In de Mensenrechtenraad onderstreept de VN-vertegenwoordiger van India de waarden van 'Ahimsa', 'Satyagraha'

0
77

De permanente vertegenwoordiger van India bij de Verenigde Naties in Genève, Indra Mani Pandey, belichtte de kernconcepten van Mahatma Gandhi, zoals 'Satyagraha' en 'Ahimsa', terwijl hij een verklaring aflegde voor de Mensenrechtenraad.

Pandey maakte de opmerkingen terwijl hij namens India en 89 andere landen namens India en 89 andere landen een gezamenlijke verklaring afleverde over 'Resonance of Thoughts and Values ​​of Mahatma Gandhi in the Universal Declaration of Human Rights'.

Aanbevolen voor jou

  • 1Proces gestart om communicatie over betaling van OROP-contributie in 4 termijnen in te trekken: Govt to SC
  • 2Heeft geen buitenlandse tussenkomst gezocht : Rahul verdedigt zijn ‘democratie onder vuur’ opmerking bij Par-panelbijeenkomst
  • 3Pas op voor anti-Indiase krachten die verderfelijke verhalen orkestreren: Dhankhar

Pandey benadrukte dat er een sterke weerklank is in de universele waarden die zijn vervat in de universele verklaring van de mensenrechten van de ideeën en waarden die worden omarmd door Mahatma Gandhi, het wereldwijde icoon van geweldloosheid, aldus een verklaring van de Indiase missie.

Ook. Lees

Jonge Bilaspur valt dood tijdens het filmen van Instagram reel met vrienden

Optreden tegen Waris Punjab De: Veiligheidsdeken over Punjab terwijl politie sluit …

76 voorbeelden van nieuwe Covid-variant XBB1.16 gevonden in India: INSACOG-gegevens

Jammu & Kasjmir krijgt eerste BDI-project na intrekking van artikel 370

De verklaring staat open voor medesponsoring door meer staten tot het einde van de 52e zitting van de raad, zei een verklaring die onderstreepte dat Gandhi's pleidooi voor politieke, sociale en economische integratie tot uiting is gekomen in de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, benadrukte Pandey de vijf kernconcepten van Mahatma Gandhi, namelijk Ahimsa, Satyagraha, Sarvodaya, Swaraj en trustschap, erop wijzend dat dit ook de kernprincipes van het VN-handvest zijn.

p> © The Indian Express (P) Ltd