BSEB Bihar Board 12. resultat 2023: Fra subjektiv til MCQ-basert, hvordan klasse 12-spørsmål har utviklet seg gjennom årene

0
87

Bihar Board Class 12th eksamensmønster: Bihar School Examination Board (BSEB) har endret det mellomliggende eksamensmønsteret to ganger i løpet av de siste fem årene. Fra å introdusere flere flervalgsspørsmål (MCQs) i avisen til å tilby flere valg mellom spørsmål, har papirmønsteret utviklet seg gjennom årene.

I 2018 kunngjorde BSEB sin beslutning om å implementere 50 prosent spørsmål av objektivtype i mellomeksamenene. I oppgaver med praksis, av de totalt 100 karakterene, var 30 karakterer for praktisk eksamen og 70 karakterer for teoriprøver. Av teorioppgaven med 70 karakterer, ble 50 prosent av de totale spørsmålene, dvs. 35 poengspørsmål, stilt som MCQs mens resten 35 karakterer var subjektive teorispørsmål.

Anbefalt for deg

  • 1‘Lekkakenyheter for geografispørsmål er falske’: Assam-regjeringen
  • 2CUET Toppers’ Tips: Hvordan Poorav Bajaj fikk den perfekte poengsummen og sikret opptak ved DU’s SRCC
  • 3IIT Madras begynner registreringer for masterprogrammet gjennom GATE-score

Les |Bihar Board 12. resultat 2023-oppdateringer: BSEB Interresultat snart, sjekk siste 5 års resultatanalyse

I 2019 endret BSEB eksamensmønsteret og introduserte en ekstra valgfri oppgave i mellomeksamenene. Elevene måtte velge hindi eller engelsk i oppgave 1 som hadde 100 karakterer og i oppgave 2 kunne de velge hvilket som helst av de 12 språkene som ble gitt som alternativ. Begge språkoppgavene hadde 100 merker hver.

I tillegg fikk studentene muligheten til å velge en sjette oppgave. Tidligere var det bare fem artikler med totalt 500 karakterer. Disse fem oppgavene inkluderte oppgave 1 (språk), oppgave 2 (språk) og tre obligatoriske emner i de utvalgte strømmene (kunst, vitenskap, handel). Fra 2019 og utover kunne studentene velge en sjette oppgave relatert til den aktuelle strømmen eller et av de 12 språkene som tilleggsfag.

Med introduksjonen av den sjette oppgaven (tilleggsfag), hvis en student stryker i noen av oppgavene, vil karakterene fra den sjette oppgaven bli vurdert som hovedemne.

Les |Bihar Board 12. resultat 2023: Hva er kriteriene for bestått karakter?

I 2023, utvidet omfanget av avgjørelsen fra 2018, økte styret antallet MCQ-baserte spørsmål stilt i avisen. I år hadde fag, inkludert både teori og praktiske eksamener, 42 MCQ-er, hvorav studentene måtte prøve 35. Spørsmål med 100 karakterer vil inneholde 60 MCQ-er, hvorav studentene måtte prøve 50 spørsmål og 50-karaktersoppgaver hadde 30 MCQ-er. 25 spørsmål måtte prøves.

Les også

'Elevene kan bli overveldet': CBSE advarer skoler mot å begynne i skole…

NEET UG 2023: MBBS fra Kirgisistan – sjekk kvalifisering, høyskoler, gebyrer, s…

JEE Avansert 2023: Siste 5 år' sperre for opptak til CSE ved IIT-Kh…

CUET Toppers' Tips: Hvordan Poorav Bajaj fikk den perfekte poengsummen og sikret annonse…

I teorispørsmål var det 8 langsvarsspørsmål på 100-karakters papir og 6 i tilfellet med 70-merkers papir. Langsvarspørsmålene var på 5 poeng hver. For papir med 100 karakterer, av 25, må totalt 15 spørsmål à to poeng besvares, mens for 70 karakterer vil det være 10 av 18. Spørsmålene med tre karakterer er falt bort og språkoppgavene inkluderte 5 poengspørsmål.

 

© IE Online Media Services Pvt Ltd