Hoe u uw Apple Music Replay kunt vinden

0
71
Hannah Stryker/How-To Geek

Om je Replay-afspeellijsten in de Apple Music-app te vinden, tik je op “Listen Now” en scrol je totdat je “Replay” ziet: Je topnummers per jaar.” U kunt meer statistieken bekijken door naar het gedeelte Opnieuw afspelen van de Apple Music-website te gaan.

Spotify Wrapped is de grote naam als het gaat om het samenvatten van waar je naar hebt geluisterd, maar het is niet de enige optie. Als je de voorkeur geeft aan Apple Music, laten we je zien hoe je het antwoord op Wrapped, Apple Music Replay kunt gebruiken.

Wat is Apple Music Replay?

Apple Music Replay is een verzameling afspeellijsten die laten zien naar welke muziek je hebt geluisterd met Apple Music. Hoewel Replay het antwoord van de service op Spotify Wrapped is, zijn de twee services eigenlijk behoorlijk verschillend. Zoals de naam al aangeeft, is Spotify Wrapped een samenvatting aan het einde van het jaar. Apple Music Replay daarentegen is een doorlopend overzicht van uw luistergewoonten, dat regelmatig wordt bijgewerkt.

Dit betekent dat er genoeg redenen zijn om uw Music Replay het hele jaar door te controleren, in plaats van alleen tegen het einde van het jaar, net als bij Spotify. Gelukkig is het gemakkelijk om uw herhaling te bekijken wanneer u maar wilt.

Hoe u uw Apple Music-herhaling kunt vinden

Naar ga naar je Replay, open de Muziek-app en tik op de knop “Nu luisteren” knop onderaan het scherm.

Scrol naar beneden tot je de sectie ziet met de naam “Replay: Your Top Songs By Jaar.” Je kunt je meest recente Replay-afspeellijsten hier bekijken.

Als je de app niet bij de hand hebt, of als je statistieken in Spotify Wrapped-stijl wilt zien, kun je de browser van je keuze openen en naar het gedeelte Music Replay van de Apple Music-website gaan. Log in met uw iCloud-gegevens en klik vervolgens op “Aan de slag” om je herhaling te bekijken.

Volledige weergave1 van 3 in-/uitschakelenVorige dia Volgende dia Vorige dia Volgende dia Vorige dia Volgende dia

Als je Apple Music al een hele tijd gebruikt, zie je je Replay van het afgelopen jaar, maar ook eerdere Replays. Hiermee kun je eenvoudig afspeellijsten maken van je Replay-nummers uit de voorgaande jaren dat je Apple Music hebt gebruikt.

Apple Music Replay versus Spotify Wrapped

Afgezien van de hierboven genoemde jaarlijkse toegang, zijn er nog veel meer verschillen tussen Apple Music Replay en Spotify Wrapped. In een notendop, Apple Music Replay is een meer barebones-functie die je luisterinformatie laat zien, terwijl Spotify Wrapped verder gaat met leuke functies.

Zo voegde Spotify Wrapped in 2022 een “luisterpersoonlijkheid” functie die in wezen een standaard persoonlijkheidstest is in combinatie met uw luistergewoonten naar muziek. Dit is natuurlijk geen kwantificeerbare informatie, maar het is een leuk extraatje dat het bekijken van je eindejaarsoverzicht leuker maakt.

GERELATEERDWacht niet op Wrapped: Spotify 'Only You' deelt jouw muzieksmaak

Een ander kenmerk, “Audio Day,” laat je zien waar je op verschillende momenten van de dag naar luistert. Dit kan gewoon een leuk stukje informatie zijn, maar het kan je ook helpen erachter te komen welke nummers je helpen om je dag goed te beginnen.

Apple Music Replay daarentegen laat je meestal je muziekstatistieken en noemt het een dag. Je ziet hoeveel minuten je hebt besteed aan het luisteren naar verschillende artiesten en nummers, je topnummers, topartiesten en topalbums. Opnieuw afspelen toont je ook de genres waar je het meest naar luistert.

In 2022 voegde Apple Music Replay een “highlight reel” die fragmenten van je meest beluisterde nummers afspeelt. Afgezien daarvan houdt de service het simpel. Maar nogmaals, dat is logischer als je het hele jaar door toegang hebt tot deze informatie, in plaats van alleen aan het einde van het jaar.

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik mijn herhaling niet zien?

Als je onlangs bent overgestapt op Apple Music of als je niet veel naar muziek luistert, heeft de service mogelijk niet genoeg informatie om een ​​herhaling voor je te maken. Zolang je naar muziek blijft luisteren, zal Apple Music uiteindelijk genoeg informatie verzamelen om je luistergewoonten te laten zien. Dit kan zelfs gebeuren als u Apple Music al een tijdje gebruikt, dus blijf gewoon luisteren.

Wanneer wordt Apple Music Replay bijgewerkt?

Apple Music Replay wordt wekelijks bijgewerkt, in plaats dan eenmaal per jaar. U vindt uw bijgewerkte Replay-lijst elke zondag, wanneer de lijst voor de week wordt bijgewerkt.

Wilt u meer doen met Apple Music? Leer hoe u naar lossless audio kunt luisteren of hoe u uw afspeellijsten kunt delen op Apple Music.

GERELATEERD: Hoe u naar Apple Music kunt luisteren op een Windows-pc

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u UFC 286 Edwards vs. Usman live online kunt bekijken
  • › De Windows 0xc00000e5-fout oplossen
  • › Windows 11 geeft u meer controle over standaardapps
  • › Microsoft Edge krijgt om de een of andere reden mogelijk een crypto-portemonnee
  • › Met Google Fi kunt u zijn netwerk gratis testen
  • › Wanneer gaat BeReal van start?