Home Dutch Gesplitst door Senas, verbonden door MIDC-rij: Uddhav-loyalist Subhash Desai en 'rebellen'-zoon Bhushan

Gesplitst door Senas, verbonden door MIDC-rij: Uddhav-loyalist Subhash Desai en 'rebellen'-zoon Bhushan

0

Toen zijn zoon Bhushan Desai maandag toetrad tot Maharashtra Chief Minister Eknath Shinde-geleide Shiv Sena, probeerde Subhash Desai, een naaste medewerker van ex-CM Uddhav Thackeray en voormalig minister van Industrie, een dappere gezicht, zeggend dat de verhuizing van zijn zoon “pijnlijk” voor hem was, maar dat het geen enkel verschil zou maken voor de door Uddhav geleide Shiv Sena (Uddhav Balasaheb Thackeray).

“Mijn zoon is niet actief geweest in de Shiv Sena of de politiek. Daarom heeft zijn toetreding tot een partij geen enkel effect op Shiv Sena (UBT). Mijn loyaliteit aan de Shiv Sena, eerbiedwaardige Balasaheb, Uddhav saheb en Matoshree gedurende meer dan vijf decennia zal onwrikbaar blijven… Ik ga mijn werk samen met vele andere Shiv Sainiks voortzetten totdat volledige gerechtigheid is gediend en de Shiv Sena zijn vergane glorie herwint, ” Zei Subhash.

Aanbevolen voor jou

  • 1Dialoog met christenen gaat door, staat open voor gesprekken met moslims in Kerala: RSS
  • Banden met AIADMK gespannen, BJP's Annamalai geeft ze nog een ruk: Vertelt feest, laten we alleen vechten
  • 3‘Bhakshak in wit T-shirt probeert rakshak van de democratie te zijn’: BJP haalt uit naar Rahul Gandhi, ‘waarschuwingen’ media tegen ‘verhalen’

Een ervaren Sena-leider, Subhash, 80, staat bekend als een naaste luitenant van Thackerays. Hij was een medewerker van Bal Thackeray sinds deze in de jaren zestig de Sena oprichtte.

Lees ook |Verdrijving van Uddhav govt: Hooggerechtshof zegt bedreigingen, afwijkende meningen kunnen geen reden zijn voor gouverneur om een ​​vloertest uit te schrijven

Subhash is een van de zeldzame oude Sena-leiders die zijn positie in de binnenste cirkel van Uddhav wist te behouden toen hij meer dan tien jaar geleden de leiding over de partij overnam. Bekend als strateeg, was hij een van de weinige leiders van de oude garde van Sena, die erin slaagde om relevant en dicht bij Uddhav te blijven na het overlijden van Bal Thackeray in november 2012.

A drie keer MLA, heeft Subhash sinds 2009 geen enkele parlementsverkiezingen gewonnen, maar hij werd nog steeds ingewijd als Sena-minister en kreeg de cruciale industrieportefeuille toegewezen in de BJP-Sena-regering in 2014-2019, evenals in de vorige door Uddhav geleide Maha Vikas Aghadi (MVA) regering.

Afkomstig uit Goregaon, dat wordt beschouwd als een van de Sena-bolwerken, verloor Subhash de verkiezingen van 2014 van het kiesdistrict van de BJP's Vidya Thakur, toen beide partijen tegen elkaar hadden gestreden. De door Uddhav geleide Sena zorgde er vervolgens voor dat Subhash werd gekozen als MLC, zelfs toen de partij hem noemde als een van de genomineerden in het kabinet, onder leiding van Devendra Fadnavis van de BJP, als minister van Industrie.

Een onopvallende zakenman, Bhushan, nu achter in de veertig, staat niet bekend als actief op politiek of sociaal gebied. Hij runt twee bedrijven, waarvan er één gerelateerd is aan de voedingsindustrie en de andere aan infrastructuur.

Advertentie Express Bekijk |Uddhav's uitdaging

Bhushan staat echter op de website van de Prabodhan-organisatie van Goregaon, waar zijn naam wordt vermeld als lid van het uitvoerend comité zonder foto. Prabodhan is opgericht door Subhash Desai.

Bhushan kwam een ​​paar jaar geleden ook in het nieuws nadat hij een appartement ter waarde van Rs 33 crore kocht in een Juhu-hoogbouw in Mumbai.

