Home Dutch Onjuiste claims op toegang tot systemen van ex-personeel: panelvlaggen NAAC vervalt

Onjuiste claims op toegang tot systemen van ex-personeel: panelvlaggen NAAC vervalt

0

Interne systemen zijn toegankelijk voor werknemers die “niet langer zijn werknemers” zijn, tijdelijke “consultants” hebben bevoegdheden gekregen in plaats van vaste stafleden; universiteiten gaven A+-cijfers ondanks “verkeerde beweringen” in zelfstudierapporten (SSR's) die alleen worden toegewezen aan bepaalde empaneled Data Validation and Verification (DVV)-bedrijven.

Deze vermeende onregelmatigheden in het functioneren van de National Assessment and Accreditation Council (NAAC), die hogescholen en universiteiten beoordeelt, zou wel eens het “topje van de ijsberg” kunnen zijn, merkte een commissie op die was opgericht door Bhushan Patwardhan die aftrad als raadslid voorzitter op 5 maart over de UGC die de bevindingen “negeert”.

Aanbevolen voor u

  • 1JEE Advanced 2023: afgelopen 5 jaar 8217; cut-offs voor toelating tot CSE bij IIT Kharagpur
  • 2Canada-migratieracket zal waarschijnlijk veel groter zijn
  • 3MPBSE Board Exams Paper Leak Row: Actie ondernomen tegen centrumhoofden wegens “nalatigheid bij het handhaven van vertrouwelijkheid”

Uitgelegd |' Onregelmatigheden in het functioneren van de NAAC: wat zijn de claims tegen de accreditatie-instantie van de universiteit van India?

Bronnen vertelden The Indian Express dat het rapport van een panel onder leiding van JP Singh Joorel, de directeur van het Information and Library Network (INFLIBNET) dat betrokken is bij de modernisering van universiteitsbibliotheken, werd opgesteld nadat het team van experts kampeerde in de NAAC's Bangalore campus tussen 23 en 26 augustus vorig jaar.

Behalve Joorel waren de leden directeur Inter-University Accelerator Center prof. Avinash C Pandey, voormalig NIT Surathkal-directeur prof. Sandeep Sancheti en prof. Madhulika Kaushik van de Usha Martin University in Jharkhand.

Van de ernstige tekortkomingen die de commissie in haar rapport signaleert, heeft er één betrekking op de toewijzing van instellingen voor hoger onderwijs, die NAAC-accreditatie hebben aangevraagd, aan DVV-partners, die door de NAAC worden ingeschakeld via een aanbestedingsprocedure.

De commissie, zo zeiden bronnen, vond dat “de toewijzing van SSR's aan DVV-partners noch sequentieel, noch round robin/willekeurig is”.

“Er waren variaties in het aantal IHO's toegewezen aan verschillende DVV-partners in de loop van het jaar 2021. In één geval werden 12 SSR's toegewezen aan één DVV-partner terwijl slechts twee SSR's werden toegewezen aan de tweede DVV-partner op 28 oktober 2021”, aldus bronnen.

Advertentie

Onder het accreditatieproces van NAAC houdt de eerste stap in dat een aanvragende instelling een zelfstudierapport (SSR) indient op basis van 137 kwantitatieve en kwalitatieve statistieken die zeven brede gebieden bestrijken. De gegevens worden gevalideerd door DVV-partners, gevolgd door bezoeken ter plaatse door peer-teams samengesteld uit een panel van meer dan 4000 beoordelaars.

Het Joorel-panel, dat afgelopen september zijn rapport indiende, meldde ook dat het interne systeem van de NAAC verschillende superbeheerders heeft (die volledige rechten hebben op het gebied van toegang en het aanbrengen van wijzigingen) die “geen werknemers meer” zijn van de gemeente. “Er is geen duidelijkheid over hoe gebruikers worden aangemaakt en privileges krijgen en logboeken worden bijgehouden”, aldus bronnen.

Voordat hij aftrad, had Patwardhan op 26 februari een brief geschreven aan UGC-voorzitter M Jagadesh Kumar waarin hij zijn bezorgdheid uitsprak over de ” mogelijkheid van gevestigde belangen, wanpraktijken en banden tussen de betrokken personen, waardoor een groene corridor wordt geboden door vermoedelijk ICT-, DVV- en PTV-processen (collegiaal teambezoek) te manipuleren die leiden tot het toekennen van twijfelachtige cijfers aan sommige instellingen voor hoger onderwijs”.

Advertentie

In haar rapport signaleerde de commissie 13 gevallen waarin cijfers tussen A++ en A+ werden toegekend, met “afwijkingen” “die mogelijk het topje van de ijsberg zijn”, citeerde de bron uit het rapport. In één zo'n geval, zo constateerde de commissie, kreeg één universiteit de beoordeling A+ ondanks “meer dan 50% van de metrische waarden die door de universiteit in haar SSR waren ingevoerd, bleek onjuist te zijn”.

UGC-voorzitter Jagadesh Kumar en NAAC-directeur S C Sharma reageerde niet op verzoeken om commentaar op de inhoud van het rapport.

Op 7 maart meldde The Indian Express dat bijna 70 procent van de experts uit de pool van beoordelaars leek geen gelegenheid te hebben gekregen om locatiebezoeken af ​​te leggen, terwijl sommige anderen meerdere van dergelijke bezoeken hebben gehad.

In reactie op het rapport, de NAAC op maart 7 gaf een verklaring af waarin stond dat het hele proces van accreditatie en beoordeling dat het uitvoert door teams van experts “transparant” is en niet kan worden “gecompromitteerd”.

Lees ook

CBSE waarschuwt scholen tegen het starten van academische sessies vóór 1 april

< /figuur>JEE Advanced 2023: OCI/PIO-kandidaten hoeven niet te verschijnen voor JEE Main…

NEET UG 2023: NTA geeft opheldering voor SC, ST sluitingsdatum

GATE 2023 Topper: Civiele Techniek AIR 1 Suban Kumar Mishra verliet corpora…

Over de bevinding dat het IT-systeem van NAAC was “gecompromitteerd”, waarbij mensen zonder bevoegdheid ook beoordelaars mochten toewijzen, had de Raad verklaard dat “superbeheerders, bestaande uit adviseur ICT en systeemanalist, alleen zijn gemaakt om de algehele operaties van het systeem”.

© The India n Express (P) Ltd