Nye data knytter pandemiens opprinnelse til mårhunder på Wuhan-markedet

0
31

Et internasjonalt team av viruseksperter sa torsdag at de hadde funnet genetiske data fra et marked i Wuhan, Kina, som koblet koronaviruset med mårhunder for salg der, og tilføyde bevis for at den verste pandemien på et århundre kunne ha vært antent av et infisert dyr som ble behandlet gjennom ulovlig handel med dyreliv.

De genetiske dataene ble hentet fra vattpinner tatt fra i og rundt Huanan Seafood Wholesale Market som startet i januar 2020, kort tid etter at kinesiske myndigheter hadde stengt ned på markedet på grunn av mistanker om at det var knyttet til utbruddet av et nytt virus. Da var dyrene ryddet ut, men forskerne svepte vegger, gulv, metallbur og vogner som ofte brukes til å transportere dyrebur.

Anbefalt for deg

  • 1Wyoming blir den første staten som forbyr abortpiller
  • 2. Den andre Vatikanets tjenestemann sier at paven godkjente løsepenger for nonne
  • 3Tiden renner ut for permitterte H-1B-profesjonelle; appeller om forlengelse av fristen samler styrke

I prøver som kom tilbake positive for koronaviruset, fant det internasjonale forskerteamet genetisk materiale som tilhører dyr, inkludert store mengder som de sa var samsvarende med mårhunden.

Samlingingen av genetisk materiale fra virus og dyret beviser ikke at en mårhund selv var infisert. Og selv om en mårhund hadde blitt smittet, ville det ikke være klart at dyret hadde spredt viruset til mennesker. Et annet dyr kan ha overført viruset til mennesker, eller noen som er infisert med viruset kan ha spredt viruset til en mårhund.

Men analysen fastslo at mårhunder – luftige dyr som er relatert til rever og er kjent for å kunne overføre koronaviruset – deponerte genetiske signaturer på samme sted der genetisk materiale fra viruset ble igjen, sa tre forskere involvert i analysen . Disse bevisene, sa de, stemte overens med et scenario der viruset hadde sølt inn i mennesker fra et vilt dyr.

Les også |Kinas Xi Jinping besøker Russland neste uke, sier Kreml

En rapport med alle detaljer om det internasjonale forskerteamets funn er ennå ikke publisert. Analysen deres ble først rapportert av The Atlantic.

De nye bevisene vil garantert gi et rykk til debatten om pandemiens opprinnelse, selv om det ikke løser spørsmålet om hvordan den begynte.

Annonse

De siste ukene har den såkalte laboratorielekkasjeteorien, som antyder at koronaviruset dukket opp fra et forskningslaboratorium i Wuhan, fått gjennomslag takket være en ny etterretningsvurdering fra det amerikanske energidepartementet og høringer ledet av den nye ledelsen i det republikanske huset.

Men de genetiske dataene fra markedet gir noen av de mest håndgripelige bevisene til nå på hvordan viruset kunne ha sølt inn i mennesker fra ville dyr utenfor et laboratorium. Det antyder også at kinesiske forskere har gitt en ufullstendig redegjørelse for bevis som kan fylle ut detaljer om hvordan viruset spredte seg på Huanan-markedet.

Jeremy Kamil, en virusekspert ved Louisiana State University Health Sciences Center Shreveport som ikke var involvert i studien, sa at funnene viste at “prøvene fra markedet som hadde tidlige COVID-avstamninger i seg var forurenset med DNA-avlesninger fra ville dyr.”

Annonse Les også |Kinas svar på ChatGPT? Baidu-aksjene faller mens Ernie Bot skuffer

Kamil sa at det ikke var avgjørende bevis på at et infisert dyr hadde satt i gang pandemien. Men, sa han, “det setter virkelig søkelyset på den ulovlige dyrehandelen på en intim måte.”

Kinesiske forskere hadde publisert en studie som så på de samme markedsprøvene i februar 2022. Studien hadde rapportert at prøver var positive for koronaviruset, men antydet at viruset hadde kommet fra infiserte mennesker som handlet eller jobbet på markedet, i stedet for fra dyr selges der.

