De Pakistaanse rechtbank verwerpt het pleidooi van ex-premier Imran Khan om het bevel op te schorten

0
92

Een Pakistaanse rechtbank heeft donderdag een verzoek afgewezen van de advocaten van voormalig premier Imran Khan om een ​​bevel op te schorten om voor de rechtbank te verschijnen in een corruptiezaak die verband houdt met zijn ambtstermijn. arresteer de afgezette premier.

Khan zit opgesloten in zijn huis in de oostelijke stad Lahore, waar eerder deze week botsingen uitbraken toen de politie hem probeerde vast te houden nadat hij er niet in was geslaagd verschijnen op een eerdere hoorzitting in de zaak. Khan, die afgelopen april uit zijn ambt werd gezet, wordt aangeklaagd in verschillende rechtszaken, waaronder de graft-zaak, en ook terrorisme, wegens het verbaal bedreigen van een vrouwelijke rechter vorig jaar.

Aanbevolen voor jou

 • 1Pak-rechtbank annuleert arrestatiebevel van Imran Khan in de zaak Toshakhana te midden van botsingen tussen zijn aanhangers en de politie
 • 2Pakistaanse politie dringt binnen in de woning van voormalig premier Imran Khan nadat hij is vertrokken voor rechtszitting in Islamabad
 • 3Pakistaanse rechtbank kent Imran Khan borgtocht vrij in 8 terrorismezaken, één civiele zaak
 • < /ul>

  Hij moet nu zaterdag voor de rechtbank in de hoofdstad Islamabad verschijnen om te antwoorden op de aanklacht dat hij als premier illegaal staatsgeschenken en verborgen bezittingen had verkocht.

  Volg hier |Imran Khan News Live Updates: Pakistaanse rechtbank annuleert arrestatiebevelen tegen Imran Khan in Toshakhana-zaak

  Rechter Zafar Iqbal oordeelde tegen opschorting van het bevel na argumenten te hebben gehoord van Khan's advocaat Khawaja Haris en de aanklager. De rechter legde zijn beslissing uit door te zeggen dat Khan sommige van zijn rechten had verbeurd door “zijn verzet tegen de gerechtelijke procedure”.

  Donderdag verlengde een Hooggerechtshof van Lahore een pauze in de poging om Khan te arresteren, wat de spanningen verminderde. in de stad nadat er eerder deze week schermutselingen uitbraken toen de politie hem probeerde vast te houden. Zijn aanhangers verzamelden zich buiten de woning van Khan terwijl de politie traangas afvuurde en twee dagen lang officieren met wapenstokken terugvechtte.

  De pauze – van kracht tot vrijdagochtend – werd gezien als uitstel voor de 70 -jarige oppositieleider.

  De rechtbanken hebben Khan en zijn Pakistaanse oppositiepartij Tehreek-e-Insaf ook verboden zondag een bijeenkomst te houden voorafgaand aan de verkiezingen voor de vergadering in Punjab, waar Lahore de provinciehoofdstad is.

  Advertentie

  Donderdag’ Het bevel van Khan zorgde voor een golf van opluchting onder Khan's aanhangers – hoewel de veiligheidstroepen die rond het huis van Khan waren ingezet nog steeds ter plaatse waren.

  Usman Anwar, de politiechef van Punjab, zei dat de politie “het gerechtelijk bevel zou opvolgen”, zei hij. zonder uit te werken. Khan heeft beweerd dat zijn afzetting een samenzwering was van zijn opvolger, premier Shahbaz Sharif, en de Verenigde Staten. Zowel de regering van Washington als Sharif hebben de aantijgingen ontkend.

  Express View |Poging tot arrestatie van Imran Khan is een ander moment van crisis in Pakistan – zonder uitweg in zicht

  Saad Hassan, een advocaat van het Pakistaanse verkiezingstribunaal, zei donderdag dat Khan sinds januari rechtszittingen vermijdt. Het geweld brak dinsdag uit in Lahore toen ongeveer 1.000 Khan-aanhangers slaags raakten met de politie toen ze probeerden de voormalige premier te arresteren in zijn huis in de chique wijk Zaman Park.

  Advertentie

  De aanhangers van Khan gooiden benzinebommen, stenen en stenen bij de politie. Agenten reageerden door met knuppels te zwaaien, traangas af te vuren en waterkanonnen te gebruiken. Ze slaagden er niet in Khan te arresteren.

  Lees ook

  Imran Khan News Live Updates: Pakistaanse rechtbank annuleert arrestatiebevelen opnieuw…

  Pakse rechtbank annuleert arrestatiebevel Imran Khan in Toshakhana-zaak te midden van c…

  Imran Khan Nieuws Hoogtepunten: Waarom Rangers sturen, zijn wij terroristen, ex-premier qu…

  De zonen van Imran Khan Suleman, Qasim bezoeken hem in Lahore na schietpartij

  Khan zei woensdag in een videoboodschap dat hij klaar was om zaterdag naar Islamabad te reizen om voor de rechtbank te verschijnen. Hij poseerde voor camera's met stapels gebruikte traangasgranaten die volgens hem bij hem thuis waren verzameld. “Wat voor misdaad heb ik begaan dat mijn huis op deze manier is aangevallen”, twitterde hij destijds.