Hoe managementgraden in het IIT-ecosysteem verschillen van andere MBA-instituten, legt professor IIT-Delhi uit

0
77

('A Lesson from IIT' is een wekelijkse column van een IIT-faculteitslid over leren, wetenschap en technologie op de campus en daarbuiten. De column verschijnt elke vrijdag)

— Kanika T Bhal

De IIT's hebben al meer dan twee decennia managementafdelingen die volwassen zijn geworden en een plekje voor zichzelf hebben veroverd. Net als de meeste andere managementscholen richten de IIT's zich ook op ervaringsleren door middel van projecten, casestudy's, wereldwijde veldstudies en soortgelijke andere initiatieven. IIT's bieden echter ook een unieke context voor het onderwijsleerproces van management.

Aanbevolen voor u

  • 1JEE Advanced 2023: Laatste 5 jaar’ cut-offs voor toelating tot CSE bij IIT Kharagpur
  • 2Canada migratieracket zal waarschijnlijk veel groter zijn
  • 3MPBSE Board Exams Paper Leak Row: actie ondernomen tegen centrumhoofden wegens “nalatigheid bij het handhaven van vertrouwelijkheid”

The tech edge

< p>Hoewel het als belangrijk werd beschouwd, is technologie nu veel dieper geïntegreerd in alle aspecten van het bedrijf. Op dit moment is managementopleiding vereist om technologie naadloos te integreren in de curricula om managers van de toekomst voor te bereiden.

Problemen en kwesties die traditioneel als immuun voor technologie werden beschouwd, maken nu in belangrijke mate gebruik van technologie voor besluitvorming. Een goed voorbeeld is human resource management, dat technologie gebruikte als een automatiseringstool die kosten zou besparen en tijd zou besparen. Maar nu richt het veld zich op het gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning voor kritische besluitvorming over mensen, werving, beoordeling, motivatie en talentbeheer.

Lees |GATE 2023 Economics (AIR 5) geeft de voorkeur aan toelating in JNU of DSE over IIT

De IIT's bieden een rijke context om deze problemen en uitdagingen aan te pakken. De facultaire expertise en infrastructuur in verschillende afdelingen – zoals in Engineering, Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen, Wiskunde – zijn de middelen die direct beschikbaar zijn voor de studenten in de vorm van cursussen die door deze afdelingen worden aangeboden.

De faculteitsleden in de managementafdelingen van IIT's werken ook actief samen met andere afdelingen voor hun onderwijs en onderzoek. De rijke technologische context voor de studenten bereidt hen voor op de nieuwe en toekomstige zakelijke uitdagingen.

Bovendien zijn er evenementen zoals hackathons en andere technologiefestivals die uitstekende kansen bieden voor studenten om de ontwikkelingen op deze gebieden en hun bedrijf te begrijpen gebruiken.

Advertentie

Evidence-based onderzoek

De IIT's richten zich sterk op onderzoek, wat blijkt uit de onderzoeksranglijsten van de managementafdelingen van IIT's in verschillende ranglijsten zoals het National Institutional Ranking Framework (NIRF).

Er bestaat een algemeen idee dat onderzoek geïsoleerd staat van , en is onafhankelijk van lesgeven.

Dit geldt niet voor managementonderzoek. Het meeste onderzoek in managementafdelingen van de IIT's is evidence-based, waarbij gegevens uit het veld worden verzameld. Deze bedrijven worden vervolgens bestudeerd om concepten en modellen te ontwikkelen, testen en valideren.

Advertentie

Het onderzoek hier is gebaseerd op de realiteit. Het is ook praktisch en toegepast. Het wetenschappelijk onderzoek maakt de uitkomsten betrouwbaar en valide. Dit op het veld gebaseerde onderzoek helpt de faculteit op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen in de bedrijfswereld.

De interacties met de industrie tijdens het onderzoek en de daaruit voortvloeiende resultaten worden vertaald in lessen in de klas.

