Indiske flyselskaper vil operere 4,4 % flere innenlandsflyvninger, SpiceJet vil kutte 30 % avganger

0
41

Indiske flyselskaper planlegger å operere 22 907 innenlandsflyvninger per uke som en del av årets sommerplan – fra 26. mars til 28. oktober – opp 4,4 prosent fra 21 941 ukentlige flyvninger i den pågående vinterruten, ifølge Generaldirektoratet for sivil luftfart (DGCA).

Gitt den sterke oppgangen som ble vitne til innenlands luftfartssektoren etter pandemien, har et flertall av de 11 indiske flyselskapene økt antallet flyvninger. SpiceJet vil imidlertid operere nesten 30 prosent færre flyvninger – 2240 ukentlige avganger mot vinterplanens 3193 avganger. Den enkle operatøren har vært preget av operasjonelle utfordringer de siste månedene.

Anbefalt for deg

  • 1Hindenburg nedfall: Adani Gruppen suspenderer arbeidet med petchem-prosjektet på 34 900 millioner Rs.
  • 2Betalingssystemoperatører må fokusere på styring, risikostyring: RBI-guvernør
  • 3Bahrain opptatt av UPI-kobling for raskere betalinger mellom land

Bortsett fra SpiceJet, vil Tata Group Airlines Vistara og Air Asia India også operere færre flyvninger enn de gjorde i vinterplanen, mens konsernets hovedflyselskap – Air India – har planlagt 2.178 ukentlige avganger, 9,5 prosent høyere enn vinterplanen. . Vistaras ukentlige avganger vil falle med 4,4 prosent til 1856, mens Air Asia India vil operere 1456 ukentlige avganger, ned med bare 0,4 prosent. Tata-gruppen er i ferd med å konsolidere sin flyvirksomhet og planlegger å slå sammen Vistara og Air India for å skape et fullserviceflyselskap, og Air Asia India og Air India Express for å opprette et lavprisselskap.

Statlig-eide Alliance Air vil operere 887 flyvninger i uken, en nedgang på 14,2 prosent fra vinterplanen.

Les også |DCW gir anbefalinger til DGCA for å takle seksuell trakassering på flyvninger

Landets største flyselskap IndiGo vil se sine ukentlige avganger øke 13,7 prosent over vinterplanen til 11.465. Go First vil operere 1538 flyvninger per uke i sommerruten, 10,7 prosent høyere enn vinterplanen. Akasa Air, som ekspanderer raskt, vil operere 751 ukentlige avganger, opp 56,8 prosent fra vinterplanens 479 avganger. Det regionale flyselskapet Star Airs planer vil operere 234 avganger i uken, 52,9 prosent høyere enn de 153 avgangene det har i vinterplanen.

Les også

5 grunner til at du trenger én app for alle dine daglige bankbehov

Betalingssystemoperatører må fokusere på styring, risikostyring: RB …

Airtel tar imot Jio med ubegrenset 5G-datatilbud

Credit Suisse veier overlevelsesmuligheter mens regulatorer presser UBS-avtalen Les også |Lange køer, trangt tilbake på Delhi internasjonale flyplass

Det totale antallet flyplasser som er en del av den kommende sommerplanen er 110, opp fra vinterplanens 106 flyplasser . “Av disse 110 flyplassene er Jeypore, Cooch Behar, Hollongi, Jamshedpur, Pakyong og Mopa (Goa) de nye flyplassene foreslått av ruteflyselskapene, mens operasjoner fra Ziro og Hindon flyplass ikke er foreslått i sommerplanen 2023,” DGCA sa.