Online trollen van CJI DY Chandrachud: 13 oppositieleiders schrijven de president om dringende actie

0
83

Dertien oppositieleiders beweerden inmenging in de rechtsgang en schreven president Droupadi Murmu met het verzoek om onmiddellijk actie te ondernemen tegen het online trollen van opperrechter van India D Y Chandrachud.

“We zijn ons er allemaal van bewust dat de Constitutionele Bench van het Hooggerechtshof onder leiding van de Hon’ble Chief Justice van India D Y Chandrachud in beslag wordt genomen en een belangrijke constitutionele kwestie behandelt in de kwestie van regeringsvorming en de rol van de gouverneur in Maharashtra. Hoewel de zaak onder de rechter is, heeft het trollenleger, vermoedelijk sympathiek tegenover de belangen van de regerende partij in Maharashtra, een offensief gelanceerd tegen de geachte opperrechter van India. De woorden en inhoud zijn smerig en betreurenswaardig, wat in lakhs op socialemediaplatforms is bekeken”, aldus de brief van 16 maart.

Aanbevolen voor jou

  • 1Dialoog met christenen gaat door, staat open voor gesprekken met moslims in Kerala: RSS
  • Banden met AIADMK gespannen, BJP’s Annamalai geeft ze nog een ruk: vertelt partij, laten we 8217;s vechten alleen
  • 3‘Bhakshak in wit T-shirt probeert rakshak van de democratie te zijn’: BJP haalt uit naar Rahul Gandhi, ‘waarschuwingen’ media tegen ‘verhalen’

De brief is geschreven door congreslid Vivek Tankha en wordt ondersteund door partijparlementsleden Digvijaya Singh, Shaktisinh Gohil, Pramod Tiwari, Amee Yagnik, Ranjeet Ranjan, Imran Pratapgarhi, Raghav Chadha van de Aam Aadmi-partij, Shiv Sena (UBT)-lid Priyanka Chaturvedi en Samajwadi-partij. Jaya Bachchan en Ram Gopal Yadav. Tankha heeft over dezelfde kwestie ook afzonderlijk geschreven aan de procureur-generaal van India, R. Venkataramani.

De brief beweert dat online trollen een aanval op het CJI en de rechterlijke macht hebben gelanceerd na de hoorzittingen in een zaak over de geldigheid van de actie van de voormalige gouverneur van Maharashtra, Bhagat Singh Koshyari, om op te roepen tot een vloertest, wat resulteerde in de omverwerping van de regering van voormalig eerste minister Uddhav Thackeray, die werd vervangen door die van Eknath Shinde. De vloertest kwam nadat de regeringspartij van Maharashtra, Shiv Sena, in juni 2022 in twee facties brak – de eerste werd geleid door Thackeray en de laatste door Shinde.

Lees ook

Modi regeringsvoorstel zit vast, M K Stalin steelt een mars, ontbijtschema sho …In Karnataka draagt ​​Sri Ram Sene bij aan de BJP-ellende terwijl het PIL indient voor CBI-onderzoek…

Gesplitst door Senas, gekoppeld door MIDC-rij: Uddhav-loyalist Subhash Desai en 're…

'Intentie om alle madrasa's te sluiten': Himanta Biswa Sarma trekt Oppn-vuur

Voormalig CJI N V Ramana, die op de Dag van de Grondwet op 26 november 2021 sprak, had zijn bezorgdheid geuit over de “toenemende” aanvallen “op de rechterlijke macht in de media, met name sociale media”. Hij zei dat deze aanvallen “gesponsord, gesynchroniseerd … gemotiveerd en gericht” leken te zijn en dat centrale instanties ze “effectief” zouden moeten aanpakken. Minister van Unierecht Kiren Rijiju had gezegd dat CJI Ramana hem ook had geschreven met het verzoek om een ​​wet om kritiek op rechters op sociale media te beteugelen. Rijiju zei echter dat het niet haalbaar is om kritiek op rechters door middel van wetgeving te beperken.