De mogelijkheid voor studenten om betrokken te raken bij op onderzoek gebaseerde projecten, naast de reguliere stages en projecten die ze doen als onderdeel van hun MBA, biedt hen de kans om baanbrekende kwesties te begrijpen.

Onderzoek is meer dan alleen onderzoek. over het oplossen van huidige problemen. Het is ook futuristisch, gericht op trends en andere soortgelijke kwesties waarmee het bedrijfsleven in de toekomst waarschijnlijk te maken zal krijgen. De synergie tussen onderzoek en onderwijs in managementopleidingen is een uniek kenmerk van managementopleidingen bij IIT's.

Diverse studentenpopulatie

Diversiteit bevordert innovatie. Interactie met verschillende studenten in verschillende cursussen biedt de mogelijkheid om ideeën, problemen en problemen uit te wisselen.

Advertentie

Naast de technische en wetenschappelijke afdelingen hebben de IIT's ook zeer actieve geesteswetenschappen en sociale wetenschappen.

>

Leren in een diverse omgeving gebeurt niet alleen door academische interacties, maar ook door sociale en interpersoonlijke interacties in onder andere hostels, culturele festivals.

Advertentie

Het startup-ecosysteem

Er is een versnelde focus op het ondersteunen en promoten van startups bij alle IIT's. De instituten bieden kansen, niet alleen om een ​​bedrijf op te starten, maar ook om samen te werken met een aantal van deze op technologie gebaseerde startups. Met hun kennis van zaken en management zijn MBA-studenten een nuttige bron voor deze technologische ideeën. Tegelijkertijd biedt ervaring met deze startups een waardevolle ervaring voor de managementstudenten.

Hoewel lesgeven en leren plaatsvinden via curriculaire en gerelateerde co-curriculaire activiteiten, gebeurt veel leren  buiten de gestructureerde modus van interacties in de klas. Studenten moeten zich proactief bezighouden met het IIT-ecosysteem om de voordelen van het systeem te benutten.

Advertentie

Ze moeten uitkijken naar cursussen op andere afdelingen die op korte of lange termijn nuttig kunnen zijn. Cursussen in wiskunde, techniek, geesteswetenschappen en sociale wetenschappen die unieke perspectieven kunnen bieden.

Het kan zijn dat u in contact komt met de faculteitsleden over hun huidige en lopende onderzoek door het initiatief te nemen om contact op te nemen met de faculteitsleden in uw interessegebied. nuttig.

Lees ook |'Hoe navigeer je door het leven op de campus in IIT, omgaan met angst'; IIT Ropar-hoogleraar legt uit

Deel uitmaken van het culturele en sociale ecosysteem van IIT's, deelnemen aan culturele, technische festivals. Haal diep adem en ruik de geur van de plaats. Er is ook iets met de robuuste meritocratische en hoogwaardige werkcultuur bij IIT's. Veel dingen in managementopleidingen worden 'gevangen' en niet echt onderwezen in een gestructureerde klascontext. Werkwaarden en -processen bieden dit subliminale en onbewuste onderwijs dat studenten begeleidt in hun persoonlijke en professionele leven.

De IIT's zijn meritocratisch en prestatiegericht en deze waarden worden weerspiegeld in elk aspect van haar wezen. Leerlingen leren deze waarden door hun dagelijkse ervaringen en interacties met het systeem.

Lees ook

CBSE waarschuwt scholen tegen het starten van academische sessies vóór 1 april

JEE Advanced 2023: OCI/PIO-kandidaten hoeven niet te verschijnen voor JEE Main…

NEET UG 2023: NTA geeft opheldering voor SC, ST sluitingsdatum

GATE 2023 Topper: Civil Engineering AIR 1 Suban Kumar Mishra verliet het bedrijf…

(De schrijver is het voormalige hoofd van de afdeling Management Studies, IIT Delhi)

© The Indian Express (P) Ltd