Bhushan stond erom bekend achter de schermen te opereren en stond tijdens het MVA-regime op de radar van de toenmalige belangrijkste oppositie-BJP. De BJP beweerde toen dat Bhushan de touwtjes in handen had in de industrieafdeling onder leiding van zijn vader.

Advertentie

Ongeveer drie maanden nadat het was gevormd na de val van de regering van Uddhav, in september 2022, de Eknath De regering van Shinde-Devendra Fadnavis bleef langer dan 191 Maharashtra Industrial Development Corporation (MIDC) landtoewijzingen tijdens het MVA-regimetoen Subhash minister van Industrie was. Terwijl de nieuwe dispensatie het verblijf later ophief, werd toen gezegd dat de regering onderzoek deed naar vermeende onregelmatigheden in deze landtoewijzingen.

Tijdens de wintersessie van de staatsvergadering in december 2022 was BJP MLA Atul Bhatkhalkar een van de de MLA's van de regerende partij die de eis hadden ingediend om Bhushan te onderzoeken.

“Ongeveer 4.14.000 vierkante meter land van de MIDC  gereserveerd voor industrieel gebruikwerd omgezet voor residentiële doeleinden, wat illegaal is. Het kostte Rs 3.109 crore aan de schatkist, dat is de marktwaarde van deze gronden. Dit werd gedaan tijdens de Covid-19-periode toen mensen op zoek waren naar bedden, zuurstof en remdesivir. We eisen een onderzoek tegen Bhushan Subhash Desai, die dit heeft gedaan. Er moet worden onderzocht of het geld dat hiermee gemoeid is, Matoshri heeft bereikt? Bhatkhalkar had toen beweerd terwijl hij met verslaggevers buiten de Vergadering sprak.

Bhatkhalkar zei ook dat de huidige minister van Industrie Uday Samant had aangekondigd de zaak te zullen onderzoeken. Samant is een van de belangrijkste assistenten van CM Shinde, wiens rebellie de Uddhav-regering ten val bracht met de steun van de BJP.

Nauwelijks drie maanden later betrad Bhushan echter het podium met CM Shinde en nam een saffraanvlag toen deze hem verwelkomde in zijn partij.

Advertentie

“Toen hij (Bhushan) zag hoeveel constructief en vooruitstrevend werk we doen, sloot hij zich bij ons aan. Iedereen heeft zijn eigen mening. Hij kwam alleen bij ons. Er werd geen druk op hem uitgeoefend”, vertelde Shinde op de persconferentie.

Van zijn kant zei Bhushan: 'Het is Shinde die de gedachten en dromen van Balasaheb voortzet. Ik vertrouw hem en heb ervaren hoe hij werkt. Ik heb de beslissing genomen nadat ik hem had gezien en geïnspireerd was door zijn functioneren. Bhushan zei dat het zijn “persoonlijke keuze” was om lid te worden van de Shinde Sena.

Nu vuurde de Uddhav Sena echter salvo's af op Bhushan en de Shinde-Fadnavis dispensatie over de MIDC-ruzie.

Advertentie

Sena (UBT) MLA en Uddhav’s zoon, Aaditya Thackeray, in een verhulde verwijzing naar de MIDC-beschuldigingen van corruptie tegen Bhushan zeiden: “Degenen die naar de wasmachine willen om zichzelf schoon te maken, moeten gaan. Maar Subhash Desai is nog steeds bij ons en zal ons hoe dan ook niet verlaten. Bhushan was niet bij ons en hij kan meedoen met wie hij wil.”

Lees ook

Modi regeringsvoorstel zit vast, M K Stalin steelt mars, ontbijtschema sho…

Online trollen van CJI DY Chandrachud: 13 oppositieleiders schrijven aan Pre…

In Karnataka draagt ​​Sri Ram Sene bij aan de BJP-ellende terwijl het PIL indient voor CBI-onderzoek…

De lange mars van de ui gaat door, deze keer woedt de regering van Maharashtra.

Een andere Uddhav Sena MLA, Vaibhav Naik, zei, & #8220;Bhushan moet onder druk staan, want er zou een onderzoek tegen hem kunnen worden ingesteld wegens misbruik van het ministerschap van zijn vader voor zichzelf. Hij deed geen werk voor de partij of Sena MLA's.”