Covid-19-gevallen nemen toe in India: actieve gevallen overtreffen voor het eerst in 109 dagen de 5.000

0
75

Tijdens het griepseizoen is er in India een toename van het aantal gevallen van Covid waargenomen. Het actieve aantal gevallen van Covid-19 in India overtrof vrijdag voor het eerst in 109 dagen de 5.000. Het land registreerde een eendaagse stijging van 796 coronavirusinfecties, volgens gegevens vrijgegeven door het ministerie van Volksgezondheid en Gezin van de Unie.

Volgens de gegevens bedroeg het aantal actieve gevallen 5.026, terwijl het land registreerde 5.30.795 doden op 17 maart.

Aanbevolen voor u

  • 1Geen sprake van druk… rechtbanken houden regering constant ter verantwoording, zegt CJI
  • 2Crackdown on Waris Punjab De: Veiligheidsdeken over Punjab terwijl de politie Amritpal nadert, 78 vastgehouden
  • 3Madhya Pradesh: Tarweprijzen dalen tot onder MSP door recordoogst, FCI open markt lossen

Donderdag werden in totaal 98.727 tests uitgevoerd, aldus de gegevens van het ministerie van Volksgezondheid, terwijl tot nu toe 220,64 crore-doses van het Covid-19-vaccin zijn toegediend in het kader van de landelijke vaccinatiecampagne.

Met een toename van Covid-19. gevallen die samen met de seizoensgriep worden gemeld, heeft de gezondheidssecretaris van de Unie aan zes staten geschreven: Tamil Nadu, Telangana, Kerala, Karnataka, Maharashtra en Gujarat strong>— die verantwoordelijk zijn voor de meeste nieuwe gevallen.

In de brief die donderdag is verzonden, heeft minister van Volksgezondheid Rajesh Bhushan de staten gevraagd om adequate en proactieve tests uit te voeren, nieuwe clusters en griepachtige ziekten te monitoren, monsters van internationale reizigers, peilstations en clusters te sturen voor genomische sequencing. Hij heeft de staten ook gevraagd stappen te ondernemen om voorzorgsdoses te bevorderen en ervoor te zorgen dat mensen zich aan het Covid-gepaste gedrag houden.

Must read |Te midden van een golf van virale gevallen, hoe onderscheid te maken tussen H3N2, Covid-19, H1N1, verkoudheid , en griep?

Volgens de brief werd een subvariant van de recombinante variant XBB gemeld uit zowel Maharashtra als Gujarat. De recombinante variant XBB, die twee Omicron-subvarianten BA.2.10.1 en BA.2.75 combineerde, werd gevonden in alle monsters waarvan de sequentie medio februari werd bepaald en verving andere subvarianten zoals BA.2.75, BA.2.10 en BA. 2, volgens gegevens van het Indiase Covid-19 genoomsequencingconsortium (INSACOG).

Lees ook

Enkele gepensioneerde rechters maken deel uit van 'anti-India bende' proberen om van de rechterlijke macht een…

Bilaspur te maken jongere valt dood tijdens het filmen van een Instagram-reel met vrienden

Optreden tegen Waris Punjab De: veiligheidsdeken over Punjab terwijl de politie sluit…

Collegium beste systeem dat we hebben ontwikkeld voor de benoeming van rechters: CJI D …

Ondertussen is bij twee personen die uit het buitenland waren teruggekeerd en geland, een nieuwe viruscombinatie ontdekt op de internationale luchthaven Ben-Gurion in Israël, volgens berichten in de lokale media. Het virus zou een combinatie zijn van BA.1 (Omicron) en BA.2 varianten. Het rapport zei ook dat de patiënten een koppel van in de dertig waren die de infectie opliepen via hun baby.

Met PTI-inputs