is het meest gezochte criterium dat vereist is bij PSU-werving via GATE. Daarnaast zijn er andere factoren die worden overwogen om de geschiktheid te bepalen, zoals leeftijdsgrens, minimaal slagingspercentage of CGPA in bachelordiploma en medische normen.

Lees |PSU-werving via GATE Score: sollicitaties uitgenodigd door ONGC, NTPC, DRDO en meer

Soorten PSU's

Maharatna Navratna Miniratna Categorie 1 Miniratna Categorie 2ONGC BEL AAI BPC NTPC HAL RCFL HMT Ltd. BHEL EIL BCCL ITI Ltd. SAIL BSNL NLC NFDC IOCL NALCO NFL MECON HPCL OIL MNTL Ferro Scrap Nigam Limited BPCL NIC India Ltd. IRCTC NSICL CIL RINL CSL EPI GAIL CONCOR ITPO Rajasthan Electronics & Instruments Limited POWERGRID NMDC GRSE, en meer SECI, en meer POCOSO HARYANA POWER UTILITIES NPCIL RITES

Lijst van Prominente PSU's (Public Sector Undertakings)

Lijst van Top PSU's

b> DRDO  HPCL BHEL NTPC BARC BEML IOCL WBSEDCL NLC ONGC

Voordelen

— Het beste van PSU-werving is dat u een vaste baan krijgt, gevolgd door een aantrekkelijk pakket en extra voordelen. Dit is ook een veel voorkomende reden, studenten verschijnen in het GATE-examen.

Lees |Deze buitenlandse universiteiten accepteren GATE-score voor PG-toelatingen

— GATE is een van de meest gerenommeerde examens en wordt afgenomen voor zowel hoger onderwijsprogramma's (Post Graduation) als PSU-werving. Studenten hoeven dus niet in verschillende examens te verschijnen om een ​​baan bij PSU te krijgen. Ze kunnen in hetzelfde examen verschijnen en geweldige banen aantrekken. Het is een van de belangrijkste voordelen van PSU-werving via GATE.

Lees ook

Geen thuiswerk voor medewerkers Rijksoverheid: regering vertelt Lok… 450.250″ />REET 2023: RSMSSB geeft antwoordsleutels vrij voor niveau 1, 2; controleer hoe te downloaden

TSPSC Paper Leak Rij: Commissie annuleert meer wervingsexamens; controleer ne… TNPSC Recruitment 2023: bijgewerkte examenkalender vrijgegeven; bekijk schema

— Als GATE-aspirant heb je de zekerheid van twee opties. De eerste is het postdoctorale programma en een andere is PSU-banen. Nu kunt u beide voordelen behalen via het GATE-examen, dus als de kandidaat niet gekwalificeerd is voor PSU, kan hij/zij de postdoctorale technische cursussen volgen.

 

© IE Online Media Services Pvt Ltd