Oklahoman diende levenslange gevangenisstraf uit voor het uitsnijden van het hart van een vrouw, het koken ervan en het vermoorden van familie

0
29

Een man uit Oklahoma is veroordeeld tot levenslang in de gevangenis nadat hij schuldig had gepleit voor het doden van drie mensen, onder wie een vrouw wiens hart uit haar lichaam was gesneden, weken nadat ze uit de gevangenis was vrijgelaten als onderdeel van een massale afkoopactie.

Lawrence Paul Anderson, 44, pleitte woensdag in de Grady County District Court schuldig aan drie gevallen van moord en enkele gevallen van verminking en slagen en verwondingen.

Aanbevolen voor jou

 • 1WHO beschuldigt China van het verbergen van gegevens die de oorsprong van Covid aan dieren kunnen koppelen
 • 2Wyoming wordt de eerste staat die abortuspillen verbiedt
 • 3Tweede Vaticaanse functionaris zegt dat paus toestemming heeft gegeven voor het betalen van losgeld voor non
 • < /ul>

  Anderson werd veroordeeld tot levenslang zonder voorwaardelijke vrijlating als onderdeel van een pleidooiovereenkomst waarin officier van justitie Jason Hicks plannen liet vallen om de doodstraf te eisen op verzoek van de slachtoffers. gezinnen.

  “Ze willen geen rechtszaak”, zei Hicks op een persconferentie na de veroordeling. “Ze willen niet in een rechtszaal zitten en luisteren naar alle bloederige details van wat er met hun dierbaren is gebeurd.”

  Rechercheurs zeiden dat Anderson inbrak in het huis van Andrea Lynn Blankenship, 41, dodelijk neergestoken haar en sneed haar hart eruit en bracht het naar het huis van zijn oom en tante, Leon Pye en Delsie Pye.

  Anderson kookte toen en probeerde het hart aan de Pyes te serveren, en stak toen Leon Pye dodelijk neer, 67, en zijn 4-jarige kleindochter, Kaeos Yates, en verwondde zijn tante, Delsie Pye, aldus de autoriteiten.

  Tijdens de veroordeling zei Delsie Pye, 66, dat ze diepbedroefd was dat een familielid zo'n misdaad zou plegen.

  Advertentie

  Tasha Yates, de moeder van Kaeos Yates, vervloekte Anderson voordat ze de rechtszaal verliet. “Wie vermoordt een baby – wie doet dat?” schreeuwde Yates.

  Anderson werd minder dan een maand voor de aanslagen van februari 2021 uit de gevangenis vrijgelaten nadat zijn gevangenisstraf van 20 jaar voor drugsgerelateerde misdrijven was omgezet door gouverneur Kevin Stitt op aanbeveling van de Pardon and Parole Board van de staat.

  Uit een grand jury-onderzoek bleek later dat Anderson in augustus 2019 ten onrechte op de afkoopbon was geplaatst nadat het bestuur in juli 2019 zijn afkoopverzoek had afgewezen, dat volgens de regels van het bestuur vereist dat hij drie jaar wacht voordat hij opnieuw een aanvraag indient.

  Advertentie

  Het bestuur adviseerde later afkoop, die werd goedgekeurd door Stitt, na het tweede verzoek.

  Delsie Pye en de families van de slachtoffers hebben Stitt, de Pardon and Parole Board en anderen aangeklaagd wegens schendingen van de federale burgerrechten in verband met de vrijlating van Anderson.

  Lees ook

  Nithyananda's 'nepland' Kailasa cons 30 Amerikaanse steden met 'zusterstad'…

  Waarom Franse burgers in opstand komen tegen de verhoging van de pensioenleeftijd door Macron

  Internationaal Strafhof vaardigt arrestatiebevel uit tegen Vladimir Poetin…

  Tweede Vaticaanse ambtenaar zegt dat paus toestemming heeft gegeven voor losgeldbetalingen voor non

  De rechtszaak is in behandeling en alle beklaagden hebben aangifte gedaan moties om de actie af te wijzen.