De beste slimme sprinklercontrollers

0
29
AG-PHOTOS/Shutterstock.com, Rachio

Met behulp van onder andere automatisch weerbewustzijn, lokale weersvoorspellingen en uitschakeltimers helpen slimme sprinklercontrollers u om te voldoen aan uw lokale waterbeperkingen en te veel water te voorkomen. Omdat we ook gek zijn op groene gazons en tuinen, zijn we doorgegaan met het samenstellen van enkele van de beste slimme sprinklersystemen die beschikbaar zijn.

Waar moet je op letten bij een slimme sprinkler Controller

Niet alle slimme sprinklercontrollers zijn hetzelfde. Er moet echter rekening worden gehouden met bepaalde belangrijke vereisten voordat u op de koopknop klikt. Deze omvatten het volgende:

 • Gemak van installatie: Hoewel voor alle slimme sprinklercontrollers een bepaalde configuratie of installatie vereist is, waarbij (opnieuw) bedraden moet worden, maken de beste sprinklercontrollers het u gemakkelijk. Sommige bieden doe-het-zelf-video's of instructies. Hier zijn essentiële doe-het-zelfgereedschappen om aan de slag te gaan.
 • Toepassing: Slimme sprinklercontrollers kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt (of gemonteerd). Buiten kunnen echter alleen weerbestendige controllers worden gebruikt. (Sommige sprinklercontrollers voor binnen kunnen buiten worden gemonteerd als u een compatibele weerbestendige behuizing koopt.)
 • Bewateringszones: Verschillende slimme sprinklercontrollers ondersteunen verschillende aantallen bewateringszones. Zorg ervoor dat u een controller koopt met evenredige bewateringszones, vooral als u een bestaand irrigatiesysteem aan het upgraden bent. (Je kunt er ook een kopen met extra bewateringszones voor het geval je verhuist.)
 • WaterSense-conformiteit: dit is verreweg het belangrijkste kenmerk waar je op moet letten bij een slimme sprinklercontroller . Volgens de EPA kan een WaterSense-gecertificeerde irrigatiecontroller de VS tot 15.000 gallon per huishouden per jaar besparen.
 • Bedrijfsspanning: Slimme sprinklercontrollers worden geleverd met verschillende VAC-waarden. Koop er alleen een die overeenkomt met de stroomvoorzieningsstandaard in uw regio om het risico van explosie of brand te voorkomen. Je kunt ook een stekkeradapter of stroomomvormer kopen. (Alle producten waarnaar in dit artikel wordt verwezen, zijn geschikt voor de Amerikaanse stroomnormen. Dat gezegd hebbende, ze zijn ook verkrijgbaar in niet-Amerikaanse markten.)

Beste overall: Rachio 8ZULW-C 3e generatie slimme sprinklercontroller

Rachio

Pro's

 • ✓ Acht verschillende bewateringszones om uit te kiezen
 • ✓ Eenvoudig in te stellen en te installeren. Vervangt eenvoudig oude irrigatiecontrollers
 • ✓ Toegang op afstand met ondersteuning voor mobiele apps en zelfprogrammeerbaar.

Nadelen

 • ✗ Niet geschikt voor gebruik buitenshuis zonder weerbestendige buitenbehuizing (apart verkrijgbaar)

De Rachio 8ZULW-C 3rd Gen Smart Sprinkler Controller is verreweg een van de beste slimme sprinklercontrollers op de markt. Deze irrigatiecontroller met acht zones is de derde generatie Rachio slimme sprinklers en heeft een lange weg afgelegd. Het is eenvoudig te installeren met de in-app walkthrough-video en kan 99% van de bestaande sprinklercontrollers vervangen. Het werkt met Alexa en kan automatisch bewateringsschema's maken die voldoen aan de lokale waterbeperkingen.

Met zijn WeatherSense-compatibele Weather Intelligence Plus-technologie gebruikt de Rachio 8ZULW-C hyperlokale weergegevens om automatisch water te geven op regenachtige, winderige en besneeuwde dagen. Met de mobiele app kunt u ook aangepaste zones instellen en op afstand toegang krijgen tot uw besproeiingsschema's en waterverbruik, deze beheren en bewaken. Deze indoor controller van 1 pond meet 9,1 x 1,4 x 5,6 inch en is ook verkrijgbaar in varianten met vier en zestien zones.

