India pleit voor actieplan om 2023 te markeren als jaar van toeristische ontwikkeling bij SCO-bijeenkomst

0
73

India heeft op de conferentie van de ministers van toerisme in Varanasi op vrijdag een actieplan geopperd om 2023 te markeren als het jaar van de ontwikkeling van het toerisme in de SCO-regio (Shanghai Cooperation Organisation). Terwijl Lu Ying Chuan, onderminister van Cultuur en Toerisme uit China, fysiek aanwezig was, namen vertegenwoordigers van Rusland en Pakistan virtueel deel aan de vergadering, aldus een verklaring van het ministerie van Toerisme op vrijdag.

Union Tourism Minister G Kishan Reddy zat de bijeenkomst voor, bijgewoond door Yerzhan Yerkinbayev, vice-minister van Cultuur en Sport, Kazachstan; Samat Bekturovich Shatmanov, vice-minister van Cultuur, Kirgizië; en Azamov Ulugbek Axmatovich, eerste vice-minister van Cultuur en Toerisme, Oezbekistan; evenals Vladimir Evgenyvitsj Ilyichev, vice-minister van Economische Ontwikkeling, Rusland; Muminzod Kamoliddin, voorzitter van de Tourism Development Committee, Tadzjikistan; en Aun Chaudhry, adviseur van de premier voor toerisme en sport, Pakistan, waren virtueel aanwezig.

Aanbevolen voor u

  • 1Madhya Pradesh: Tarweprijzen dalen tot onder MSP als gevolg van recordoogst, FCI-ontlading op open markt
  • 2Gekwetst door het succes van de Indiase democratie en instellingen, sommige mensen vallen het aan: PM Modi
  • 3Collegium beste systeem dat we hebben ontwikkeld voor benoeming van rechters: CJI D Y Chandrachud

De bijeenkomst werd ook bijgewoond door hoge functionarissen van de afdelingen toerisme van de SCO-lidstaten, naast vertegenwoordigers van het SCO-secretariaat, het ministerie van Toerisme en het ministerie van Buitenlandse Zaken, aldus de verklaring.

Aan het einde van de bijeenkomst Bijeenkomst werd een gezamenlijk actieplan voor de uitvoering van de overeenkomst tussen de lidstaten inzake samenwerking in de toeristische sector afgerond en goedgekeurd. Het omvat promotie van het toerismemerk SCO, promotie van het culturele erfgoed van de lidstaten; delen van informatie en digitale technologieën in het toerisme; en bevordering van onderlinge samenwerking op het gebied van medisch en gezondheidstoerisme.

De lidstaten zullen ook gezamenlijk verschillende activiteiten ondernemen, zoals de SCO-toerismetentoonstelling, het SCO-voedselfestival, webinars en seminars over toerisme, conferenties en expertsessies over de promotie van toerisme in de regio.

De vergadering keurde ook het actieplan voor 'Jaar van toeristische ontwikkeling in de SCO-ruimte in 2023' goed. Het document identificeert een lijst met activiteiten en evenementen om toeristische producten van SCO-lidstaten te promoten en onder de aandacht te brengen. De bijeenkomst werd voorafgegaan door twee bijeenkomsten van werkgroepen van deskundigen, gehouden onder het voorzitterschap van India – de eerste vond online plaats in januari, de tweede fysiek op 14-15 maart in Varanasi, aldus het ministerie.

Interessant is dat Kashi is uitgeroepen tot de eerste toeristische en culturele hoofdstad van SCO. Ambtenaren zeggen dat de erkenning de stad een grotere bekendheid zal geven op de wereldwijde toeristenkaart. Het initiatief zal de spirituele, mystieke en kennisaspecten van Kashi benadrukken, voegde ze eraan toe. De volgende vergadering van de SCO-hoofden van toerismeadministraties zal in 2024 in Kazachstan worden gehouden.

Lees ook

Jonge Bilaspur valt dood tijdens het filmen van een Instagram-reel met vrienden

Enkele gepensioneerde rechters maken deel uit van 'anti-Indiase bende' proberen om van de rechterlijke macht een…

< /figuur>Situatie bij LAC in het oosten van Ladakh zeer fragiel, gevaarlijk: Jaishankar

Collegium beste systeem dat we hebben ontwikkeld voor de benoeming van rechters: CJI D …Advertentie

Vier bilaterale ontmoetingen van India met China, Kazachstan, Kirgizië en Oezbekistan werden ook aan de zijlijn gehouden.< /p> © The Indian Express (P) Ltd