Hur du hittar din Apple Music Replay

0
78
Hannah Stryker/How-To Geek

För att hitta dina Replay-spellistor i Apple Music-appen, tryck på “Lyssna nu” och rulla tills du ser “Replay: Dina bästa låtar efter år.” Du kan se mer statistik genom att besöka avsnittet Replay på Apple Music-webbplatsen.

Spotify Wrapped är det stora namnet när det gäller att sammanfatta vad du har lyssnat på, men det är inte det enda alternativet. Om du föredrar Apple Music visar vi dig hur du använder svaret på Wrapped, Apple Music Replay.

Vad är Apple Music Replay?

Apple Music Replay är en samling spellistor som visar vilken musik du har lyssnat på med Apple Music. Även om Replay kan vara tjänstens svar på Spotify Wrapped, är de två tjänsterna faktiskt ganska olika. Som namnet antyder är Spotify Wrapped en sammanfattning av årets slut. Apple Music Replay, å andra sidan, är en löpande översikt över dina lyssningsvanor, som uppdateras regelbundet.

Detta betyder att det finns många anledningar att kolla in din Music Replay under hela året, snarare än bara nära slutet av året, som med Spotify. Lyckligtvis är det lätt att se din Replay när du vill.

Hur du hittar din Apple Music Replay

För att gå till din Replay, öppna appen Musik och tryck på “Lyssna nu” knappen längst ned på skärmen.

Bläddra ner tills du ser avsnittet märkt “Replay: Your Top Songs By År.” Du kan se dina senaste Replay-spellistor här.

Om du inte har appen till hands, eller om du vill se statistik i Spotify Wrapped-stil, kan du öppna den webbläsare du väljer och gå till avsnittet Music Replay på Apple Music-webbplatsen. Logga in med din iCloud-information och klicka sedan på “Kom igång” för att börja titta på din repris.

Växla visning i full storlek1 av 3Föregående bild Nästa bild Föregående bild Nästa bild Föregående bild Nästa bild

Om du har använt Apple Music under en längre tid ser du din repris för det senaste året, men även tidigare repriser. Detta låter dig enkelt skapa spellistor med dina Replay-låtar från något av de tidigare åren som du har använt Apple Music.

Apple Music Replay vs. Spotify Wrapped

Bortsett från den årliga åtkomsten som nämns ovan, finns det en hel del fler skillnader mellan Apple Music Replay och Spotify Wrapped. I ett nötskal är Apple Music Replay en mer barebones-funktion som visar dig din lyssningsinformation, medan Spotify Wrapped går längre med roliga funktioner.

Till exempel, 2022 lade Spotify Wrapped till en “lyssnande personlighet” funktion som i huvudsak är ett standard personlighetstest kombinerat med dina musiklyssningsvanor. Naturligtvis är detta inte kvantifierbar information, men det är en rolig extra bit att lägga till som gör det roligare att se din sammanfattning av årets slut.

RELATERATVänta inte på Wrapped: Spotify 'Only You' delar din musiksmak

En annan funktion, “Audio Day,” visar dig vad du brukar lyssna på vid olika tidpunkter på dygnet. Det här kan bara vara en rolig bit av data, men det kan också hjälpa dig att ta reda på vilka låtar som hjälper dig att börja dagen på rätt fot.

Apple Music Replay, å andra sidan, visar mestadels din musikstatistik och kallar det en dag. Du kommer att se hur många minuter du spenderade på att lyssna på olika artister och låtar, dina bästa låtar, toppartister och toppalbum. Replay visar dig också de genrer du brukar lyssna på mest.

2022 lade Apple Music Replay till en “highlight-rulle” som spelar utdrag av dina mest lyssnade spår. Bortsett från det håller tjänsten saker och ting enkelt. Återigen, det är mer vettigt när du har tillgång till den här informationen hela året, snarare än bara i slutet av året.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte se min repris?

Om du nyligen har bytt till Apple Music eller om du inte lyssnar på mycket musik, kanske tjänsten inte har tillräckligt med information för att skapa en repris åt dig. Så länge du fortsätter att lyssna på musik kommer Apple Music så småningom att samla tillräckligt med information för att visa dig dina lyssnarvanor. Detta kan hända även om du har använt Apple Music ett tag, så fortsätt bara att lyssna.

När uppdateras Apple Music Replay?

Apple Music Replay uppdateras snarare varje vecka. än en gång om året. Du hittar din uppdaterade återuppspelningslista varje söndag, när listan uppdateras för veckan.

Vill du göra mer med Apple Music? Lär dig hur du lyssnar på förlustfritt ljud eller hur du delar dina spellistor på Apple Music.

RELATERAT: Så här lyssnar du på Apple Music på en Windows-dator

LÄS NÄSTA

  • › Windows 11 ger dig mer kontroll över standardappar
  • › Google Fi låter dig testa sitt nätverk gratis
  • › När startar BeReal?
  • › Microsoft Edge kan få en kryptoplånbok av någon anledning
  • › Så här ser du UFC 286 Edwards vs. Usman live online
  • › Så här åtgärdar du Windows 0xc00000e5-felet