Rachio 8ZULW-C 3e generatie slimme sprinklercontroller

De 8-zone Ranchio 8ZULW-C slimme sprinklercontroller is eenvoudig in te stellen en boordevol functies en is een van de beste dingen die kan gebeuren met uw gazon of tuin.

Amazon

$199.00 < br/>$ 229,99 Bespaar 13%

Best Buy

$ 203,99
$ 229,99 Bespaar 11%

Beste Premium: Rain Bird ESP-TM2 Smart Irrigation Controller

Rain Bird

Pro's

 • ✓ 12 verschillende bewateringszones ondersteund
 • ✓ Eenvoudig instellen, installeren en beheren via de bijbehorende mobiele app
 • ✓ Werkt zowel binnen als buiten dankzij de weerbestendige behuizing.

Nadelen

 • ✗ Vrij prijzig
 • ✗ Compatibele LNK Wi-Fi-module wordt apart verkocht

Als uw landschap meer dan acht zones heeft en u kunt het betalen, koop dan de Rain Bird ESP-TNZ Irrigatiecontroller. Deze premium irrigatiecontroller regelt tot 12 bewateringszones. Net als de Rachio 8ZULW-C slimme sprinklercontroller, is hij ook eenvoudig in te stellen en kan hij gemakkelijk dienen als vervangende irrigatiecontroller voor uw verouderde of beschadigde unit. Het heeft een moderne gebruikersinterface die vrij eenvoudig te programmeren en te bedienen is, dankzij de extra eenvoudige programmeerfunctie.

GERELATEERDDe beste slimme buitenstekkers

WeatherSense-gecertificeerd, de 3,5-pond Rain Bird ESP-TM2 slimme sprinklercontroller beschikt over drie programma's en vier starttijden per programma. Hiermee kunt u uw bewateringsschema en waterverbruik gemakkelijk beheren in overeenstemming met de lokale waterbeperkingen. In tegenstelling tot de Rachio 8ZULW-C, en dankzij de op maat gemaakte weerbestendige behuizing, kan deze unit zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het is ook te upgraden naar een Wi-Fi-controller met de aankoop van een LNK Wi-Fi-module. Het mag echter alleen worden gebruikt met 120VAC.

Rain Bird ESP-TM2 slimme irrigatie Controller

De Rain Bird ESP-TM2 is een krachtige 12-zone slimme irrigatiecontroller die de klus klaart en uw landschap fris en groen achterlaat terwijl u water bespaart.

Amazon

$189.95
$205.95 Bespaar 8%

Beste budget: WYZE WSPRK1 Smart Sprinkler Controller

WYZE

< p>Pro's

 • ✓ WaterSense-gecertificeerd met ondersteuning voor maximaal 8 bewateringszones
 • ✓ Betaalbaar en eenvoudig te installeren in enkele minuten met instructievideo
 • ✓ Wi-Fi-compatibel met toegang op afstand via mobiele app

Nadelen

 • ✗ Software en ondersteuning kunnen beide problematisch zijn

Terwijl de Rain Bird ESP-TM2 Smart Irrigation Controller honderden dollars kost, is de WYZE WSPRK1 Smart Sprinkler Controller een van de beste budget-irrigatiecontrollers die er zijn. Voor minder dan $ 60 kan deze eenvoudige maar krachtige 8-zone Wi-Fi-compatibele en WeatherSense-compatibele sprinklercontroller de duurdere controllers laten rennen voor hun geld, terwijl ze toch voldoen aan de lokale waterbeperkingen. Het meet 9,1 x 1,5 x 3,3 inch en weegt 7,6 gram.

Deze binnencontroller is ook eenvoudig in te stellen en te installeren, maar vereist aanvullende installatie-instructies (beschikbaar op aanvraag) als u regen- of bodemsensoren hebt geïnstalleerd. Het intelligente op het weer gebaseerde algoritme gebruikt hyperlokale weergegevens om te bepalen of, wanneer en hoeveel u uw gazons en tuinen moet besproeien. Het heeft een eenvoudige lay-out met knoppen en LED-lampjes voor gebruiksgemak en kan op afstand worden geopend, gecontroleerd en beheerd via de bijbehorende mobiele app.

