Home Dutch Dagelijkse briefing: Chaos duurt voort in het Parlement; Neelkanth Mishra brengt uitdagingen voor de Indiase economie in kaart

Dagelijkse briefing: Chaos duurt voort in het Parlement; Neelkanth Mishra brengt uitdagingen voor de Indiase economie in kaart

0

Goedemorgen,

Voordat we beginnen, zijn we verheugd aan te kondigen dat de Morning Expresso goud heeft gewonnen in de categorie 'beste nieuwsbrief' op de WAN-IFRA South Asian Digital Media Awards 2023. Bedankt voor uw steun!

Aanbevolen voor u

  • 1Dagelijkse briefing: BJP zegt dat Rahul Gandhi deel uitmaakt van toolkit; Waarom nemen griepgevallen toe in India?
  • 2Dagelijkse briefing: Hooggerechtshof over afzetting Uddhav Thackeray; Amruta Fadnavis beweert Rs 1 crore omkoping
  • 3Dagelijkse briefing: een onverteld Kashmir-verhaal; belangrijkste Adani-investeerder Elara mede-eigenaar met Adani in defensiebedrijf; en meer

WAN-IFRA-awards: naast de beste nieuwsbriefcategorie wonnen we ook goud voor &# 8216;Beste abonnementsproject’ en brons in de podcast-categorie voor ‘3 Things’.

En nu terug naar onze reguliere programmering.

In de editie van vandaag: Chaos duurt voort in het Parlement; Neelkanth Mishra over uitdagingen voor de Indiase economie; wie is Anil Jaisinghani?

Groot verhaal

In het parlement ging de chaos voor de vierde achtereenvolgende dag door toen de BJP en de oppositie kibbelden over de opmerkingen van Rahul Gandhi in Londen en de ruzie tussen Adani en Hindenburg.

De heersende BJP zette het vuur op Rahul op en begon probeert hem te schorsen van Lok Sabha als hij zich niet verontschuldigt in het Huis. De partij heeft spreker Om Birla al benaderd om een ​​speciale commissie te vormen om de mogelijkheid te onderzoeken om de Wayanad-parlementslid uit het Huis te schorsen.

Ondertussen zei Rahul of hij mag spreken op de vloer van het Huis of dat hij moet “zwijgen”, de “test van de Indiase democratie” zou zijn.

Alleen in de Express

Advertentie

In de nieuwste editie van Explained.Live, Neelkanth Mishra, medehoofd van Asia Pacific Strategy, India Equity Strategist voor Credit Suisse en parttime lid van de PM's Economic Advisory Council, decodeert de uitdagingen waar onze economie voor staat.

Lees wat hij zei.

In zijn column 'Zero Hour', Derek O'Brien schrijft over de woordenstrijd tussen de regering en de oppositie in het parlement: “Voor parlementaire privileges en al het andere in de Indiase politiek zijn er twee soorten regels. Eén set regels voor leden van TMC, INC, SP, DMK, AAP, BRS, SS, RJD, JD(U), NCP, CPI(M). En een andere set regels voor het feest dat geleid wordt door de twee beroemdste leden van de Gujarat Gymkhana.”

Van de voorpagina

Er is een toename van Covid-gevallenwordt gemeld samen met de seizoensgriep in sommige staten. De minister van Volksgezondheid van de Unie heeft zes staten aangeschreven – Tamil Nadu, Telangana, Kerala, Karnataka, Maharashtra en Gujarat – die verantwoordelijk zijn voor de meeste nieuwe gevallen.

Advertentie

Tijdens zijn bezoek aan India volgende week, Japan PM Fumio Kishida staat op het punt om een ​​nieuw plan aan te kondigen voor een “vrije en open” Indo-Pacific.

Must Read

De wereldwijde banksector is in beroering, met kriebels die zich nu van de VS naar Europa verspreiden, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid over een besmettingseffect in andere landen, waaronder India. De impact van de crisis op India kan meervoudig zijn, schrijft George Mathew. Van start-ups tot markten en obligaties, Mathew brengt in kaart waarom er zichtbare nervositeit heerst op Indiase aandelenmarkten, valuta's en obligaties. Nu de rentetarieven stijgen, zijn spaarders zich gaan richten op bankdeposito's.

De naam Anil Jaisinghani kwam gisteren onder de aandacht toen Maharashtra plaatsvervangend hoofdminister Devendra Fadnavis hem benoemde in de wetgevende vergadering van de staat. Fadnavis identificeerde Jaisinghani als de vader van Aniksha, de 'designer'-vrouw, tegen wie de plaatsvervangende CM's vrouw Amruta Fadnavis een klacht bij de politie had ingediend wegens vermeende bedreiging en samenzwering. Sagar Rajput en Devendra Pandey profileren de bookmaker uit Ulhasnagar die in meer dan zeven zaken in vijf staten wordt gezocht en nu al ongeveer acht jaar de politie ontwijkt.

Als onderdeel van BJP's voorbereidingen voor de Lok Sabha-verkiezingen van 2024, richt RSS zich op terugvechten tegen “gevestigde belangen” onder de oppositie om sociale verdeeldheid te creëren om de BJP in het nauw te drijven. In het komende jaar zullen Sangh-kaders in het hele land van de grond komen, met als belangrijkste agenda het proberen gevallen van kastendiscriminatie tot een minimum te beperken, meldt Deeptiman Tiwary.

En tot slot

p>

🏏 Met nog zeven maanden te gaan tot de ODI World Cup, zijn de bowlingvaardigheden van het huidige team van India missen de balans en het venijn van hun voorgangers uit 2011. Het huidige Indiase team heeft Mohammad Shami, Mohammad Siraj en Umran Malik als hun eerste keuze-teamleden, maar aangezien de beschikbaarheid van Jasprit Bumrah niet duidelijk is, moeten de zaken op hun plaats vallen voordat ze als een eenheid kunnen klikken.

Advertentie

🏛️ Delhi vertrouwelijk:Vlak voor de chaos in het Parlement zorgde een foto op de telefoon van Sonia Gandhi voor veel opwinding onder haar collega's TR Baalu ​​(DMK), Farooq Abdullah (NC), Dayanidhi Maran (DMK) en Supriya Sule (NCP). Ondertussen deelde Derek O'Brien van TMC een belangrijk bericht met betrekking tot empowerment en *checkt notities* stoelen. Meer in onze dagelijkse rubriek 'Delhi Confidential'.

Lees ook

Dagelijkse briefing: BJP zegt dat Rahul Gandhi deel uitmaakt van toolkit; Waarom zijn griepgevallen …

Dagelijkse briefing: Hooggerechtshof over afzetting Uddhav Thackeray; Amruta Fadnavis…

Dagelijkse briefing: centrale agentschappen bereiden dossier voor over Waris Punjab De leade…

Dagelijkse briefing: 'Naatu Naatu,' De Elephant Whisperers winnen Oscars; Centre…

🎧 In de aflevering van vandaag van de ‘3 Things’ podcast hebben we het over pleidooien voor het homohuwelijk, de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in India en waarom honderden Indiase studenten in Canada worden uitgezet.

Tot morgen >

Rahel Philipose en Navmi Krishna

Advertentie Business As Usual door EP Unny