Lok Sabha verdaagd tot maandag te midden van leuzen tegen de opmerkingen van Rahul Gandhi in Londen

0
28

Nauwelijks 21 minuten na de procedure op vrijdag werd de Lok Sabha verdaagd om opnieuw bijeen te komen op maandag 20 maart, omdat de schatkistbanken voor de vijfde achtereenvolgende dag doorgingen met leuzen tegen Rahul Gandhi na zijn opmerkingen in Londen, terwijl de leden van de oppositie eisten dat het Congres-parlementslid mocht spreken.

Rahul, die vertelde donderdag aan de media dat hij hoopte dat spreker Om Birla hem de kans zal geven om in het Huis te spreken, was aanwezig in de Lok Sabha samen met voormalig congresvoorzitter Sonia Gandhi terwijl BJP-parlementsleden leuzen riepen en zijn excuses eisten.

Aanbevolen voor jou

  • 1Geen sprake van druk… rechtbanken houden de overheid constant ter verantwoording, zegt CJI
  • 2Crackdown on Waris Punjab De: Beveiligingsdeken over Punjab terwijl politie Amritpal nadert, 78 vastgehouden
  • 3Madhya Pradesh: Tarweprijzen dalen tot onder MSP vanwege recordoogst, FCI open markt lossen

< p-stijl="font-weight: 400">Kort nadat de procedure was begonnen, dromden parlementsleden van de oppositie de bordjes van de Well binnen en eisten een onderzoek van de Gemengde Parlementaire Commissie (JPC) naar de zaken van de Adani Group. Tegelijkertijd begonnen parlementsleden van het Congres leuzen te gebruiken van 'Rahulji ko bolne do (laat Rahul Gandhi spreken).' hem opmerken

Maar er was ook geen oponthoud van de kant van de regerende BJP toen de leden op hun voeten stonden en kreten uitschreeuwden van 'Rahul Gandhi maafi mango' (Rahul Gandhi verontschuldigt zich). Vakbondsministers waaronder Rajnath Singh, Nitin Gadkari, S Jaishankar, Jitendra Singh, Kiren Rjiju, Smriti Irani, Anurag Thakur en Arjun Munda waren ook aanwezig in het Huis.

Birla kwam maar heel weinig tussenbeide terwijl het rumoer aanhield. Sansad TV dempte ook de werkzaamheden van het Huis. Rond 23.18 uur verbrak de Spreker eindelijk zijn stilzwijgen en zei: “Ik verzoek u het Huis te laten functioneren.” U bent niet gestuurd om slogans te verkondigen. De mensen van het land kijken toe. Als het Huis tot orde komt, zal ik iedereen aan het woord laten.

Drie minuten later schorste hij de procedure om maandag opnieuw bijeen te komen. De tweede helft van de begrotingssessie, die op 13 maart begon, was tot nu toe een uitputtingsslag met dagelijkse verstoringen die de zaken van het huis tot stilstand brachten.

Moet lezen |Hogerhuis 'werkt' gedurende 3 minuten in 2 helften, verdaagd

Op donderdag ontmoette Rahul Birla en bracht zijn standpunt over dat hij zich als gekozen parlementslid het recht van spreken behoudt, vooral omdat “vier ministers” hebben de afgelopen dagen beschuldigingen tegen hem geuit.

Lees ook

Enkele gepensioneerde rechters maken deel uit van 'anti-India gang' proberen om van de rechterlijke macht een…

te makenBilaspur-jongere valt dood tijdens het filmen van een Instagram-reel met vrienden

Crackdown on Waris Punjab De: veiligheidsdeken over Punjab terwijl de politie sluit…

Collegium beste systeem dat we hebben ontwikkeld voor benoeming van rechters: CJI D …Advertentie

“Als de De Indiase democratie functioneerde, ik zou mijn stuk in het parlement kunnen zeggen. Dus eigenlijk is wat je ziet een test van de Indiase democratie. Nadat vier leiders van de BJP een aantijging hebben geuit over een parlementslid, krijgt dat parlementslid dan dezelfde ruimte als die vier ministers of krijgt hij te horen dat hij zijn mond moet houden? Dat is de echte vraag waar dit land op dit moment voor staat, ” Rahul vertelde verslaggevers later.