WYZE WSPRK1 Smart Sprinkler Controller

Krap budget? Schaf dan de WYZE WSPRK1 Smart Sprinkler Controller aan. Hoewel het goedkoper is dan andere, krijgt het nog steeds de klus geklaard, en nog wat.

Amazon

$ 49,98
$ 89,98 Bespaar 44%

Beste voor binnenshuis: Netro Sprite-6 Smart Sprinkler Controller

Netro

Pro's

 • ✓ Ondersteunt zes bewateringszones en is WeatherSense-gecertificeerd
 • ✓ Eenvoudig te installeren in enkele minuten en eenvoudig te programmeren
 • ✓ Wi-Fi-compatibel met gratis Netro Cloud-service

Nadelen

 • ✗ Ontworpen voor gebruik binnenshuis, vereist een aparte weerbestendige behuizing voor montage buitenshuis

Als u uw irrigatiecontrollersysteem liever binnenshuis monteert, is de Netro Sprite-6 Smart Sprinkler Controller een van uw beste opties. Deze milieuvriendelijke Wi-Fi-compatibele sprinklercontroller met zes zones is eenvoudig in te stellen en kan gemakkelijk uw oude of verouderde installatie vervangen. Het is ook compatibel met Alexa en dankzij de mobiele app kunt u uw irrigatiesysteem op afstand openen, bedienen en beheren.

GERELATEERDEcobee Smart Thermostat Premium Review: de nieuwe beste slimme thermostaat

De ingebouwde Weather-Aware (WeatherSense-compatibel) en Restrictions Aware-technologie trekt automatisch lokale weersvoorspellingen en voldoet automatisch aan uw lokale bewateringsregels. Met de gratis Netro Cloud-service en uitgebreide bodem-/plantenbibliotheek kunt u Smart Zone inschakelen om automatisch aangepaste bewateringszones in te plannen, en het werkt met alle sprinklersystemen. Met afmetingen van 5,7 x 5,7 x 1,2 inch en een gewicht van 8,2 gram is deze volautomatische AI-aangedreven irrigatie superlicht en draagbaar.

Netro Sprite-6 Smart Sprinkler Controller

Als u een krachtige 6-zone slimme sprinklercontroller voor gebruik binnenshuis wilt, moet dit de Netro Sprite- 6.

Amazon

$99.99
$119.99 Bespaar 17%

Best weerbestendig: Orbit 57985 B-hyve XR Smart Sprinkler Controller

Orbit

Pro's

 • ✓ CES Innovation Award winnaar, WaterSense-gecertificeerd en ondersteunt 8 bewateringszones
 • ✓ Eenvoudig te installeren en te programmeren
 • ✓ Wi-Fi en Bluetooth compatibel met toegang op afstand via mobiele app

Nadelen

 • ✗ Ondersteunt alleen 110VAC

In tegenstelling tot de Netro Sprite-6 Sprinkler Controller, is de Orbit 57985 B-hyve XR Smart Sprinkler Controller ontworpen voor zowel binnen- als buitenmontage, zonder dat er een aparte weerbestendige behuizing nodig is. Deze slimme irrigatiecontroller met 8 zones is ook de winnaar van de CES Innovation Award. Zoals verwacht, is hij compatibel met WeatherSense, Wi-Fi-compatibel, supergemakkelijk te installeren (in minuten) en vervangt hij gemakkelijk andere sprinklercontrollers.

Ook compatibel met Alexa, is de 4-pond Orbit 57985 gemakkelijk programmeerbaar. Met de B-hyve-app kunt u aangepaste bewateringsschema's maken, tijdsduur instellen, waarschuwingen ontvangen en uw volledige irrigatiesysteem beheren. Het water wordt automatisch overgeslagen op regenachtige, winderige en besneeuwde dagen. Op drogere dagen past hij zich automatisch aan om zoveel water te leveren als nodig is. Het beschikt over meerkleurige LED-lichtringen en -knoppen, waaronder een knop voor handmatige bediening. Deze mag echter alleen worden gebruikt met 110 VAC.

Orbit 57985 B-hyve XR Smart Sprinklercontroller

De Orbit 57985 B-hyve XR Smart Sprinkler-controller is ideaal voor gebruik zowel binnen als buiten.

Amazon

$ 150,56
$ 169,99 Bespaar 11%