Home Norsk Pakistans domstol avviser tidligere statsminister Imran Khans bønn om å suspendere arrestordren

Pakistans domstol avviser tidligere statsminister Imran Khans bønn om å suspendere arrestordren

0

En pakistansk domstol avviste torsdag en begjæring fra tidligere statsminister Imran Khans advokater om å suspendere en arrestordre for ham til å møte i retten i en graftsak knyttet til hans embetsperiode – en utvikling som øker sannsynligheten for et nytt politiforsøk på å arrester den avsatte premieren.

Khan har blitt holdt inne i hjemmet sitt i den østlige byen Lahore, hvor det brøt ut sammenstøt tidligere denne uken da politiet forsøkte å arrestere ham etter at han ikke klarte å møt opp på et tidligere rettsmøte i saken. Khan, som ble kastet fra vervet i april i fjor, står overfor siktelser i flere rettssaker, inkludert graft-saken, og også terrorisme, for å ha truet en kvinnelig dommer verbalt i fjor.

Anbefalt for deg

 • 1Pak-domstolen kansellerer Imran Khan’s arrestordre i Toshakhana-saken midt i sammenstøt mellom hans støttespillere og politiet
 • 2Pakistan politi bryter tidligere statsminister Imran Khans bolig etter at han drar til rettsmøte i Islamabad
 • 3 pakistansk domstol gir Imran Khan beskyttelse mot kausjon i 8 terrorsaker, én sivil sak
 • < /ul>

  Han skal nå møte i retten i hovedstaden Islamabad på lørdag for å svare på tiltalen om at han ulovlig har solgt statlige gaver som statsminister og skjult eiendeler.

  Følg med her |Imran Khan News Live Updates: Pakistans domstol kansellerer arrestordre mot Imran Khan i Toshakhana-saken

  Dommer Zafar Iqbal dømte mot å suspendere arrestordren etter å ha hørt argumenter fra Khans advokat Khawaja Haris og påtalemyndigheten. Dommeren forklarte sin avgjørelse ved å si at Khan hadde mistet noen av rettighetene sine med “han trass i rettsprosessen.”

  Også torsdag forlenget en høyrett i Lahore en pause i arbeidet med å arrestere Khan, noe som lette på spenningen. i byen etter at det brøt ut sammenstøt tidligere denne uken da politiet forsøkte å arrestere ham. Tilhengerne hans samlet seg utenfor Khans bolig da politiet skjøt tåregass og kjempet tilbake mot stafettpinnen i to dager.

  Pausen – gjeldende til fredag ​​morgen – ble sett på som en utsettelse for de 70 -år gammel opposisjonsleder.

  Domstolene har også forbudt Khan og hans pakistanske Tehreek-e-Insaf opposisjonsparti fra å holde et møte på søndag i forkant av valget til forsamlingen i Punjab, der Lahore er provinshovedstaden.

  Annonse

  Torsdag’ s ordre sendte en bølge av lettelse blant Khans støttespillere – selv om sikkerhetsstyrker utplassert rundt Khans hjem fortsatt var på stedet.

  Usman Anwar, politisjefen i Punjab, sa at politiet ville “etterkomme rettskjennelsen,” uten å utdype. Khan har hevdet at hans avsetting var en konspirasjon av hans etterfølger, statsminister Shahbaz Sharif, og USA. Både Washington og Sharifs regjering har benektet anklagene.

  Express View |Forsøk på arrestasjon av Imran Khan er nok et kriseøyeblikk i Pakistan – uten noen vei ut i sikte

  Saad Hassan, advokat for Pakistans valgdomstol, sa torsdag at Khan har unngått rettsmøter siden januar. Vold brøt ut i Lahore tirsdag da rundt 1000 Khan-tilhengere kolliderte med politiet da de forsøkte å arrestere den tidligere premieren i huset hans i det eksklusive Zaman Park-området.

  Annonse

  Khans tilhengere kastet bensinbomber, steiner og murstein hos politiet. Offiserer svarte med å svinge batonger, avfyre ​​tåregass og bruke vannkanoner. De klarte ikke å arrestere Khan.

  Les også

  Imran Khan News Live Updates: Pakistans domstol kansellerer arrestordre igjen…

  Pak-domstolen kansellerer Imran Khans arrestordre i Toshakhana-saken midt i…

  Imran Khan Nyheter Høydepunkter: Hvorfor sende Rangers, er vi terrorister, eks-PM qu…

  Imran Khans sønner Suleman, Qasim besøkte ham i Lahore etter å ha skutt

  Onsdag sa Khan i en videomelding at han var klar til å reise til Islamabad på lørdag for å møte i retten. Han poserte for kameraer med hauger av brukte tåregassskjell han sa hadde blitt samlet fra rundt hjemmet hans. “Hvilken forbrytelse begikk jeg at huset mitt har blitt angrepet på denne måten,” tvitret han den gang.