Nithyananda's 'nepland' Kailasa bedriegt 30 Amerikaanse steden met 'zusterstad'-zwendel: rapport

0
29

De zelfverklaarde godman en voortvluchtige Nithyananda's “United States of Kailasa” heeft een “cultureel partnerschap” getekend met meer dan 30 Amerikaanse steden, zo meldt een mediabericht, dagen nadat de stad Newark in de Amerikaanse staat New Jersey zei dat het een “zusterstad”-overeenkomst met het fictieve land had ingetrokken.

De zusterstadovereenkomst tussen Newark en de nep “Verenigde Staten van Kailasa” werd op 12 januari van dit jaar getekend en de ondertekening ceremonie vond plaats in het stadhuis in Newark.

Aanbevolen voor u

  • 1Noord-Korea lanceert raket in zee tijdens oefeningen VS-Zuid-Korea
  • 2Donald Trump zegt dinsdag te worden gearresteerd, roept op tot protest
  • 3Donald Trump zegt dinsdag te worden gearresteerd en roept op tot protest

Lees ook |Waar waren de VN-gebeurtenisvertegenwoordigers van Nithyananda's Kailasa bij aanwezig?

Nityananda, wiens geestverruimende spirituele homilieën verpakt in een glans van pseudowetenschap voor veel hilariteit hebben gezorgd op sociale media, beweert een land te hebben opgericht genaamd de “Verenigde Staten van Kailasa” in 2019.

Volgens zijn website zijn er meer dan 30 Amerikaanse steden die een cultureel partnerschap hebben getekend met de nepnatie Kailasa — steden van Richmond, Virginia tot Dayton, Ohio, tot Buena Park, Florida letterlijk overal op de kaart.

Een bericht in Fox News op donderdag zei dat “we erachter komen dat de opperste valse paus” een “lange lijst heeft van steden die hij heeft bedrogen”.

Het zei dat het contact had opgenomen met een aantal van de steden in de VS voor een reactie op het ondertekenen van een overeenkomst met de nepnatie.

“En tot nu toe hebben de meeste steden bevestigd dat deze proclamaties in feite waar zijn', aldus het rapport.< /p>

Jacksonville, North Carolina vertelde Fox News: “Onze proclamaties met Kailasa zijn geen goedkeuring. Ze zijn een reactie op een verzoek en we verifiëren de gevraagde informatie niet.” Fox News gaf de steden de schuld omdat ze niet “googlen” naar informatie over de nep-natie.

Advertentie Lees ook |Nithyananda's Kailasa-vertegenwoordigers' inzendingen 'irrelevant': wat de VN zei over hun deelname

“Als iemand een proclamatie wil , krijgt iemand een proclamatie. Ze zullen gewoon zeggen dat je een exotisch hindoe-eiland bent en ze zullen een straat naar je vernoemen', zei het Fox News-anker.

Het rapport voegde eraan toe dat het niet alleen burgemeesters of gemeenteraden zijn, maar ook 'mensen die de federale regering leiden' die vallen voor de nepnatie.

Het voegde eraan toe dat volgens de nepgoeroe , hebben twee leden van het congres Kailasa “speciale congreserkenning” gegeven. Een van hen is congreslid Norma Torres uit Californië, die in de House Appropriations Committee zit.

Advertentie

“Dus de persoon die beslist waar we ons belastinggeld aan uitgeven, is net bedrogen door een vermeende verkrachtingsgoeroe met een nepland', zei het Fox News-anker.

De Republikein Troy Balderson uit Ohio presenteerde ook “zijn goddelijke heiligheid en paus van het hindoeïsme door het congres erkend”. Eerder deze maand had Susan Garofalo, perssecretaris van het Department of Communications, City of Newark, PTI in een e-mail verteld dat zodra we hoorden over de omstandigheden rond Kailasa, de City of Newark onmiddellijk actie ondernam en de zusterstadovereenkomst” op 18 januari.

Must Read |Nithyananda's 'Kailasa' zegt dat de zelfbenoemde godman wordt 'vervolgd door anti-hindoeïstische elementen'

“Gebaseerd op bedrog was de ceremonie ongegrond en nietig… Hoewel dit een betreurenswaardig incident was, blijft de stad Newark zich inzetten voor samenwerking met mensen uit verschillende culturen om elkaar te verrijken met connectiviteit, ondersteuning en wederzijds respect”, zei Garofalo. .

Raadslid van Newark bij Large Luis Quintana steunde de motie om de overeenkomst te ontbinden.

Hij zei tijdens officiële procedures dat elke stad die een zusterstadovereenkomst aangaat, in de toekomst “goede mensenrechtennormen moet naleven”.

Advertentie

“We kunnen Sister Cities International niet in een kwestie brengen waar controverse heerst. Dit is een vergissing, kan niet langer gebeuren”, zei hij, eraan toevoegend dat Newark zichzelf niet in een situatie kan brengen waarin er een zusterstad is die geen mensenrechten heeft.

Hij had gezegd dat er in de toekomst voor moet worden gezorgd dat zustersteden weliswaar worden aangemoedigd, maar dat er geen overeenkomsten kunnen worden gesloten met “regeringen die geen mensenrechten hebben”. Het Fox News-rapport citeerde een inwoner van Newark die zei dat de zusterstadovereenkomst met een nepnatie een gênante episode was voor de stad. “Ik vind het gênant dat hij zijn achtergrondonderzoek niet heeft gedaan voordat hij ze entertainde.” Vorige maand woonden vertegenwoordigers van de USK twee openbare vergaderingen van de VN bij in Genève – een algemene discussie over 'Gelijke en inclusieve vertegenwoordiging van vrouwen in besluitvormingssystemen'; georganiseerd door het Comité voor de uitbanning van discriminatie van vrouwen (CEDAW) op 22 februari, en de algemene discussie over de algemene opmerking over economische, sociale, culturele rechten en duurzame ontwikkeling op 24 februari, georganiseerd door het Comité voor economische, sociale en culturele rechten (CESCR).

Advertentie

In antwoord op vragen over de deelname van Kailasa door de Verenigde Staten aan de VN-fora, had het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties (OHCHR) gezegd dat registratie voor dergelijke openbare evenementen staan ​​open voor ngo's en het grote publiek.

“Iedereen kan informatie indienen bij de verdragsorganen, die hun oordeel zullen gebruiken om de geloofwaardigheid van de ontvangen inzendingen te bepalen.” “Op de dag van de algemene discussie van CEDAW mochten USK-leden geen promotiemateriaal verspreiden voor en in de vergaderruimte. Hun schriftelijke inzending bij CEDAW zal niet door de commissie worden gepubliceerd omdat het niet relevant is voor het onderwerp van de algemene discussie', had OHCHR gezegd.

Advertentie

Nithyananda wordt in India gezocht op verschillende beschuldigingen van verkrachting en aanranding – beschuldigingen die hij ontkent.

Lees ook

Waarom Franse burgers in opstand komen tegen de verhoging van de pensioenleeftijd van Macron

Tweede Vaticaanse ambtenaar zegt dat paus toestemming heeft gegeven voor losgeldbetalingen voor non

Donald Trump zegt dat hij verwacht dinsdag gearresteerd te worden, roept op tot protesten< figure class="non_premium_icon">

Voor het bezoek van Xi zegt Rusland dat het marineoefeningen heeft gehouden met China en Iran in …

De Kailasa-website telt “twee miljard beoefenaars van H indus” onder de bevolking.