BSEB Bihar Board 12e resultaat 2023: van subjectief naar MCQ-gebaseerd, hoe klasse 12-vragenpapier zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld

0
80

Bihar Board Class 12th Exam Pattern: De Bihar School Examination Board (BSEB) heeft het tussentijdse examenpatroon twee keer gewijzigd in de afgelopen vijf jaar. Van het introduceren van meer meerkeuzevragen (MCQ's) in de paper tot het aanbieden van meerdere keuzes tussen vragen, het papieren patroon is in de loop der jaren geëvolueerd.

In 2018 kondigde BSEB zijn beslissing aan om 50 procent objectieve vragen in de tussentijdse examens te implementeren. Bij werkstukken met practica waren van de in totaal 100 punten 30 punten voor praktijkexamens en 70 punten voor theorie-examens. Van de 70 punten theoriepapier werd 50 procent van het totaal, d.w.z. 35 punten vragen, gesteld als MCQ's, terwijl de rest 35 punten subjectieve theorievragen waren.

Aanbevolen voor jou

  • 1‘Geografie vraag papier gelekt nieuws is nep’: regering van Assam
  • 2CUET Toppers’ Tips: Hoe Poorav Bajaj de perfecte score behaalde en toegang kreeg tot DU’s SRCC
  • 3IIT Madras begint met registraties voor Masters-programma via GATE-score

Lees | Bihar Board 12e resultaat 2023 Updates: BSEB Inter-resultaat binnenkort, controleer resultaatanalyse van afgelopen 5 jaar

In 2019 veranderde de BSEB het examenpatroon en introduceerde een extra optioneel papier in de tussentijdse examens. De studenten moesten Hindi of Engels kiezen in papier 1, dat 100 punten opleverde, en in papier 2 konden ze een van de 12 talen kiezen die als optie werden gegeven. Beide taalpapieren bevatten elk 100 punten.

Daarnaast kregen studenten de mogelijkheid om een ​​zesde paper te kiezen. Eerder waren er slechts vijf papers met een totaal van 500. Deze vijf papers omvatten paper 1 (taal), paper 2 (taal) en drie verplichte vakken van de geselecteerde stromen (kunst, wetenschap, handel). Vanaf 2019 konden studenten een zesde werkstuk kiezen dat betrekking had op de specifieke stroom of een van de 12 talen als bijvak.

Met de introductie van het zesde werkstuk (aanvullend vak), als een student zakt in een van de papers, worden de cijfers van de zesde paper beoordeeld als het hoofdvak.

Lees |Bihar Board 12e resultaat 2023: Wat zijn de criteria voor het halen van cijfers?

In 2023 breidde het bestuur de reikwijdte van zijn besluit uit 2018 uit en verhoogde het aantal op meerkeuzevragen gebaseerde vragen in de paper. Dit jaar hadden vakken met zowel theorie- als praktijkexamens 42 meerkeuzevragen, waarvan studenten er 35 moesten proberen. Vragenformulieren met 100 punten bevatten 60 meerkeuzevragen waarvan studenten 50 vragen moesten proberen en 50 punten papier had 30 meerkeuzevragen waarvan Er moesten 25 vragen worden beantwoord.

Lees ook

'Studenten kunnen overweldigd raken': CBSE waarschuwt scholen voor het starten van acade… =”non_premium_icon”>

NEET UG 2023: MBBS uit Kirgizië – controleer geschiktheid, hogescholen, kosten, s…

JEE Gevorderd 2023: Laatste 5 jaar' cut-offs voor toelating tot CSE bij IIT-Kh…

CUET Toppers' Tips: Hoe Poorav Bajaj de perfecte score behaalde en advertentie veiligstelde…

In theorievragen waren er 8 lange-antwoordvragen op papier van 100 punten en 6 in het geval van papier van 70 punten. De vragen met een lang antwoord waren elk 5 punten. Voor 100 punten papier, van de 25, moeten in totaal 15 vragen van twee punten worden beantwoord, terwijl voor 70 punten het 10 van de 18 zal zijn. De drie puntenvragen zijn geschrapt en de taalpapieren bevatten vragen van 5 punten.

 

© IE Online Media Services Pvt Ltd