På et tidspunkt la de samme forskerne, inkludert noen tilknyttet det kinesiske senteret for sykdomskontroll og forebygging, ut rådata fra vattpinner rundt om på markedet til GISAID, et internasjonalt depot for genetiske sekvenser av virus. (Forsøk på å nå de kinesiske forskerne på telefon torsdag var ikke vellykket.)

Den 4. mars søkte Florence Débarre, en evolusjonsbiolog ved det franske nasjonale senteret for vitenskapelig forskning, tilfeldigvis i databasen etter informasjon relatert til Huanan-markedet, da hun, sa hun i et intervju, la merke til flere sekvenser enn vanlig som dukket opp. Først forvirret over om de inneholdt nye data, la Débarre dem til side, bare for å logge på igjen forrige uke og oppdage at de hadde en mengde rådata.

Viruseksperter hadde ventet på at rå sekvensdata fra markedet siden de fikk vite om dets eksistens i den kinesiske rapporten fra februar 2022. Débarre sa at hun hadde varslet andre forskere, inkludert lederne av et team som hadde publisert et sett med studier i fjor som pekte på markedet som opprinnelsen.

Annonse

Et internasjonalt team – som inkluderte Michael Worobey, en evolusjonsbiolog ved University of Arizona; Kristian Andersen, en virusekspert ved Scripps Research Institute i California; og Edward Holmes, en biolog ved University of Sydney – begynte å utvinne de nye genetiske dataene i forrige uke.

Spesielt én prøve fanget oppmerksomheten deres. Den var tatt fra en vogn knyttet til en spesifikk bod på Huanan-markedet som Holmes hadde besøkt i 2014, sa forskere involvert i analysen. Holmes fant ut at den båsen inneholdt mårhunder i bur på toppen av et eget bur med fugler, akkurat den typen miljø som bidrar til overføring av nye virus.

Annonse

Vatten ble tatt fra en vogn der tidlig i 2020. , fant forskerteamet, inneholdt genetisk materiale fra viruset og en mårhund.

“Vi klarte relativt raskt å finne ut at i det minste i en av disse prøvene var det mye mårhund-nukleinsyre, sammen med virusnukleinsyre,” sa Stephen Goldstein, en virusekspert ved University of Utah som jobbet med den nye analysen. (Nukleinsyrer er de kjemiske byggesteinene som bærer genetisk informasjon.)

Annonse

Etter at det internasjonale teamet snublet over de nye dataene, tok de kontakt med de kinesiske forskerne som hadde lastet opp filene med et tilbud om å samarbeide, Forskere som er involvert i den nye analysen sa at de følger reglene for nettlageret. Etter det forsvant sekvensene fra GISAID.

Det er ikke klart hvem som fjernet dem eller hvorfor de ble fjernet.

Débarre sa at forskerteamet søkte mer data, inkludert noen fra markedsprøver som aldri ble offentliggjort. «Det som er viktig er at det fortsatt er mer data,» sa hun.

Forskere involvert i analysen sa at noen av prøvene også hadde inneholdt genetisk materiale fra andre dyr og fra mennesker. Angela Rasmussen, en virusekspert ved Vaccine and Infectious Disease Organization ved University of Saskatchewan i Canada, som jobbet med analysen, sa at det menneskelige genetiske materialet var å forvente gitt at folk handlet og jobbet der og at menneskelige COVID-tilfeller hadde vært knyttet til markedet.

Også Goldstein advarte om at “vi ikke har et infisert dyr, og vi kan ikke definitivt bevise at det var et infisert dyr ved den båsen.” Genetisk materiale fra viruset er stabilt nok, sa han, til at det ikke er klart når nøyaktig det ble deponert på markedet. Han sa at teamet fortsatt analyserte dataene og at det ikke hadde tenkt at analysen skulle bli offentlig før den hadde gitt ut en rapport.

Les også

Nithyananda's 'falsk land' Kailasa tar imot 30 amerikanske byer med 'søsterby'…

Den internasjonale straffedomstolen utsteder arrestordre mot Vladimir Putin…

Hvorfor franske borgere er oppe i armene mot Macrons pensjonsalderpress

India bør ikke være bekymret over en Kina-megler Iran-Saudi-Arabia-avtale: …

“Men,” sa han, “gitt at dyrene som var til stede på markedet ikke ble tatt prøver på det tidspunktet, er dette så bra som vi kan håpe å få.”