Jharkhand govt lanserer jobbportal for å sikre 75% lokal kvote i pvt-sektoren

0
68

Den beveger seg nærmere løftet om å sikre 75 prosent sysselsetting til lokale kandidater i statens private sektor, lanserte Jharkhand-regjeringen fredag ​​‘Jharniyojan’ portal hvor alle private virksomheter må registrere seg.

Regjeringen sa at portalen vil fungere som en plattform for arbeidsgivere for å dele virksomheter og arbeidskraftrelatert informasjon og for kandidater som leter etter jobber. Arbeidsgiverne som bruker portalen må følge ‘Jharkhand State Employment of Local Candidates in Private Sector Act, 2021’.

Anbefalt for deg

  • 1Initiert prosess for å trekke tilbake kommunikasjon ved betaling av OROP-kontingent i 4 rater: Govt to SC 
  • 2Søkte ikke utenlandsk intervensjon: Rahul forsvarer sitt ‘demokrati under angrep’ bemerkning på Par-panelmøte
  • 3Vær oppmerksom på anti-India-styrker som orkestrerer skadelige fortellinger: Dhankhar

“Selv om det er en bestemmelse om straff under loven… lokale bedrifter og arbeidsgivere forventes å frivillig etterleve det og gi sysselsettingsmuligheter til lokale ungdommer/kvinner,” heter det i en pressemelding utstedt av CM-sekretariatet som siterer sjefsminister Hemant Søren.

Regjeringen sa at det også er gjort en bestemmelse om å sette ned en komité ledet av hovedsekretæren, arbeids-, sysselsettings-, opplærings- og ferdighetsutviklingsavdelingen for å overvåke overholdelse av loven/reglene.

Regjeringen sa at & #8216;Jharkhand State Employment of Local Candidates in Private Sector Act, 2021’ ble vedtatt med mål om å gi arbeidsmuligheter til de arbeidsløse ungdommene i staten på lokalt nivå.

I 2022 ble reglene knyttet til gjennomføringen av loven varslet. I henhold til loven skal 75 % av jobbene i privat sektor med lønn opp til Rs 40 000 reserveres til “lokalbefolkningen” i staten.

Det gjelder alle virksomheter som er i privat sektor og hvor 10 eller flere personer er ansatt.

Annonse

Hvis de lokale selskapene har problemer med å skaffe kvalifisert arbeidskraft på lokalt nivå, er det i henhold til loven fastsatt bestemmelser om å gi nødvendig opplæring til kvalifisert ungdom, heter det i meldingen.

Les også

Bilaspur-ungdom faller i hjel mens han filmer Instagram-rulle med venner

Crackdown on Waris Punjab De: Sikkerhetsteppe over Punjab som politiets stengning…

76 prøver av ny Covid-variant XBB1.16 funnet i India: INSACOG-data

Jammu & Kashmir får det første FDI-prosjektet etter opphevelsen av artikkel 370

Regjeringen har spesifisert at sentrale eller statlige myndigheters foretak ikke vil bli inkludert i loven. Imidlertid vil bestemmelsene i loven gjelde for alle organisasjoner som outsourcer tjenester til virksomhetene/foretakene til sentralregjeringen eller delstatsregjeringen.

© The Indian Express (P) Ltd.